Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Lekker dat Mauro die bal zo binnen schiet'

2 april 2024 23:00

Luuk de Jong werd in gesprek met ESPN meteen gevraagd naar zijn kans vlak voor rust. "Ik doe daar eigenlijk alles goed. De aanname, ik loop er goed omheen. Ik zag die keeper alleen redelijk ver in het midden staan waardoor er weinig ruimte was. Misschien had ik hem over mijn standbeen moeten schieten", aldus De Jong. "Het scheelde alleen echt heel erg weinig. Misschien had ik nog meer curve in de lange hoek moeten geven. Hij ging te recht langs de paal."

De aanvoerder kreeg ook de vraag wat hij van het spel in de eerste helft vond. "We proberen er gewoon veel energie in te stoppen. Dan wordt het voor de tegenstander in de tweede helft op een gegeven moment gewoon heel zwaar", zo gaf hij aan. "In de tweede helft deden we het ook gewoon beter. Toen waren we nog geduldiger en waren we nog zuiniger aan de bal, waardoor zij nog verder werden teruggedrongen. Dat kwam ook deels door de energie van de eerste helft, maar we hebben daarna ook helemaal niks meer weggegeven en dan is het lekker dat Mauro die bal zo binnen schiet."

Ook werd gevraagd of het aan De Jong al knaagt dat hij opnieuw niet wist te scoren. "Dat gebeurt pas als wij nog meer gaan verliezen en niet scoren. Ik heb al vaker aangegeven dat als ik veel scoor en het team help blij ben, maar als ik niet scoor en wel winnen ben ik ook blij. Natuurlijk is het al een tijdje geleden, maar dit soort fases heb ik wel vaker meegemaakt", zei hij daarover. "Ik moet gewoon altijd hetzelfde blijven doen. Ik weet dat ik in het veld belangrijk ben voor het team met druk zetten en het aanspeelpunt zijn. Ook voor de goal als afleider voor andere spelers. Mijn goals komen vanzelf wel weer. Dat weet ik ook wel."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong mauro scoor aanspeelpunt afleider curve espn geduldiger knaagt scheelde standbeen zuiniger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte