Transparent
Inloggen
Sluiten

Mauro Júnior: 'Iedereen weet dat ik heel blij ben dat ik PSV'er ben'

28 maart 2024 20:30 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Mauro Júnior: "Iedereen weet dat ik heel blij ben dat ik PSV"er ben"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Mauro Júnior aan het geweldig te vinden dat hij zoveel steun krijgt van de supporters. "Ik denk dat mensen het weleens onderschatten, wat zoiets met voetballers kan doen", aldus Mauro. "Ik voel zoveel extra kracht als het publiek achter me staat. Net dat laatste metertje in de omschakeling haal je dan nog. Of je hebt ineens net genoeg aan boord om die ene actie te maken."

Ook onder Peter Bosz maakt de Braziliaan tegenwoordig weer veel minuten, waar hij wordt geroemd om zijn vechtluist. "Je kunt een slechte dag hebben aan de bal. Soms loopt het niet. Dat is normaal en heeft iedere speler, maar vechten kun je altijd", zo geeft hij aan. "Misschien dat mensen zien dat ik alles voor mijn club geef en tot de laatste snik zal doorgaan. Al lijkt iets nog zo kansloos op het veld, je mag nooit opgeven."

Het contract van Mauro loopt volgend jaar af, maar momenteel wil hij het nog niet hebben over een verbintenis. "We gaan daar later dit voorjaar wel naar kijken. En iedereen weet denk ik dat ik me hier geweldig voel en heel blij ben dat ik PSV’er ben", zegt hij daarover.

Meer op ED.nl
Tags

mauro boord bosz braziliaan metertje omschakeling opgeven snik vechtluist voorjaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Ik heb veel respect voor deze gast. Nooit klagen, is verhuurd geweest, speelde daar goed, kwam terug, vocht zich in de basis, raakte geblesseerd, kwam terug maar meteen wéér geblesseerd, kwam terug, alwéér geblesseerd, en is praktisch een basisspeler in dit ijzersterk PSV. Hoezo mentaliteit en wilskracht is niet 50 à 60% van succes?
+4/-0

 
3 weken geleden
Als Dest deze zomer vertrekt, hetgeen ik verwacht, dan kan Mauro zo die back-plaats over nemen. Ik heb ook altijd een positief gevoel over hem.
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik vind dat je met ‘zo de plek overnemen van Dest’ de prestaties van Dest zwaar onderschat. 1 van de beste PSV backs van de laatste 10 jaar wat mij betreft en een verademing voor dit PSV.
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik vind Dest een speler van de buitencategorie voor PSV, en ik verwacht dat hij maar een jaar bij PSV wil blijven. Ik onderschat zijn kwaliteiten echt niet, en ik verwacht ook niet dat PSV een linksback van dat niveau weer kan halen.
Daarom zou ik in de zomer het centrum van de verdediging versterken, en dan Mauro op LB zetten. Met "zo de plek overnemen" bedoel ik dus "na de zomer, die de LB worden"
+3/-0

 
3 weken geleden
Hij speelde dit seizoen op het moment dat er geblesseerden waren anders zou hij geen basis staan. Wel met je eens dat zijn wil enorm is. Kan me echte niet voorstellen dat hij volgend jaar basis zal staan. Ideale 12 - 15e man.
+2/-0

 
3 weken geleden
En de kwaliteit van de 12-15e manis zeer belangrijk voor het behalen van een kampioenschap. Of om in te vallen en nieuwe energie in een team te brengen, of voor een andere tactiek, en bij blessures om het niveau van het team hoog te houden.
+1/-0

 
3 weken geleden
De nummers 12 t/m 15 bepalen mede het kampioenschap. Dat zag je tussen oktober en december toen we ons beste voetbal speelden. Saibari, Pepi, Tilmann, Till, Vertessen. Bosz kon wisselen wat hij wilde als het even iets stroever liep (Sevilla uit en Ajax thuis).
+1/-0

3 weken geleden
Het klopt allemaal helemaal wat jullie allemaal hier zeggen
Het is wel zo dat mocht Dest vertrekken en we verlengen Mauro dat wij niet hals over kop nerveus opzoek naar een back hoeven te gaan omdat we een mannetje van alles in huis hebben en evt ergens kunnen toeslaan .
+2/-0

3 weken geleden
Hopelijk waren zijn lange blessures van de afgelopen jaren incidenten, en blijft hem verder onheil bespaard. Onder Schmidt was hij op de linksback-positie van grote waarde. Maar als je hem langs de meetlat van dit seizoen legt, dan is hij geen basismateriaal. Wel een ideale speler om erbij te hebben voor posities 12-15, zoals hierboven ook gezegd wordt. Die groep bepaalt inderdaad hoe goed je over een seizoen kan presteren, omdat je altijd wel een aantal jongens uit die groep in je elftal zal hebben.

Mauro Jr. is multifunctioneel en nuttig, maar als je bijv. een Borussia Dortmund wil verslaan, dan doet het wel pijn als je hem moet opstellen in plaats van een Saibari.
+1/-0

 
3 weken geleden
Maar je stelt hem bij afwezigheid van Saibari en niet als voorkeur?
En het mooiste is dat je hem bij afwezigheid van bijna ieder veldspeler kan opstellen?
+1/-0

3 weken geleden
Fantastische jongen, natuurlijk als je naar de 11 beste voetballers kijkt, zit hij daar niet bij. Maar kijk je naar instelling en gedrevenheid en focus, dan zit hij bij de beste 3 denk ik, het liefst heb je natuurlijk een combi van geweldige voetballer en superinstelling, maar het blijft PSV. Als we 8 of 9 fantastische voetballers in de basis hebben is Mauro iemand die ik altijd op zou stellen, omdat je ook 3 of 4 bikkelaars nodig hebt, die nooit verzaken. Die mix is met Mauro terug nog beter dan die dit seizoen al was, een heerlijke speler waar je altijd op kunt rekenen, Bosz zal er alles aan doen om zo iemand erbij te houden, en terecht.
+3/-0

3 weken geleden
Ik ben ook blij dat jij een PSVer bent
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage