Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing: PSV treft het in zware nood verkerende Vitesse

11 april 2024 20:44
Foto: Pro Shots

Voorbeschouwing: PSV treft het in zware nood verkerende Vitesse; image source: Pro Shots

Vitesse nam afgelopen weekend de achttiende plaats over van FC Volendam, nadat die ploeg zijn laatste strohalm in de strijd om lijfsbehoud pakte door thuis van RKC Waalwijk te winnen. Vitesse, dat afgelopen weken de ene na de andere zware klap te verwerken kreeg, verkeert momenteel in acute nood. Er hangt puntenaftrek boven het hoofd wegens financieel wanbeleid, maar degradatie lijkt al langere tijd onafwendbaar. Dat is echter niet de grootste zorg voor de Arnhemmers. Doordat de club een schuld heeft van naar verluidt 19 miljoen euro, staat de club op de vooravond van een ogenschijnlijk onafwendbaar faillissement. 

Nadat onze oude succestrainer Phillip Cocu halverwege het seizoen afscheid nam als hoofdtrainer van de club, zijn er toch nog de nodige oud-PSV'ers die het geelzwarte shirt verdedigen in de waarschijnlijk laatste weken van de club. Zo spelen Nicolas Isimat-Marin, Marco van Ginkel en Fode Fofana voor de club uit Arnhem. Die laatste twee zijn geblesseerd en daardoor genoodzaakt de wedstrijd vanaf de tribune te volgen. 

De wedstrijd in Arnhem werd al vroeg in dit seizoen gespeeld. Op 19 augustus werd het in Arnhem 1-3 dankzij goals van Saibari, Luuk de Jong en de inmiddels voor 1. FC Union Berlin uitkomende Yorbe Vertessen. Vitesse kwam aanvankelijk nog wel op voorsprong in die thuiswedstrijd dankzij een doelpunt van de zaterdag ontbrekende Marco van Ginkel. Het wordt de 62e keer dat beide ploegen elkaar treffen in de Eredivisie. PSV won 42 van die duels, 13 eindigden in een gelijkspel en 6 keer was Vitesse de sterkste.

Voor Vitesse lijkt degradatie dus onafwendbaar, waarbij de ploeg van Edward Sturing de laatste wedstrijden aanzienlijk veel tegengoals moet slikken. Daarbij opgeteld dat de nodige sterkhouders ontbreken, lijkt er een unieke kans te liggen voor de ploeg van Peter Bosz om het restant van het seizoen in te luiden met een klinkende overwinning. 




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse arnhem onafwendbaar degradatie ginkel verkerende voorbeschouwing arnhemmers berlin bosz cocu edward eredivisie faillissement fode fofana geelzwarte genoodzaakt isimat jong klinkende lijfsbehoud luiden marin puntenaftrek rkc saibari slikken sterkhouders strohalm sturing succestrainer tegengoals uitkomende union vertessen volendam vooravond wanbeleid zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte