Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kent net als in Alkmaar een probleemloze avond tegen AZ

6 april 2024 21:18
Foto: Pro Shots

PSV kent net als in Alkmaar een probleemloze avond tegen AZ; image source: Pro Shots

PSV heeft vanavond met speels gemak afgerekend met AZ. Na negentig minuten stond er een ruime 5-1 eindstand op het scorebord. In de eerste helft scoorden Johan Bakayoko en Luuk de Jong. Na rust maakte Luuk de Jong ook de 3-0. Pavlidis profiteerde niet lang na de 3-0 van geklungel in de PSV-defensie waardoor de 3-1 op het scorebord kwam. De ploeg van Maarten Martens leek nog geen minuut later op 3-2 te komen, al gebeurde dat vanuit buitenspelpositie waardoor die treffer niet doorging. In de slotfase liep PSV via Joey Veerman en Jesper Uneken uit naar 4 en 5-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag leek PSV niet zo zeker van een goed resultaat. De voorgaande vier edities tussen PSV en AZ in het Philips Stadion gingen immers verloren. Dit seizoen blijkt echter alles anders. AZ, dat eerder dit seizoen haar trainer Pascal Jansen ontsloeg, lijkt er sinds zijn ontslag niet op vooruit te zijn gegaan. Afgelopen week werd er nog met 5-0 verloren van degradatiekandidaat Heracles Almelo en ook vandaag kregen ze een veeg uit de Eindhovense pan die vele malen hoger had uit kunnen vallen als PSV het vizier scherper had afgesteld.

Voor PSV wachten er nog vijf wedstrijden in de Eredivisie, waarvan drie thuis en twee uit. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het zwaar noodlijdende Vitesse Arnhem, gevolgd door een wedstrijd tegen die andere angstgegner SC Heerenveen. Als de verschil in de stand hetzelfde blijft volgt dan de officiële kampioenswedstrijd thuis tegen Sparta Rotterdam.




Discussieer mee op de forums


Tags

alkmaar jong probleemloze afgesteld almelo angstgegner arnhem bakayoko buitenspelpositie degradatiekandidaat eredivisie geklungel gemak heerenveen heracles jansen jesper joey kampioenswedstrijd malen martens noodlijdende ontsloeg pan pascal pavlidis scherper sparta speels uneken veeg veerman vitesse vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte