Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV loopt na rust uit naar zege tegen Excelsior

2 april 2024 21:57
Foto: Pro Shots

PSV loopt na rust uit naar zege tegen Excelsior; image source: Pro Shots

PSV heeft dinsdagavond weten te winnen van Excelsior. Door doelpunten van Mauro Júnior en Johan Bakayoko eindigde het duel in Rotterdam in een 0-2 zege.

Het duel in Rotterdam kwam maar zeer moeizaam op gang. Het tempo bij PSV lag veel te laag, terwijl Excelsior met regelmaat minimaal zeven spelers in de eigen zestien had staan.

Het duurde dan ook tot de dertigste minuut tot de eerste mogelijkheden voor PSV kwamen, maar kopballen van Guus Til en Joey Veerman konden met veel moeite worden gekeerd.

Vlak voor rust kreeg PSV opeebs een enorme kans toen Sergiño Dest na een uitstekende pass Luuk de Jong voor de keeper zette. Het schot van de aanvoerder ging echter naast. PSV eindigde de eerste helft dan ook zonder een schot op doel, voor de eerste keer dit seizoen.

In de tweede helft leek PSV wat scherper uit de kleedkamer te komen. Al snel was André Ramalho dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd door de doelman heel knap uit het doel getikt.

Enkele minuten later was het de andere Braziliaan bij PSV die wel tot scoren kwam. Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Mauro Júnior en vanaf rand zestien schoot hij op heerlijke wijze de 0-1 tegen de touwen.

PSV leek opeens helemaal los en dat zorgde al snel voor de tweede treffer. Dit keer was het Malik Tillman die het overzicht goed hield en daardoor Johan Bakayoko voor de keeper zette. Met een goed schot zorgde de international van België voor de 0-2.

Ook in de minuten daarna was PSV duidelijk de betere ploeg. Er volgden nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er echter niet meer. Dat Excelsior aanvallend niet opgewassen was tegen PSV bleek ook wel uit het feit dat de Rotterdammers in de gehele wedstrijd geen enkel schot wist te lossen. De overwinning van PSV was dan ook volkomen terecht.




Discussieer mee op de forums


Tags

excelsior bakayoko mauro belgie braziliaan dertigste dest getikt joey jong malik opeebs ramalho rand scherper til tillman veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte