Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV reist voor officieuze kampioenswedstrijd af naar Heerenveen

23 april 2024 13:34
Foto: Pro Shots

PSV reist voor officieuze kampioenswedstrijd af naar Heerenveen ; image source: Pro Shots

PSV weet dat als er donderdag op bezoek bij Heerenveen gewonnen wordt, het als officieuze landskampioen in de bus terug naar Eindhoven stapt. Het team van Peter Bosz is op dat moment immers enkel en alleen op doelsaldo te achterhalen door Feyenoord en gelet op de ruime marge van 24. goals lijkt dat zeer onwaarschijnlijk. 

SC Heerenveen draait een uiterst wisselvallig seizoen. De ploeg van Kees van Wonderen is een beetje de grijze muis van de Eredivisie dit jaar waarin ze bovenaan het rechterrijtje staan. Uit dertig wedstrijden staan ze nu op zesendertig punten. Het gat met de nummer negen, die ook recht geeft op een plek in de Europese playoffs, is op dit moment vier punten. Met een voorsprong van twaalf punten op de nummer zestien is de ploeg wel veilig. De ploeg zal zich in het restant van deze competitie dus vooral richten op het vinden van aansluiting met de top 9. 

Historisch gezien is winst voor PSV in Heerenveen allerminst zeker. De laatste ontmoeting in het hoge noorden leverde weliswaar een 0-1 overwinning op voor PSV, de elf voorgaande jaren leverde telkens puntverlies op. Op 18 december van 2011 won PSV met 1-5 en boekte het de laatste ruime overwinning op de Friezen. 

De wedstrijd eerder dit seizoen in Eindhoven eindigde in een 2-0 overwinning voor PSV, dankzij goals van Guus Til en Ricardo Pepi. De verwachting voor woensdag is nu Sergiño Dest het restant van dit seizoen moet missen door een ernstige knieblessure dat zijn positie op linksback ingevuld gaat worden door Mauro Junior danwel Patrick van Aanholt.

Weet PSV te winnen is het vervolgens afhankelijk van het resultaat van Feyenoord op bezoek bij Go Ahead Eagles of de champagne definitief ontkurkt kan gaan worden. Eindigt die wedstrijd in puntverlies voor de Rotterdammers is het eindelijk, na zes lange jaren, weer zo ver en kan Eindhoven zich opmaken voor het immense volksfeest dat een kampioenschap met zich meebrengt. Mocht Feyenoord donderdag winnen in Deventer, heeft PSV in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op 5 mei voldoende aan een punt om zich definitief kampioen te mogen noemen.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen feyenoord kampioenswedstrijd aanholt allerminst bosz champagne dest deventer eagles eredivisie gelet historisch immense mauro meebrengt muis ontkurkt ontmoeting onwaarschijnlijk pepi playoffs rechterrijtje sparta til volksfeest wisselvallig wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte