Collectieve offday PSV zorgt voor nederlaag in Nijmegen

30 maart 2024 18:32

Collectieve offday PSV zorgt voor nederlaag in Nijmegen; image source: Pro Shots

PSV is met een valse start uit de interlandbreak gekomen. Een zwakke wedstrijd in Nijmegen leidde tot de eerste competitienederlaag van het seizoen. NEC was uiteindelijk met 3-1 te sterk nadat Johan Bakayoko nog wel de score had geopend.

PSV kreeg via Johan Bakayoko al snel de eerste kans van de wedstrijd, maar kende daarna een lastige periode. NEC was qua veldspel de bovenliggende ploeg, al wist het niet tot kansen te komen. Dat lukte de ploeg van Peter Bosz wel en dat zorgde meteen voor de openingstreffer.

Jerdy Schouten veroverde op het middenveld de bal. Nadat hij vervolgens de bal terugkreeg van Luuk de Jong kon hij Hirving Lozano met een steekpass voor de keeper zetten. De inzet van de Mexicaan werd nog gekeerd, maar de rebound werd door Johan Bakayoko vervolgens in het doel getikt.

PSV was vanaf dat moment duidelijk de betere en kreeg ook meerdere kansen om de score verder uit te breiden en het duel zelfs voor rust al te beslissen. Gescoord werd er echter niet, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Vlak voor rust kreeg het zelfs een enorme kans na een flinke fout van Joey Veerman. NEC miste echter, maar omdat Veerman ook een overtreding had gemaakt greep de VAR in en was een penalty het gevolg. De 1-1 was daardoor het gevolg.

Aan het begin van de tweede helft kwam Malik Tillman direct binnen de lijnen en verving hij Hirving Lozano. De Amerikaan kreeg een minuut later al de eerste kans, maar gleed net weg toen hij probeerde te schieten. Het was echter NEC dat al snel weer tot scoren kwam. Achterin stond het bij PSV niet goed waarop de thuisploeg op doel kon schieten. Walter Benítez leek de bal niet goed te verwerken en de rebound kon daardoor worden binnen getikt.

Omdat PSV nauwelijks gevaarlijk wist te worden, greep Bosz na een uur spelen opnieuw in en bracht hij met Ricardo Pepi en Mauro Júnior nog twee wissels. André Ramalho en Guus Til werden nu van het veld gehaald. Die wissel had aanvankelijk niet het gewenste effect, want al snel volgde een nieuwe tegentreffer. Opnieuw stond het achterin volledig verkeerd en eenvoudig kon worden binnen getikt.

De druk werd door PSV steeds verder opgevoerd in een poging om in ieder geval tot de aansluitingstreffer te komen, maar het duurde vervolgens lang tot er ook daadwerkelijk kansen kwamen. Uiteindelijk was het een kwartier voor tijd De Jong die na een corner op de lat kopte.

Enkele minuten later ging de bal vervolgens op de stip. Een overtreding op Sergiño Dest werd door scheidsrechter Nijhuis gemist, maar ook dit keer greep de VAR in met een penalty als gevolg. De penalty van De Jong werd echter gestopt door Cillessen.

In de minuten daarna bleef PSV op jacht naar een doelpunt maar omdat het veldspel veel te slordig was volgden er nauwelijks kansen. Vanwege een paar lange onderbrekingen werden er nog acht minuten aan blessuretijd gegeven, maar ook hierin volgde geen enkele kans meer. De eerste competitienederlaag sinds januari van vorig jaar was daarmee een feit.