Transparent
Inloggen
Sluiten

Joey Veerman: "Het was echt genieten op het veld!"

25 april 2024 21:39
Foto: Pro Shots

Joey Veerman: "Het was echt genieten op het veld!"; image source: Pro Shots

Joey Veerman stond na de met liefst 0-8 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Heerenveen de aanwezige pers te woord in de perszaal van het Abe Lenstra Stadion: "Knap dat we op het einde van de competitie onze beste prestatie nog neer zetten. Ondanks de kou was het heerlijk voetballen hier vanavond. Voor de wedstrijd zagen we al dat het veld duidelijk in ons voordeel was. We wilden heel goed beginnen, uiteindelijk komt er op zo'n wedstrijd een bepaalde druk te liggen. Ik denk dat wij die druk heel goed hebben omgezet in hoe we speelden. Dan zie je dat we in de eerste tien minuten uit de startblokken schieten. Wat we gaan doen vanavond? Dat zeg ik niet. Haha, nee. We gaan zo in de bus terug en dan zien we wel wat er in Deventer gebeurt. Maar eigenlijk maakt het ons geen zak uit of het vandaag of volgende week gebeurd. Kampioen zijn we wel."

Na de goal kreeg Joey Veerman ook applaus van de Heerenveen-fans. "Ik heb 2,5 seizoen hier gespeeld en ook goed naar mijn zin gehad. Dan is het niet gepast om volle bak te gaan juichen, dus dat deed ik ook niet. Het wachten op het eind, door de achterblijvende rook op het veld van het vele vuurwerk dat afgestoken werd in het uitvak. We moesten nog maar een minuut spelen. Dat had niet gemoeten."

Wat verwacht Joey van de festiviteiten in Eindhoven? "Ik ben nog nooit kampioen geworden dus ik heb echt geen idee. Ik ga het allemaal op me af laten komen en ik denk dat het echt mega wordt. Ik zie het allemaal wel, hoe ik er dan voorstaan. Ik kan even kijken wat we kunnen doen qua Volendamse zangers invliegen voor het feestje."

Met 0-8 winnen in een uitwedstrijd gebeurt niet heel vaak, voor PSV zelfs de eerste keer. Hoe heb jij deze wedstrijd beleefd? "Natuurlijk is dat lekker. Dat moet je altijd maar weer bewijzen en dat hebben we vandaag wel echt laten zien. Dat wij de beste ploeg van Nederland zijn. We hebben weliswaar een keer verloren, wat wel een smet is op de landstitel. Dat had niet gehoeven, daar speelden we echt een hele slechte tweede helft waardoor we de wedstrijd weggaven. Nu denkt niemand er meer over na, maar ja, dat is nog wel een smet. Maar die laatste drie wedstrijden van dit seizoen willen we ook gewoon winnen om die 93 punten te halen."

Was de trainer vandaag ook weer kritisch? "Nee, vandaag zei hij dat hij nog nooit zo een goede wedstrijd had gezien! Dat is wel heel erg positief, zo heb ik hem niet eerder meegemaakt!"

Over het moment dat Sergiño Dest informatie deelde over zijn zware blessure: "Ja, ik stond vlak achter hem toen het gebeurde, en dat was echt heel zielig voor die jongen. Een paar dagen later kwam hij met zijn verhaal wat er precies aan de hand was en dat is gewoon echt klote, ja."

Vanuit het aanwezige journaille kwam de vraag wie Joey Veerman als beste speler/aankoop beschouwde binnen het kampioensteam: "Jerdy Schouten, denk ik. We hebben praktisch het hele seizoen samen gespeeld en we leerden elkaar steeds beter kennen, zowel buiten als op het veld. Als je ziet hoe vaak hij succesvol wegdraait en hoe goed hij is, dan denk ik dat hij wel de beste aankoop van dit seizoen was voor ons, ja."
Discussieer mee op de forums


Tags

joey veerman heerenveen smet achterblijvende applaus beschouwde dest deventer festiviteiten gepast invliegen jerdy journaille kampioensteam kou landstitel leerden mega nederland perszaal praktisch rook schouten uitvak volendamse voorstaan vuurwerk wegdraait weggaven zak zangers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern bergwijn brobbey doeki engeland espn feyenoord gerets koki oost pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman vaio voetbalprimeur wanner