Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: "We focussen ons op Sparta"

3 mei 2024 13:58
Foto: NvdL

Peter Bosz: "We focussen ons op Sparta"; image source: NvdL

Op de persconferentie beschouwde trainer Peter Bosz vanmiddag samen met de op de Herdgang aanwezige journalisten voor op de kampioenswedstrijd van zondag tegen Sparta Rotterdam. "Sparta heeft een heel herkenbare speelstijl met een lange spits en een voetballende keeper. Ze zoeken vrij snel in de omschakeling naar die spits, met wendbare buitenspelers. Ze houden hun manier van voetballen nu al twee seizoenen vol. Dat vind ik erg knap. Er ontbreken nu twee belangrijke spelers maar die hebben ze ook uitstekend opgevangen. Ik ben wel onder de indruk van dit Sparta, ja."

Of de trainer al bezig is met het kampioenschap en of hij geniet: "Ik geniet elke week, elke dag zelfs. Ook van de trainingen. Waar ik ook van geniet is dat deze jongens geen genoegen nemen met een of twee goals. Ze blijven gaan. Die kwaliteit. Daar kan ik echt van genieten. En dat doe ik dus ook."

Over de jacht naar de topscorerstitel van Luuk de Jong en de opmerkingen van Johan Bakayoko: "We zijn er op onze manier wel mee bezig, maar het is een bijkomstigheid. Mocht het zover komen is dat hartstikke mooi en ontzettend dik verdiend, maar zover is het dus nog niet."

De domper die Sergiño's Dest betekent voor de speler en de groep zelf: "Hij heeft inmiddels de knop omgezet. Hij geloofde het zelf aanvankelijk ook niet. Hij heeft nu de goede mindset om zo snel mogelijk terug te keren. Je gunt het niemand om niet op het veld te kunnen staan in deze beslissende fase, maar Sergiño moet helaas voorlopig vanaf de kant toekijken. Hij zal er sowieso bij zijn zondag en maandag. Of ik nog iets met hem ga doen? Jonassen lijkt me niet zo handig. Hij is er gewoon bij en gaat het gewoon met ons vieren. Hij gaat dit weekend nog niet onder het mes."

"De stabiliteit is dé kracht van dit team geweest. We hebben alleen bij NEC echt een mindere dag gehad. Verder zijn we het hele seizoen heel stabiel geweest. Ik heb me weinig zorgen gemaakt over het in gevaar komen van onze landstitel. Misschien ver weg in mijn achterhoofd, maar nadat we ons goed herpakten na NEC-uit, waren die zorgen ook heel snel weer weg."

Hoe was de terugreis van Heerenveen naar Eindhoven? "We hebben in de bus wat gegeten en vervolgens hebben we gekeken naar Go Ahead Eagles-Feyenoord. Toen Feyenoord in Deventer de 1-3 maakte, wisten we dat we nog geen kampioen konden worden en vervolgens ging de knop snel om richting aanstaande zondag."

Over de focus die de ploeg dit seizoen structureel tentoonstelt: "Wij willen winnen. Alles. Iedere wedstrijd. Als we met 1-0 winnen is dat niet genoeg. We zijn puur en alleen gefocust op de wedstrijd. De club is bezig met de organisatie van de huldiging. Ik wil het alleen over Sparta hebben. De rest zijn randzaken en niet van belang voor mij."

Over Malik Tillman: "Hij is voor mij het hele jaar al basisspelers. Maar ik zeg al vaker, we hebben meer dan elf basisspelers. Welke speler heeft er geen ontwikkeling doorgemaakt afgelopen seizoen? Ik denk dat we allemaal beter zijn geworden. De belasting van drie wedstrijden per week kon Malik niet zo goed aan. Daar hebben we specifiek op getraind. Het is een hele bijzondere speler en een bijzonder mens. Een verlegen jongen, in de voetbalwereld, dat zie je niet vaak. Met zoveel potentie. Hij is technisch zo vaardig. Hij ziet dingen sneller dan een gemiddelde speler. Hij koppelt dat ook nog aan een goede teamgeest en hij is ontzettend voetbalintelligent. Ik denk dat als hij zich zo door blijft ontwikkelen, is Malik een speler voor de absolute wereldtop, denk ik. Ik kan nog niks zeggen over zijn toekomst. Ik zou hem ontzettend graag bij de groep houden en met hem blijven werken, maar dat is niet aan mij."

Over Noa Lang en zijn afwezigheid: "Ik weet het nog niet. Hij moet allereerst bij ons en het team aansluiten. Dat is nog niet gebeurd. Zondag over twee weken is de laatste wedstrijden. Dus het wordt wel erg krap voor hem om dit seizoen nog in actie te komen. Hij maakt grote stappen. Het gaat goed met hem. Maar of dat voldoende is om dit seizoen nog minuten te maken, dat vrees ik niet."

Over Isaac Babadi: "Hij kan weer gewichtsloos lopen. Zijn herstel gaat goed, maar ook van hem wisten we al dat hij dit seizoen niet meer zal spelen. Hij sluit in aanloop naar het nieuwe seizoen gewoon weer aan bij de groep."

Over de open training in het Philips Stadion afgelopen dinsdag: "Ik vind het eigenlijk best naar. Ik kan mezelf niet verstaanbaar maken als er zoveel mensen zijn. Maar de sfeer was natuurlijk fantastisch. Ook bijzonder, het was lekker weer, het zonnetje scheen. Heerlijk."

Gejonast in Heerenveen na een 0-8 statement: "Ik hoop toch wel dat we kunnen focussen op Sparta. Je kunt niet stabiel zijn als je niet in staat bent om continu te focussen op de volgende wedstrijd. Ongeacht of er een kampioenschap behaald kan worden. We moeten focussen op de volgende tegenstander. Dus ik hoop wel dat we daarin slagen, ja. Ik geloof dat het team wel in staat is om de focus te behouden."

Over het gemis van Joey Veerman tijdens de open training: "Er waren wat meer jongens die met wat kleine klachten terugkwamen uit Heerenveen. Dan hoef je ze niet geforceerd op dinsdag mee te laten trainen. Zeker nu er tien dagen tussen de wedstrijd tegen Heerenveen en Sparta zit."

Of hij al denkt aan volgend seizoen: "Natuurlijk zijn we daar mee bezig. Ook met die jongens zelf. Ik heb met nog geen enkele speler over volgend seizoen gesproken. Dat wil ik pas doen als we echt kampioen zijn. Dan gaat de focus langzaam aan steeds meer richting volgend seizoen en gaan we kijken welke jongens voornemens zijn om te vertrekken of te blijven."

De foto die Peter Bosz wilde maken na de wedstrijd tegen Heerenveen was niet de foto die in de media verscheen. "Nee, die heb ik met mijn eigen telefoon gemaakt. Daar werd ik nog wel om uitgelachen, want ik maakte die selfie met beide handen. Daar hadden sommige spelers de grootste lol om. De meesten doen dat met een hand, ik zou niet weten welk knopje ik dan in moet drukken dus heb hem gewoon met beide handen gemaakt."
Discussieer mee op de forums


Tags

sparta heerenveen bosz geniet malik feyenoord foto knop achterhoofd babadi bakayoko belasting beschouwde bijkomstigheid buitenspelers dest deventer eagles geforceerd gejonast gemis gewichtsloos herdgang herpakten huldiging isaac joey jonassen jong kampioenswedstrijd knopje koppelt landstitel omschakeling randzaken scheen selfie speelstijl statement teamgeest tentoonstelt terugkwamen tillman toekijken topscorerstitel vaardig veerman voetbalintelligent wendbare wereldtop zonnetje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi