Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Til: 'De tweede helft was zakelijk en gewoon goed'

2 april 2024 22:56

In gesprek met ESPN kreeg Guus Til de vraag wat het lastigste was voor PSV in de eerste helft. "Dat was er doorheen komen. Heel veel teams zakken massaal in tegen ons en dat is een van de moeilijkste dingen in het voetbal", aldus Til. "Als je dan één of twee kansen krijgt, moeten ze vaak al zitten, want anders gaat het er niet opener op worden. Gelukkig maken we hem dan snel na rust waardoor het in de tweede helft makkelijker wordt."

Gevraagd werd aan de middenvelder of PSV niet opportunistischer had moeten spelen. "Ik ben daar niet zo van", zo gaf hij aan. "Wat je bij topteams vaak ziet is dat ze bij teams die laag spelen de zestien omsingelen en van daaruit de bal erin gooien. Alle ballen die er dan weer uitvallen, vang je weer op. Je moet dan alleen wel goed staan, anders krijg je die counter om de oren. Dat vergt veel discipline, maar dat is naar mijn mening de beste manier."

Til ging verder: "Tegen NEC wilden we te snel de bal achter de verdediging gooien en dan krijg je meer een pingpong wedstrijd. Dat wil je niet als een topteam. Dat hebben we vandaag in de tweede helft veel beter gedaan. In de eerste helft ging dat nu ook nog niet goed, maar dat hebben we in de rust goed besproken. De tweede helft was zakelijk en gewoon goed."
Discussieer mee op de forums


Tags

til counter discipline espn omsingelen opportunistischer pingpong topteam vang

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi