Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV bezig met plannen voor forse uitbreiding van Philips Stadion'

15 april 2024 16:00 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV bezig met plannen voor forse uitbreiding van Philips Stadion"; image source: Pro Shots

Volgens het Eindhovens Dagblad werkt PSV momenteel aan plannen om het Philips Stadion fors uit te breiden. In de toekomst moet het stadion met vele duizende plaatsen worden uitgebreid, waarbij het in het meest ambitieuze scenario gaat om een uitbreiding van ruim 10.000 extra plekken. Wel moeten er nog financiële en bouwkundige onderzoeken plaats vinden.

Onduidelijk is nog hoe PSV een verbouwing op poten wil gaan zetten en welke kanten van het Philips Stadion uitgebreid kunnen worden. Vast staat wel dat het stadion op de huidige plek zal staan.

Meer op ED.nl
Tags

bouwkundige duizende poten verbouwing

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Das een goed bericht! Maak net als bij Dortmund oost boven een staan tribune een rode wand 😉
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Rode wand is geweldig. Helaas zal het bij ons vast en zeker een zwarte wand worden helaas
+5/-0

 
2 maanden geleden
Kunnen ze toch eisen aanstellen lijkt me. Daar staan is in het rood…
+1/-0

 
2 maanden geleden
Of op de West side.
+3/-0

2 maanden geleden
Een PSV-stadion op een andere plek dan de Frederiklaan is voor mij persoonlijk ondenkbaar. Hier ligt de historie, hier speelden alle grote voetballers, die ik als klein menneke al vanaf 8 jaar oud heb zien spelen. Moet er niet aan denken om in een zielloze bak als de Arena een thuiswedstrijd te gaan kijken.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Voor mij ook ondenkbaar...
Dat Philips stopte als hoofdsponsor was al op het randje...
Mis nog wel steeds de brandende lichtmasten...Stadion van 1988/89 vind ik het mooiste
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat Philips van de borst ging was inderdaad heel pijnlijk. Maar de 'nieuwe' led lampen daarentegen vind ik wel echt passen bij de innovativiteit van de regio Eindhoven. Ondertussen zie je ze in heel veel stadions, maar wij zaten wel weer bij de early adopters.
+2/-0

2 maanden geleden
Uitbreiding met 10.000 is teveel als je de lege plekken bij een uitverkochte wedstrijd ziet.Een rode wand is een utopie omdat PSV qua supporters de derde club van Nederland is en net voor FcTwente die ook willen uitbreiden.
+1/-2

 
2 maanden geleden
De zal wel, maar vanuit commercieel oogpunt was het een uitverkocht huis. Lege stoel of niet, er is voor betaald. En als je er dan nog eens 10k kunt verkopen is dat best aantrekkelijk.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Precies. Misschien kan een dergelijke "wand" ook een aanzuigend effect hebben. "Daar wil je bij horen". Al zal dat met de knip tussen eerste en tweede ring, en business seats daartussen, lastig zijn.

Deels off topic, volgens mij weet PSV ook wanneer een kaart niet gebruikt/gescand is. Dus stel dat iemand x keer zijn of haar kaart niet gebruikt, hebben ze die data. Nog even los van of ze er iets mee kunnen, want zoals Red Basterd al zegt, betaald is betaald.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik ga eigenlijk altijd, begin van de competitie gemist ivm. Vakantie. Kaart uitgeleend, wellicht dat als ze het weer mogelijk maken meer dan 3 keer een resale te mogen doen, dat mensen die niet kunnen hem dan toch aanbieden.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Volgens mij is dit precies het probleem,wij komen uit de kop van noord holland en moeten 2 uur rijden om in Eindhoven te komen.
Wij hebben een clubcard omdat we een seizoens kaart niet optimaal kunnen gebruiken.
Dus zou het voor ons goed zijn als we kaarten kunnen overnemen mensen die niet kunnen.
Maar vaak zien we dat het uitverkocht is maar als we dan via tv de wedstrijd volgen dat er best veel lege plekken zijn zonde want wij en vele met ons hadden daar graag willen zitten
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zie niet hoe die argumenten relevant zijn. Dat mensen een kaart kopen en niet altijd op komen dagen heeft toch niks te maken met het wel of niet kunnen verkopen van een paar duizend extra plekken wanneer er nog altijd sprake is van een wachtlijst. Al vind ik wel dat mensen die structureel hun stoel leeg laten nadat ze daar op gewezen worden vervangen mogen worden voor iemand op de wachtlijst.

Wat Twente te maken zou hebben met de uitbreiding van ons stadion is me al helemaal niet duidelijk...
+2/-0

2 maanden geleden
Het is ook hoog tijd om PSV in een groter stadion te zien voetballen. Meer mensen maken kans om wedstrijden te zien. Het levert meer inkomsten op. Als PSV hierdoor kan blijven op de huidige plek, is dat altijd de beste keuze. Verhuizen mag gewoon niet. Op naar de toekomst!
+3/-0

2 maanden geleden
Uitbreiding lijkt me noodzakelijk daar de concurrentie ook niet stil zit en stilstand is achteruitgang.
+1/-0

2 maanden geleden
Waarom is het veld verlagen geen optie? En dan paar extra rijen onderaan. Zitten de tribunes ook dichter op het veld (meer Engelse sfeer). Ik vind het nu altijd jammer dat er zoveel ruimte zit tussen de tribunes van Oost/West/Zuid en het veld.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat was al eerder onderzocht, maar is niet mogelijk vanwege de fundering van het stadion
+1/-0

2 maanden geleden
Goed nieuws, zowel dat we in de stad op de zelfde (historische) plaats blijven, als ook dat die uitbreiding er komt. Basis voor verdere groei in publiek en commercie. Hoop wel écht dat een onderdeel van het plan wordt, om de Oost tribunen in 1 keer vanaf maaiveld door omhoog te trekken tot bovenaan (zonder balkons ertussen) en dat staantribune. Dán maak je impact naar een tegenstander!
+2/-0

 
2 maanden geleden
En dan helemaal toppie als er buiten het stadion aan de oostzijde het Willie van der Kuylenplein wordt gerealiseerd.
Dit in samenwerking met de stad waarbij de achterliggende weg onder het plein door loopt.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Alleen een derde ring op Oost en West ziet er niet uit. Aangezien staantribunes ook Europees weer mogen, lijkt de gemakkelijkste oplossing om Oost én West staantribunes te maken. Zal natuurlijk nog heel wat aanpassingen vergen, maar daarmee is wel de grootste capaciteitswinst te behalen.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli bosz brobbey connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster sangare schouten shevchenko teze til tillman