Transparent
Inloggen
Sluiten

Armel Bella-Kotchap vertrekt na dit seizoen bij PSV

27 april 2024 18:11
Foto: Pro Shots

Armel Bella-Kotchap vertrekt na dit seizoen bij PSV; image source: Pro Shots

Nu het seizoen zijn einde nadert, lijkt het erop dat PSV afscheid gaat nemen van de van Southampton gehuurde verdediger. Aanvankelijk waren de verwachtingen hooggespannen. Zo streden zowel de Duitse grootmachten FC Bayern München als Borussia Dortmund om de handtekening van het Duitse talent. Omdat de deadline eerder sloot in Duitsland dan hier in Nederland, was er onvoldoende tijd om een transfer naar een van die twee clubs af te ronden. Daardoor sloeg PSV op de valreep nog toe en haalde het talent in een huurconstructie naar Eindhoven.

Hoewel de boomlange verdediger aanvankelijk nog regelmatig speelde, begon de ellende vanaf september. Eerst ontbrak de Duitser wegens een getrokken verstandskies met bijbehorende ontsteking. Eenmaal terug en hersteld bij de selectie raakte hij geblesseerd aan zijn schouder en moest hij daaraan geopereerd worden. Hierdoor is hij van oktober tot februari afwezig geweest.

Ondanks vele positieve bewoordingen van Peter Bosz koos de trainer ook de afgelopen weken na het herstel van zijn schouderblessure nauwelijks voor Bella-Kotchap. De afgelopen week ontbrak de verdediger opnieuw in de selectie van Peter Bosz wegens nieuwe tandproblemen.

PSV heeft inmiddels aangegeven de verdediger deze zomer terug te laten keren naar Southampton. Gelet op de zes door Bella-Kotchap gespeelde wedstrijden namens PSV tegen een huursom van tussen de 3 en 4 miljoen euro, heeft de verdediger ruim een half miljoen per gespeelde wedstrijd gekost.

Hoewel PSV überhaupt al geen transfersom had besproken met Southampton, lag een terugkeer naar Engeland al in de lijn der verwachtingen. Inmiddels is dus duidelijk dat de club geen nieuwe poging gaat ondernemen om de centrale verdediger eventueel nog een jaar te huren danwel definitief naar Eindhoven te halen.
Tags

bella kotchap southampton armel bosz bayern boomlange deadline dortmund duitsland engeland hooggespannen huurconstructie huursom nederland ondernemen poging schouder schouderblessure streden tandproblemen valreep verstandskies

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Toen hij kwam lachten wij onze tanden bloot. Daarna haalden we onze schouders op. En nu lachen we als een boer met kiespijn😇
+7/-0

3 maanden geleden
Hij was de missing link om kampioen te worden dit jaar toen hij kwam.
Heb werkelijk geen idee wat die precies heeft gedaan maar het heeft beregoed gewerkt.
+8/-0

3 maanden geleden
Daar zou dus de jeugdopleiding voor moeten dienen toch?
Nu ging zon Seelt naar Engeland en zit Psv met een dure huurconstructie.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Tja. En als ze niemand hadden gehaald, Seelt hadden gehouden en die zou ruim de helft van de tijd geblesseerd zijn geweest dan had je in hetzelfde schuitje gezeten. Was dan wel goedkoper geweest maar bij iemand die echt z’n mannetje gestaan heeft in de premier league is het niet gek dat ze daar een hoge prijs voor betaald hebben. Maar ja, weet alles maar eens achteraf.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Omdat het een ekeer verkeerd uitpakt? Wat te denken van Dest en Tillman. Had je daar ook liever jeugdspelertjes voor gehad? Ik word liever kampioen met 11 gehuurden dan 2e met 11 jeugdspelers
+2/-0

3 maanden geleden
Gewoon niet wat iedereen had gehoopt. Veel pech voor deze jongen. Ook zonde van het geld. Zo gaat het soms...
+4/-0

3 maanden geleden
Dat ketchupeffekt is kennelijk uitgewerkt. Zal één van de duurste spelers per speelminuten zijn in de geschiedenis van ONS PSV.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Door het seizoen wat wij hebben is dit nieuws ook slechts een voetnoot. Hadden wij een seizoen gehad als in Amsterdam, dan was dat waarschijnlijk heel anders geweest.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Nou onderschat de kosten van Maxi Romero niet🤔
+1/-1

 
3 maanden geleden
Das onze eigen schuld, heeft tussen de blessures door nooit een kans gekregen
+2/-0

3 maanden geleden
Om gezond kritisch te blijven: ik denk dat het goed zou zijn als PSV eens een extern onafhankelijk onderzoek liet doen naar alle blessuregevallen en hun herstel bij PSV. Ze hebben wel eens een intern onderzoek gedaan, maar om volledig objectief te blijven moet je een onafhankelijke partij inhuren. Bella Kotchap is een voorbeeld, maar er zijn nog veel meer voorbeelden die qua blessure (echte spierblessures zoals Noa Lang) relevanter zijn. Er zit nog veel winst in voor PSV om minder langdurige en terugkerende blessuregevallen te hebben.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Zou zoiets niet al eens gebeurd zijn? Anders inderdaad een heel goed plan
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik weet dat ze het vorig jaar een keer intern hebben laten onderzoeken en toen was de conclusie: "overmacht en toeval", daar ben ik een beetje sceptisch over.

Ik zie wel dat ze in februari weer een onderzoek hebben laten doen:
https://www.vi.nl/pro/psv-start-onderzoek-naar-de-blessuregolflink

Helaas achter een paywall, dus geen idee wie het uitvoert dit keer. Dit laatste onderzoek werd een paar dagen na dit uefa onderzoek aangekondigd:
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/uefa-studie-wijst-uit-psv-extra-kwetsbaar-voor-ontstaan-hamstringblessures~aa47b109/link
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat wordt niet gemeld. Het is een opmerking van Bosz zelf dat het goed wordt onderzocht en geanalyseerd.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Het lijkt mij eerlijk gezegd een beetje zonde van de tijd en het geld om een diepgravend onderzoek naar de verstandskiezen van Bella-Kotchap te laten uitvoeren.

Wat de spierblessures betreft van enkele spelers heb je wellicht een punt, vooral over het verloop van de hersteltrajecten.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hahaha klopt, ik doel inderdaad niet op zijn verstandskiezen ;) Maar wel op zijn blessure aan het schoudergewricht die al 3 keer is teruggekomen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Waarschijnlijk ook het gevolg van zijn gebitsproblemen, dat kan de onderliggende oorzaak voor spierblessures zijn.

Ik ben met name wel benieuwd naar al die hamstringklachten, het ontstaan ervan en de herstelperiodes, heb toch het idee dat daar nog wel wat winst te behalen is.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Is middels cijfers aangetoond dat bij PSV er significant meer blessures zijn dan bij andere clubs in Europa??
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nee. Dit seizoen zijn er bovendien ook meer (spier)blessures bij Ajax en Feyenoord dan bij ons. Zelfs toen Schmidt in de media bijna wekelijks werd afgemaakt vanwege de vele blessures lagen het aantal blessures bijna gelijk in vergelijking met Ajax. Alleen dat was blijkbaar niet interessant genoeg om te benoemen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ook hier, zo lang de prestaties goed zijn, laten ze je "met rust".
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als er geen aanwijzingen voor zijn dat er hier meer blessures zijn dan bij andere clubs, is heel die discussie dus overbodig en zinloos tijdverdrijf. Ik zie de laatste jaren zoveel quatsch verschijnen als het over voetbal gaat, alleen maar om de kranten en voetbalprogramma's te vullen. Ik zie bv. bijna geen analytici waar een zinnig verhaal uitkomt over voetbal als je gaat ontleden wat ze werkelijk zeggen, het is allemaal zo gericht op wat leuk klinkt en gericht is om sommige spelers en of coaches te behagen, een belangenspel zeg maar. Commentaren van van Gaal en Cruijff, dat was nog eens wat, en vandaag de dag ben ik onder de indruk van Afellay's commentaren.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik weet dat PSV halverwege de eerste seizoenshelft een speciale hamstringdokter (zo noemde men hem gekscherend op de Herdgang) in de arm heeft genomen, omdat ze het zelf ook niet geheel lekker zat en toen kwamen er die week nog twee hamstringblessures bij. Toen is die man behoorlijk voor gek gezet, waar iedereen smakelijk om kon lachen begreep ik. Behalve hij zelf.
Maar inderdaad: IETS klopt er niet, maar leg er vinger maar eens op de zere plek!?
+1/-0

3 maanden geleden
Ach, kan gebeuren, ook Steward wist vooraf natuurlijk ook niet hoe dit zou aflopen.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi