Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Na die tweede was het gelopen'

13 april 2024 21:15

In gesprek met ESPN was Peter Bosz niet te spreken over de eerste 28 minuten van de wedstrijd. "Dat was echt slecht. Veel te laag tempo en veel onnodig balverlies. Veel spelers die wandelden en een trage opbouw", aldus Bosz. "De eerste kans was ook voor Vitesse, maar die speelden ze niet goed uit. Na de 1-0 viel snel de tweede en was het gelopen. Toen gingen we iets beter spelen."

PSV had het in het begin ook lastig met het spel van Vitesse. "Ze begonnen hoog druk te zetten met hun negen en tien. Daardoor stond steeds Jerdy of Guus vrij, maar die wisten we niet te bereiken door ons lage tempo", zo gaf hij aan. "We scoorden uiteindelijk wel en na die derde gingen ze geen druk meer zetten. Toen was het de spits die tussen de twee centrale verdedigers bleef gaan en dan moet je dat gewoon goed uitspelen."

Gevraagd werd of hij Luuk de Jong niet meer durft te wisselen. "We hebben dit seizoen veel twee wedstrijden in de week gespeeld. Luuk is voor ons heel belangrijk en die willen we er graag iedere wedstrijd weer bij hebben. Daarom heb ik hem heel vaak na zestig, zeventig of tachtig minuten gewisseld om hem weer fit te hebben voor de volgende wedstrijd", zei hij daarover. "Nu hadden we Vitesse en over tien dagen pas Heerenveen, dus hij heeft nu meer tijd om te herstellen ."
Discussieer mee op de forums


Tags

bosz vitesse balverlies espn heerenveen jerdy jong opbouw trage wandelden zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli brobbey connor dest eredivisie espn feyenoord jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster ruilen sangare schouten shevchenko teze tillman