Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV onderzoekt mogelijkheden tot uitbreiding Philips Stadion

16 april 2024 13:51
Foto: Pro Shots

PSV onderzoekt mogelijkheden tot uitbreiding Philips Stadion; image source: Pro Shots

PSV heeft onderzoek laten doen door Hypercube, waaruit blijkt dat de ambities van de club aangaande uitbreiding van het Philips Stadion te realiseren zijn. Algemeen directeur Marcel Brands is content met de uitkomsten van het onderzoek.

PSV hoopt iedere vijf jaar minstens vier keer in de Champions League te spelen en heeft laten onderzoeken of het uitbreiden van het Philips Stadion realistisch is. "Op basis van onder meer de herkomst van toeschouwers en de demografische ontwikkeling is bepaald dat de huidige locatie de optimale locatie is. Het toeschouwerspotentieel zal naar verwachting in het centrum van de stad met vijf procent toenemen tot en met 2030 en tien procent tot 2040.", aldus PSV.

"We zijn zielsgelukkig met deze uitkomst over de beste locatie," aldus Marcel Brands via de PSV-kanalen, die verder aangaf veel van de aanbevelingen mee te gaan nemen met daarbij de zekerheid te weten wat er kan en realistisch is. PSV gaat nu bekijken welke plannen de club waar wil maken.

Het uitgevoerde onerzoek is gebaseerd op het huidige technische beleid, de commerciële groei en de personeelsbegroting. Ook de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en de ontwikkelingen op de UEFA-coëfficiënten en de demografische ontwikkelingen zijn dus getoetst. Op basis van deze resultaten is nu dus geconcludeerd dat de plannen tot uitbreiding van het Philips Stadion met duizenden plaatsen realistisch en dus haalbaar zijn. PSV rekent momenteel met een kostencalculatie van een uitbreiding met ongeveer tienduizend extra plaatsen.

"We willen grenzen graag verleggen, bijvoorbeeld door over te performen. Je kunt ed markt niet structureel verslaan, maar wel vergroten door stadionuitbreiding. De Brainportregio is top, maar qua verzorgingsgebied geen Londen of Parijs. Vooruitkijken is belangrijk. Welk ambitieniveau moet PSV hebben? Waar staat PSV in dit landschap? We willen ambitie uitstralen en onze RVC daags ons daar in uit. We delen dezelfde visie. Daarmee zeg ik overigens niet dat we morgen het stadion uit gaan breiden naar 45.000 plaatsen, daarvoor zijn nog vele stappen te zetten.", aldus Marcel Brands.
Tags

brands locatie demografische aanbevelingen aangaande ambitieniveau brainportregio coefficienten duizenden getoetst herkomst hypercube kostencalculatie landschap londen onerzoek optimale parijs performen personeelsbegroting rvc stadionuitbreiding toenemen toeschouwerspotentieel uefa uitgevoerde uitstralen verleggen verzorgingsgebied vooruitkijken vrouwenvoetbal zielsgelukkig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Het zou prachtig zijn als het stadion met 10.000 plekken kon worden uitgebreid. Bijvoorbeeld via een 3e ring op de West/Noord/Oost tribune. Of misschien ook door de 1e ring onder een flauwere hoek te laten aflopen naar het veld. Eigenlijk wat ze in de ufo ook gedaan hebben.

Ik geloof best dat we die stoeltjes wel gevuld krijgen. We hebben een wachtrij van 10.000 seizoenkaarten en de stad en regio groeit. Wel vraag ik me af of alles ook financieel haalbaar en aantrekkelijk is. Stel een 3e ring op de West/Noord/Oost tribune kost 75 miljoen euro. Is dat de investering dan wel waard?
+1/-0

 
2 maanden geleden
10.000 stoeltjes extra maal zeg 350 euro seizoenskaart per jaar is 3,5 miljoen per jaar. Dat is 22 jaar om het eruit te krijgen, naast de extra inkomsten van concerten en Europees voetbal en catering, alsmede extra reclameinkomsten want groter stadion.

Dus zeg 15 a 20 jaar.

Dan is 75M te doen dus
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ben ook een zeer groot voorstander om de 1e ring Oost en West opnieuw op te bouwen en middels een flauwere hoek door te laten lopen tot aan de boarding. In en uitgang dan via de cateringgang op de 2e ring..
Ook de 2 grote schermen ok Noord zullen denk ik verdwijnen.. die 2 gaten alleen al leveren 500 stoelen op.
De 2e ring oost en west kun je nog 7a 10 rijen doortrekken gelijk aan de hoeken, maar of dat qua kosten aantrekkelijk is?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik betwijfel alleen of je dat met 75 miljoen euro redt. In 2010 ketsten die plannen al af omdat het toen 80 miljoen euro kostte om het stadion te verbouwen. Met de explosief gestegen kosten van zeker de afgelopen jaren vrees ik dat je een stuk dichter in de buurt zit als je nog een 1 voor jouw cijfer zet.
+1/-0

2 maanden geleden
Anders gezegd...
Zuid kun je niks meer doen ivm met frederikkaan en woningen. West 2e ring ook niet, te dicht op bebouwing daarachter.
Noord...lastig ivm regelgeving van het spoor.
Blijft over Oost omhoog en Oost en West 1e ring naar het veld toetrekken (geen brede stoep meer, wat er ook lelijk uitziet)
Ben erg benieuwd naar de plannen..
+1/-0

2 maanden geleden
Natuurlijk zou het hartstikke vet zijn als we erin slagen om het stadion fors uit te breiden. Ik denk dat we als club groot genoeg zijn om structureel meer mensen het stadion in te krijgen.

Twee kanttekeningen:

1) Het lijkt op dit moment allemaal heel prematuur. Er staat dat nog onderzocht moet worden of het technisch uitvoerbaar is. Ik lees helemaal niets over kosten. Zoals hierboven ook al aangegeven is, zal het een significante investering met zich meebrengen die waarschijnlijk door (dure) leningen gefinancierd zal moeten worden. Ook zal het stadion gedurende lange periode juist niet (volledig) gebruikt kunnen worden tijdens zo'n ingrijpende verbouwing, lijkt me.

2) Ik lees: "PSV hoopt 4 van de 5 jaren CL te spelen" en "we willen grenzen verleggen door te overperformen". Dat eerste is een erg ambitieus target. We hebben nu toevallig even 2 directe CL-plaatsen voor de eredivisie, maar dat kan zo veranderen. Portugal zal aan een inhaalrace gaan starten en ons op een gegeven moment weer van deze plek afstoten. Dan is 4 van de 5 jaar heel ambitieus, gegeven het feit dat Feyenoord op dit moment een geduchte concurrent is en Ajax altijd weer terug zal komen. Dat blijkt ook wel uit de afgelopen 24 jaar. Deze eeuw is toch vrij succesvol verlopen en de verdeling CL / EL is 13 om 11. Dat is veel en veel minder dan 80%. Het overperformen is ook niet makkelijk. Er zijn weinig clubs die structureel overperformen, en zeker PSV is de afgelopen 10 jaar nauwelijks in staat geweest om te overperformen. Dit jaar gaat het goed, hebben we een goede trainer en goede selectie, maar er zijn geen garanties dat je dit structureel gaat volhouden.

Ook als het in de toekomst weer minder goed zal gaan dan dit seizoen, verwacht ik nog steeds dat we ook in staat zijn het Philips Stadion te vullen als het een hogere capaciteit heeft. Ik zou alleen wel wat huiverig zijn als, ter onderbouwing van deze plannen, dermate ambitieuze (sportieve) doelen worden gesteld die ik persoonlijk als niet-haalbaar zou omschrijven.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik hoop ook dat er iets gedaan kan worden aan de lege plekken in het stadion,
Wij wilden dit jaar enkele keren kaartjes kopen voor een wedstrijd maar dan bleek dat het uitverkocht was.
Als we dan later op tv keken zagen we dat er veel lege plekken waren.
Wij komen uit de kop van noord holland en moeten 2 uur rijden om in Eindhoven te komen dus een seizoens kaart is niet rendabel maar ze moeten misschien coulant zijn in de richting van seizoens kaart houders want wij willen die kaarten graag kunnen kopen af en toe
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je wordt op je wenken bediend...
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli bosz brobbey connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster sangare schouten shevchenko teze til tillman