Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijd onder leiding van Dennis Higler

3 mei 2024 00:05
Foto: Pro Shots

Wedstrijd onder leiding van Dennis Higler; image source: Pro Shots

Dennis Higler is uitverkoren door de KNVB om de kampioenswedstrijd van PSV zondag in goede banen te leiden. De ervaren scheidsrechter zal daarbij geassisteerd worden door Roy de Nas en Charles Schaap. Martin van den Kerkhof zal fungeren als vierde official. Ingmar Oostrom is de Var, en die wordt op zijn beurt weer geassisteerd door Stefan de Groot en Jonathan van Dongen.

Het wordt de zesde keer dit seizoen dat Dennis Higler een wedstrijd van PSV gaat fluiten. Eerder had hij de leiding over eredivisiewedstrijden RKC Waalwijk-PSV(0-4), Sparta-PSV(0-4), AZ Alkmaar-PSV(0-4), PSV-AZ(5-1) en in de KNVB-Beker in de verloren bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Vooral die laatste wedstrijd zorgt voor een wrange nasmaak bij veel PSV-supporters. In die wedstrijd ging Mats Wieffer tien minuten voor tijd over de schreef door Noa Lang hard neer te halen in de eigen zestien. Normaal gesproken zou dat een penalty en een tweede gele kaart hebben betekend, maar de VAR van dienst Clay Ruperti beoordeelde binnen drie seconden dat er geen reden was tot ingrijoen. En dus bleef de beslissing van scheidsrechter Higler staan.

Het is sowieso een saillant en ongebruikelijk detail dat een scheidsrechter beide onderlinge wedstrijden tussen twee teams toegewezen krijgt in één seizoen. Het is voor Dennis Higler al de tweede keer dit seizoen dat dit gebeurt. Nadat hij beide wedstrijden tegen AZ floot, is nu dus Sparta aan de beurt. Gelet op zijn trackrecord van de Eredivisiewedstrijden die hij van PSV floot dit seizoen, hoeft PSV zich in ieder geval geen zorgen te maken.
Tags

higler eredivisiewedstrijden geassisteerd knvb sparta var alkmaar charles clay dongen feyenoord ingmar ingrijoen jonathan kampioenswedstrijd kerkhof mats nas nasmaak ongebruikelijk oostrom rkc ruperti schaap seconden stefan trackrecord wieffer wrange

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi