Transparent
Inloggen
Sluiten

Horrorscenario komt uit: Sergińo Dest komt dit jaar(!) niet meer in actie

23 april 2024 22:11
Foto: Pro Shots

Horrorscenario komt uit: Sergińo Dest komt dit jaar(!) niet meer in actie; image source: Pro Shots

Rik Elfrink heeft zojuist een artikel geplaatst met nieuws over Sergiño Dest. Diverse betrouwbare bronnen hebben het nieuws inmiddels bevestigd. Het voetbaljaar is voorbij voor de Amerikaanse linksback. Afgelopen zondag werd al bekend dat de van FC Barcelona gehuurde speler op de training van zaterdag ongelukkig geblesseerd was geraakt. Het vermoeden werd toen al uitgesproken dat zijn seizoen over was, dit bevestigde Dest zelf ook op zijn Instagram-account. Het blijkt nu allemaal nog veel ernstiger te zijn.

De blessure is feitelijk door pure pech ontstaan. Dest draaide eenvoudig weg, een actie zoals dagelijks duizend keer voorkomt op een voetbalveld. Ineens voelde de linksback iets knappen in zijn knie. Na onderzoek blijkt het zijn voorste kruisband te zijn, bevestigen ook de specialistische onderzoeken die uitgevoerd zijn in het ziekenhuis. Het betekent dat de Amerikaanse international een revalidatieproces tegemoet gaat van zo'n negen maanden en dat hij normaal gesproken dit jaar dus geen wedstrijd meer zal spelen.

Het is nog niet bekend of en wanneer de speler geopereerd zal gaan worden aan zijn kwetsuur, de komende periode wordt het beste behandelplan onderzocht. Daarover zal PSV ook in overleg treden met FC Barcelona. Zoals bekend wordt de speler momenteel nog gehuurd van de Catalanen. PSV heeft daarbij een koopoptie bedongen van naar verluidt zo'n elf miljoen euro.

Hoewel Marcel Brands afgelopen zondag in Studio Voetbal aangaf vol vertrouwen te zijn over het definitief binnenhalen van de flexibele buitenspeler, is het nog maar de vraag of dat onder dezelfde voorwaarden plaats gaat vinden. Aangezien de speler nu nog eigendom is van FC Barcelona, zal die club ook op zoek moeten naar een oplossing die voor alle partijen het minste pijn doet.

Voor de speler is het natuurlijk het vervelendst, hij mist niet alleen de beslissende fase van de competitie en de bijbehorende kampioenswedstrijd, deze zomer staat tegelijk met het Europees Kampioenschap in Duitsland ook de Copa America op het programma. De Verenigde Staten zijn ingedeeld in een poule met Bolivia, Panama en Uruguay. Malik Tillman en Ricardo Pepi zullen het succes op dat toernooi nu zonder hun ploeggenoot moeten bolwerken.
Discussieer mee op de forums


Tags

dest barcelona horrorscenario behandelplan bolivia bolwerken brands catalanen duitsland eigendom elfrink ernstiger flexibele kampioenswedstrijd knappen kruisband kwetsuur malik panama pepi revalidatieproces specialistische tillman uitgevoerd uruguay vervelendst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Wat zonde voor hem. Dit gun je geen enkele voetballer. Dest was zo ontzettend goed bezig. Sterkte!
+2/-0

2 maanden geleden
Dju, das niet best. Knap lullig voor een sporter die juist zo goed bezig was.
+1/-0

2 maanden geleden
Nondeju Sergino, wat een slecht nieuws! Sterkte, beterschap en een voorspoedig herstel gewenst! Hopelijk speel je volgend seizoen nog bij ONS PSV en ben je er de 2e seizoenshelft weer bij als we ons aanstaand kampioenschap zullen prolongeren.
+1/-0

5 weken geleden
Doet me denken aan rvn, wellicht een inspiratiebron voor hoe je terug kan komen
+3/-0

5 weken geleden
Sterkte Sergino.PSV moet vertrouwen in hem blijven houden en sergino in PSV.Maar we kennen allemaal het verhaal van Jonathan Reis.Die knie kwam niet meer goed.Bij Ruud van Nistelrooy en ook onze Olivier Boscagli wel.De koop optie omzetten in een nieuwe huurdeal ,waarbij PSV de koopoptie in 2 termijnen over 2 seizoenen licht als Dest volgend seizoen opnieuw 10 wedstrijden voor PSV 1 heeft gespeeld 5 jarig contract.Ondertussen heeft PSV vervangers nodig ,waarbij beide contracten van Mauro jr en van aanholt met 2 jaar verlengd moeten worden.
+1/-0

 
5 weken geleden
Inzake nieuwe huurdeal: strookt niet met zijn contractduur bij Barca..... Hoe zie je dat?
+1/-0

5 weken geleden
Dest is een van de bete spelers van PSV dus dit is gewoon een klap voor PSV.
Het verlengen van het contract is nu wel een stuk complexer geworden maar aan Marcel Brands is dat wel toevertrouwd.
Als hij hersteld is zal het ook nog wel tijd kosten om weer helemaal op zijn oude niveau terug te komen. Dan is een buitenlandse topclub dus wel definitief geen optie meer voor de komende twee transferwindows.

Goede deal met Barcelona sluiten. Mogelijk met delen van her risico of iets anders creatiefs. Want Barcelona zit nu ook met een probleem.
En Mauro de linksbackpositie geven. Van Aanholt mag van mij wel vertrekken, want die rent veel maar met te weinig overzicht voor dit PSV.
+1/-0

5 weken geleden
Het slechtste nieuw dat Sergiño kon krijgen... Maar hij is fit, jong en sterk. Komt wel terug. En als ik even advocaat van de duivel mag spelen; hem is deze vorm behouden was òf onmogelijk gebleken, òf heel duur. Wellicht nu in goed overleg met Barcelona hem voor een zacht prijsje overnemen, want die gaan hem toch nooit meer verkopen voor zijn contract afloopt. Dat geld kan dan aan zijn salaris en tekengeld besteed worden. Hij komt over 9 maanden terug in een club die hunkert naar zijn kwaliteiten in plaats van een club waar hij (volgens de laatste berichten) toch weer Xavi tegen komt die niet in hem gelooft. Nog anderhalf jaar vlammen bij PSV, dan is hij nog pas 25 en kan hij als een ervaren kerel terug naar
de Europese Top.
+2/-0

5 weken geleden
Wat een vreselijk nieuws voor Dest en voor heel PSV. Wat heb ik genoten van zijn drive, tricks en aanvalsdrang. Volgend seizoen zal Noa Lang hopelijk helemaal fit zijn en blijven. Zonder Lang zal het gemis van Dest niet goed kunnen worden opgevangen met Mauro. Met Lang zal er meer balans zijn.
+1/-0

5 weken geleden
Enorm genoten van Dest. 1 van onze beste 'aankopen' van de laatste jaren wat mij betreft. Deed zijn goede voorgangers zoals Angelino totaal vergeten. Hopelijk kan PSV een goede deal sluiten en wordt hij van ons. Voor dergelijke spelers kom ik naar het stadion. Je zult over een jaar Dest / Noa links hebben staan. Met Chucky op rechts er nog bij......
+1/-0

5 weken geleden
Allereerst natuurlijk super vervelend voor Dest zelf. Dit gun je niemand. Maar voor PSV is dit ook een fikse aderlating. Dit seizoen hebben we hem gelukkig niet meer nodig. Maar komend seizoen worden 8 Champions League wedstrijden zonder hem afgewerkt. Dat betekent dus simpelweg dat we op zoek moeten naar een goede nieuwe linksback, ongeacht of Dest bij ons blijft of niet.
+5/-0

5 weken geleden
Dest was dit seizoen ongelofelijk fit. Hij heeft nauwelijks een minuut gemist sinds zijn komst laat in de transferperiode, en dat in combinatie met een energieke speelstijl. Daarom is het extra zuur dat hem dit nu overkomt en dat hij geen rol kan spelen in het definitief veilig stellen van de titel.

Daarnaast natuurlijk ook een drama voor hem dat hij zijn goede seizoen nu eigenlijk niet kan gebruiken voor een mooie stap in de zomer. Welke club gaat veel geld betalen voor een speler die er nog 9 maanden uit ligt met een kruisbandblessure? Barcelona zal ook niet blij worden van de terugkeer van een (dure) kracht die ze niet kunnen inzetten. Wat er ook gebeurt, de mogelijkheden voor Dest zullen een stuk minder groot zijn. En dat an sich is wellicht dan, hoe tegenstrijdig ook, goed nieuws voor PSV dat nu misschien een grotere kans heeft om hem aan te trekken en wellicht ook nog tegen gunstigere voorwaarden.

Maar ja, na een kruisbandblessure is het ook altijd afwachten hoe een speler terugkeert. Gezien de algemene fitheid van Dest, zie ik voor hem in dat opzicht niet direct problemen. Maar je loopt natuurlijk wel een risico...
+2/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Zijn blessure zou geen reden moeten zijn om de koopoptie te lichten. Hij heeft laten zien dat hij van zeer toegevoegde waarde is voor PSV. Ik vermoed dat Barcelona hem niet terughaalt.
correctie @basarnhem: ik bedoelde dat ze de koopoptie juist wèl zouden moeten lichten.
+1/-0

 
5 weken geleden
Als PSV de koopoptie niet meer (voor het afgesproken bedrag) wil lichten, dan gaat hij dus sowieso terug naar Barcelona. En dan is het voor een ieder (dus ook PSV) mogelijk om opnieuw onderhandelingen te starten over een transfer.

De vraag is of een club het aandurft een (voor PSV-begrippen aanzienlijk) financieel risico te lopen met de aanschaf van een langdurig geblesseerde én dure speler. Als Dest vanaf januari 2025 de draad weer oppakt en doorgaat zoals hij zich dit seizoen aan ons heeft getoond, dan is het inderdaad een goede investering. Maar niemand kan in de toekomst kijken.

Gezien de fitheid die Dest dit jaar heeft laten zien, zou ik zeker overwegen om hem ondanks de blessure toe te voegen aan de selectie, maar je moet er ook rekening mee houden dat we elke euro maar 1 keer kunnen uitgeven en dat we er vanaf september moeten staan in de Champions League, en we derhalve sowieso iets zullen moeten gaan doen op linksback (want Van Aanholt vertrekt ook).
+1/-0

5 weken geleden
Erg jammer en vervelend voor PSV naar zeer zeker voor Dest zelf Een byzonder goed seizoen zo plotseling afsluiten pffff. Gelukkig kan hij wel op de platte kar mee toeren. Wens hem heel veel sterkte en succes.
+1/-0

5 weken geleden
Als Brands zijnde zou ik met Sergiño uit respect overleggen en hem duidelijk maken dat wij hoe erg dan ook bij het verder onderhandelen met Barcelona deze ontstane situatie zullen moeten betrekken en dat hij bij een evt officiele overstap naar PSV op volledig steun kan rekenen van een ieder die Hem een warm hart toedragen (dus iedereen)
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli brobbey connor dest eredivisie espn feyenoord jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster ruilen sangare schouten shevchenko teze tillman