Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: "Ik heb genoten van PSV vandaag"

25 april 2024 21:47
Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Ik heb genoten van PSV vandaag"; image source: Pro Shots

Ook Peter Bosz stond na afloop van de met 0-8 gewonnen wedstrijd bij SC Heerenveen het aanwezige journaille te woord, in eerste instantie over het incident in de slotminuut waarin de wedstrijd werd stilgelegd wegens vuurwerk vanuit het uitvak: "Nee, dat was jammer. Ik had liever gehad dat de fans het dertig seconden lter hadden gedaan met dat vuurwerk. Dat vond ik echt jammer en onnodig."

Beseft de Apeldoorner al dat hij op het punt staat landskampioen te worden? "Nee, eigenlijk besef ik het me nog niet. Ik word overal mee naartoe genomen. Ik heb gelukkig net wel nog een foto mogen maken met de jongens, dat wilde ik heel graag. Ja, dat is wel heel bijzonder. Dat momentje van echt genieten, dat gaat echt komen. Jezelf realiseren dat we niet alleen kampioen worden. We willen wedstrijden winnen, maar dat alleen is niet genoeg. Als dan blijkt dat je die twee werelden met elkaar kunt verenigen, dan ben ik waanzinnig trots op de jongens, mijn staf, op de club. Dat is heel erg mooi. Voor mij is dit moment, na zo'n wedstrijd, veel belangrijker dan met een schaal, dat vond ik erg mooi."

Of de oefenmeester ook tijd neemt om tussentijds te genieten: "Afgelopen weekend hebben we niet gespeeld in verband met de bekerfinale waar we helaas niet aan mee mochten doen. Dus we hebben nu ook weer een ruime week vrij tot onze volgende wedstrijd. Dat was in eerdere fases dit seizoen ondenkbaar. Nu zijn we wat langer vrij dus ook meer tijd om tussentijds te genieten."

Wat deze titel persoonlijk voor Peter Bosz betekent: "Ik ben gewoon heel dankbaar trainer te mogen zijn van deze club. De club heeft mij deze fantastische spelers gegeven. Ik heb een bepaalde filosofie, vanaf het moment dat ik begon bij AGOVV. Die filosofie heb ik gedurende mijn gehele carrière vastgehouden. Ik ben veel blijer dat we zulk fantastisch mooi voetbal spelen dan dat we kampioen zijn geworden. Hoewel ik er wel heel blij mee zijn omdat, nogmaals, we hebben laten zien dat goed voetbal ook prijzen op kan leveren."




Tags

bosz vuurwerk agovv apeldoorner bekerfinale foto heerenveen journaille lter momentje oefenmeester ondenkbaar seconden slotminuut titel uitvak vastgehouden verenigen werelden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte