Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: "Dit was denk ik wel onze beste wedstrijd van dit seizoen!"

26 april 2024 01:44
Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "Dit was denk ik wel onze beste wedstrijd van dit seizoen!"; image source: Pro Shots

Direct na afloop van de 0-8 recordoverwinning van PSV op bezoek bij SC Heerenveen verscheen aanvoerder en maker van de 0-7 Luuk de Jong voor de camera's van ESPN om in gesprek te gaan met Milan van Dongen en Marciano Vink: "Doelsaldo gaan ze nooit meer inhalen. Dus we gaan straks lekker in de bus kijken naar die wedstrijd. Of we worden het straks onderweg en anders volgende week in eigen huis. Officieus, ja, da's volgens mij bijna het zelfde."

"Dit was echt vanaf de eerste minuut, je zag de intentie van ons. Wat ik al zei, er zit een ander soort van spanning op zo een wedstrijd, als je weet natuurlijk, je weet dat je nog geen kampioen kunt worden maar je voelt dat het de laatste stap, de laatste wedstrijd is om kampioen te worden. Dat voel je aan iedereen, iedereen gedraagt zich ook anders gedurende de week. Trainer zei inderdaad ook al dat we luidruchtiger waren. Maar, ja, als je zo een wedstrijd begint en binnen acht minuten met 0-3 voorstaat. We hebben veel goede wedstrijden gespeeld, maar dit was wel de beste van het seizoen denk ik. Alles lukte, elke bal tussen de linies viel goed, we vonden elkaar, we kaatsten, alles ging zo soepel. Ja, ik denk wel dat deze wedstrijd beter was dan AZ, maar dan moet ik die misschien nog eens terugkijken, ja, haha. We kunnen gewoon fantastisch goed voetballen, dat is het gewoon en dat zag je ook vandaag."

Over zijn verwachtingen aan het begin van het seizoen: "Het begin, we krijgen een nieuwe trainer met een visie. Daar luisterde ik naar en toen dacht ik, oke, dit zou wel eens kunnen passen met elkaar. Natuurlijk wisten we niet wat we konden verwachten maar vanaf het begin zag je gewoon dat het wel heel lekker voetballen was met elkaar. Dat zie je steeds, en ook dat we groeien. We hebben die speelwijze als team zo snel opgepakt en toegepast. We zijn vanaf het begin gewoon als een speer gegaan en dat hebben we het hele seizoen ook volgehouden met elkaar."

Milan van Dongen over de kracht vanaf de bank en de hyena's die ook iedere minuut dat ze mee mogen doen willen presteren: "Ja, we hebben vanaf elke aftrap dat we direct gaan afjagen. Wij willen die bal hebben om het spel te kunnen maken. Ja, het klopt dat de jongens vanaf de bank ook vrijwel altijd presteren. Onze selectie is heel breed en sterk. Mauro Junior staat vandaag weer linksback en deed dat fantastisch."

Over het lange wachten op zijn eigen goal na twee voorassists en twee assists. "Natuurlijk wil ik zelf ook een goal maken, maar ik heb echt staan genieten in het veld van hoe we speelden. Natuurlijk verwacht je zelf ook te scoren, ik wil er ook zelf op het scorebord staan. Maar nogmaals, als we zo als team staan te voetballen kan ik daar simpelweg ook gewoon echt van genieten."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong dongen milan afjagen aftrap espn gedraagt heerenveen hyena inhalen kaatsten luidruchtiger marciano mauro officieus recordoverwinning soepel speer vink volgehouden voorassists voorstaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla bosz business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte