Transparent
Inloggen
Sluiten

AZ laatste jaren angstgegner voor PSV in het Philips Stadion

4 april 2024 22:25

Voor PSV wacht zaterdagavond weer een mooi affiche als AZ in het Philips Stadion de tegenstander is. De Alkmaarders staan in de Eredivisie momenteel op een vierde plaats en mogen nog voorzichtig hopen op een plek in de voorronde van de Champions League. Wel ging het woensdag verrassend hard met 5-0 onderuit tegen Heracles.

PSV speelde voor de Eredivisie al 45 keer eerder in het Philips Stadion tegen AZ en kent daarin een goede balans. Liefst 32 keer werd er gewonnen, 5 keer werd er gelijk gespeeld en 8 keer bleek AZ te sterk. De laatste vier edities werden echter verloren, zodat PSV al bijna vijf jaar op een zege wacht. In het seizoen 1998/1999 werd met 7-1 de grootste overwinning behaald.

De selectie van AZ kent twee spelers met een verleden bij PSV. Zowel Riechedly Bazoer als Ruben van Bommel speelden in de jeugdopleiding, maar zij vertrokken al uit Eindhoven voordat ze de stap naar het eerste elftal konden maken. Boy Waterman speelde juist eerder voor AZ.




Discussieer mee op de forums


Tags

angstgegner eredivisie affiche bazoer bommel heracles riechedly ruben voorronde waterman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte