Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wil door met André Ramalho

23 april 2024 18:37
Foto: Pro Shots

PSV wil door met André Ramalho; image source: Pro Shots

PSV gaat de gesprekken openen met André Ramalho om over te gaan tot contractverlenging. Zijn contract loopt na dit huidige seizoen af en er is de nodige interesse vanuit Europese clubs om de ervaren verdediger transfervrij binnen te halen. PSV heeft dus de nodige concurrentie in de strijd om zijn handtekening.

Hoewel hij de laatste jaren een ervaren basiskracht bleek, zou hij komend seizoen wel vaker als stand-in worden gebruikt. De verwachting is dat PSV deze zomer de markt opgaat voor een of meer centrale verdedigers nu Armel Bella Kotchap na dit seizoen terugkeert naar zijn eigenlijke werkgever Southampton. De huurperiode van de Duitse verdediger is mede door zijn blessureleed aan zijn schouder niet geworden wat er van gehoopt danwel verwacht werd. Door het vertrek van de Duitser heeft PSV wel geld vrij om een rechtsbenige centrale verdediger in te lijven.

De verwachting is dus dat André Ramalho, indien hij besluit in Eindhoven te blijven, genoegen moet nemen met een rol op het tweede plan. Gelet op zijn ervaring en zijn positiviteit in de kleedkamer ziet de club heb als een zeer belangrijke en gewaardeerde speler. De vraag is of de Braziliaanse verdediger zo'n rol ook ziet zitten of dat hij liever elders gaat kijken op zoek naar meer speeltijd.

Wat denk jij? Moet PSV het contract van André Ramalho verlengen of moeten ze hem transfervrij laten gaan?
Discussieer mee op de forums


Tags

ramalho armel basiskracht bella blessureleed eigenlijke gelet huurperiode kotchap opgaat positiviteit schouder southampton werkgever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Prima mentaliteit en prima back-up voor dat beest van een RCV die hopelijk binnen wordt gehaald.
+6/-1

2 maanden geleden
Ik vind het ook een brok aan ervaring die je niet zo maar aan de kant moet schuiven,maar eens dat er ook naar verbetering gezocht moet worden dus ja een ervaren kracht voor het tweede plan.
+5/-1

 
2 maanden geleden
Tel daarbij op dat het spel van Bosz voor veel verdedigers zeer lastig is. Bosz gaf vorige week aan dat hij volgend jaar het team nog iets meer naar voren wou schuiven, dus ik vraag me wel af of een nieuwe verdediger dit zo maar goed op kan vullen.
+1/-0

2 maanden geleden
Zeker als een Boscagli ook weg zou gaan dan zou het toch wel prettig zijn hem erbij te houden
+1/-1

2 maanden geleden
Houden. Klagers houd je altijd, maar deze man is gewoon zwaar ondergewaardeerd. Sowieso een speler met een PSV hart, die serveer je niet zomaar af.
+2/-1

2 maanden geleden
Speelt wel een goed seizoen. Heeft ook ervaring. Goede knul maar ik zou graag meer kwaliteit achterin erbij willen zien.
+3/-0

 
5 weken geleden
inzake je laatste zin: is dat niet de intentie van PSV?
+1/-1

5 weken geleden (gewijzigd)
Voor een rol op het tweede plan wil ik hem wel behouden. We moeten op zoek naar een topverdediger. Maar voor noodgevallen is Ramalho een prima stand-in. Daarnaast schijnt hij ook veel toegevoegde waarde in de kleedkamer te hebben. Het is een illusie om te denken dat we twee Sergio Ramossen in onze selectie kunnen hebben.
+1/-0

5 weken geleden
Beetje dubbel gevoel bij. De afgelopen seizoenen riepen we dat doorselecteren in de verdediging een must was. Teze, Obispo, Boscagli, Ramalho waren allemaal net niet van het gewenste niveau voor PSV. Dit jaar hebben we kunnen zien dat Teze en Boscagli dragende spelers van het kampioenselftal zijn geweest. Dat geeft aan dat het beoordelen van individuele spelers op basis van de team-prestaties altijd lastig blijft.

Ramalho is wat mij betreft een aardige verdediger met leiderscapaciteiten die zeker ook zijn zwakke punten heeft. Vooral in de wedstrijden tegen betere tegenstanders komen die aan het licht. Het is niet voor niks dat Bosz is gaan experimenteren met Schouten in de laatste linie, omdat die veel betrouwbaarder / balvaster is dan Ramalho.

Als je Ramalho erbij houdt, dan verlies je (wederom) de sense-of-urgency om een betere RCV te halen. Als je hem laat gaan, dan heb je echt geen andere keus. De vraag is, wat hier de beste optie is. Zonder Ramalho als alternatief gaan clubs veel meer geld kunnen vragen als wij aankloppen voor bijv. een Debast. Maar als we Ramalho houden, lopen we wederom het risico dat we op 31 augustus een twijfelachtige huur-transfer moeten doen.

Uiteindelijk hoop ik dat PSV in staat is om de kwaliteit van de selectie op peil te houden. Dat hangt natuurlijk niet alleen van Ramalho af. Door de blessure van Dest heb je deze zomer ook een acuut probleem op linksback op te lossen, omdat de huur van Van Aanholt ook afloopt. Nu was het aanblijven van Dest allerminst zeker, maar nu weet je sowieso zeker dat je hem dit kalenderjaar niet kan inzetten. Als Boscagli of Teze hun goede seizoen ten gelde willen maken, kan het zomaar eens zijn dat je verdedigend gezien een enorme uitdaging gaat krijgen in 2024-2025. En dan zou het misschien zelfs wel heel fijn zijn als je met Ramalho iemand aan boord weet te houden waarvan je weet wat je aan hem hebt.
+1/-0

5 weken geleden
Ramalho heeft even een tijdje beleeft waar bijna allen mis ging wat maar kon of niet kon, maar hij heeft duidelijk de kwaliteiten om van waarde te zijn tegen welk tegenstander dan ook en kan bij spelhervattingen in de 16 heel goed van pas komen.
Btw werd zelf ook zijn capriolen op gegeven moment wel beu;-).
+1/-0

5 weken geleden
Geweldig nieuws. Ik snap nooit de hetze tegen Andre zo. Prima verdediger met een prima mentaliteit!
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli brobbey connor dest eredivisie espn feyenoord jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster ruilen sangare schouten shevchenko teze tillman