PSV overtuigt met enorme zege tegen Vitesse

13 april 2024 18:23

PSV overtuigt met enorme zege tegen Vitesse; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdag opnieuw een grote stap richting de titel weten te zetten. In het Philips Stadion werd Vitesse met 6-0 weggespeeld. Luuk de Jong maakte twee doelpunten, terwijl ook Malik Tillman, André Ramalho, Johan Bakayoko en Hirving Lozano wisten te scoren.

In het zonnige Philips Stadion kwam het duel aanvankelijk nog moeizaam op gang. Het duurde uiteindelijk bijna een half uur voordat de ploeg van Peter Bosz de eerste grote kans kreeg, maar die was wel meteen raak. Na een goede pass van Guus Til kon Luuk de Jong eenvoudig binnen tikken.

Het ging vervolgens hard in Eindhoven. Twee minuten later was het opnieuw raak. Nadat een poging van De Jong nog werd gekeerd, schoot Til op de paal en vervolgens was het Malik Tillman die hard binnen schoot. Bij Vitesse leken de kopjes al te gaan hangen en al snel volgde al de definitieve beslissing toen André Ramalho volledig vrijstaand na een corner kon binnen koppen.

Ook na rust was het PSV dat domineerde en dat resulteerde in een paar prachtige treffers. Johan Bakayoko maakte al vroeg in de tweede helft de 4-0 na een schitterende assist van De Jong. De aanvoerder van PSV nam vervolgens het vijfde doelpunt van de wedstrijd weer voor zijn rekening. PSV verraste met een snel genomen hoekschop en uiteindelijk kopte De Jong uit een voorzet van Jordan Teze snoeihard binnen. Ondanks dat de bal recht op oud-PSV'er Eloy Room ging, had de doelman van Vitesse geen schijn van kans om de bal te kunnen keren.

PSV bleef vervolgens jagen op meer doelpunten. Een paar keer stond het houtwerk in de weg, terwijl ook Room enkele keren redding wist te brengen. Met name invaller Hirving Lozano was op jacht naar een doelpunt en in blessuretijd werd hij daarvoor uiteindelijk beloond. Sergiño Dest stond weer aan het begin van de aanval en met een heel knappe actie wist hij de bal bij Tygo Land te brengen. De talentvolle middenvelder gaf vervolgens een schitterende steekbal en Lozano maakte dat vervolgens uitstekend af met de 6-0.

Direct na de aftrap floot scheidsrechter Manschot af en was er opnieuw een grote stap gezet richting de 25ste landstitel uit de clubhistorie. Afhankelijk van de prestaties van Feyenoord zou PSV dat zelfs in de komende speelronde al kunnen worden, maar virtueel staat de kampioenswedstrijd nu gepland op zondag 5 mei als Sparta in het Philips Stadion de tegenstander is.