Transparent
Inloggen
Sluiten

Mogelijk vertrek Ernest Faber bij PSV

8 mei 2024 12:50
Foto: Pro Shots

Mogelijk vertrek Ernest Faber bij PSV; image source: Pro Shots

Zojuist publiceerden zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad dat een vertrek van Ernest Faber bij PSV aanstaande lijkt. De huidige hoofd jeugdopleiding zou graag de wereld buiten PSV verkennen. Hij is in gesprek met de club om zijn contract voortijdig op te zeggen.

Ernest Faber is de afgelopen zes jaar hoofd jeugdopleiding geweest bij PSV, met twee korte periodes als interimtrainer. In 2022 verlengde hij zijn contract nog tot 2026, zowel de club als hijzelf leken gelukkig te zijn. De clubman is al vijfendertig jaar aan de club verbonden en geniet door zijn ervaring als zowel speler, trainer en opleider veel aanzien binnen de club.

Er zijn diverse clubs geïnteresseerd in de voormalige rechtsback van PSV. Faber legt de komende periode alle mogelijkheden op een rij om afgewogen een beslissing te nemen. Hij heeft eerder al aangegeven een nieuwe rol als hoofdtrainer niet uit te sluiten, maar hij heeft inmiddels ook de papieren op zak om technisch directeur te worden.

Ernest Faber en PSV hebben zelf nog niet inhoudelijk gereageerd. Het is nog niet bekend wie PSV op een shortlist heeft staan als mogelijke opvolgers. Na de festiviteiten rondom het behaalde kampioenschap is het nu in ieder geval weer back to business en gaat het vizier inderdaad weer op de toekomst. Het aanstaande vertrek betekent het derde vertrek van een echte clubman, nadat de club recent al John de Jong en Ruud van Nistelrooij zag vertrekken.
Tags

faber clubman business festiviteiten geniet interimtrainer jong nistelrooij opleider publiceerden shortlist vijfendertig vizier zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
"De huidige hoofd jeugdopleiding zou graag de wereld buiten PSV verkennen." Dat snap ik wel Ernest. Als je nooit een andere club van binnen gezien hebt kun je ook niet weten dat onze club de mooiste is.
+3/-0

 
2 weken geleden
NEC, Sparta, Groningen.......
+1/-0

2 weken geleden
Best lang volgehouden. Voor hem was er veel verloop op die functie. Misschien kunnen ze Sturing weer terughalen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Of Pascal Jansen. Die is ook weer vrij.
+1/-0

2 weken geleden
Phillip Cocu zou als opvolger wellicht de functie goed kunnen invullen mocht ie vertrekken.
+3/-0

 
2 weken geleden
Cocu mag van mij direct Faber opvolgen. Heb echt zwaar respect voor wat Phillip voor PSV heeft betekend zowel als spelers als trainer, gewoon een topper!
+1/-0

 
2 weken geleden
Tis een zware functie, voetbal is maar een onderdeel van de werkzaamheden. Het is ook veel delegeren, organiseren, omgaan met ouders en pubers. Faber doet dat prima, dus zijn opvolger kan aan de bak.
+1/-0

2 weken geleden
Ik dacht ook meteen aan Cocu. Zo jammer dat zo n clubman geen rol (meer) heeft bij ons. Misschien ook een optie voor Jong PSV.
+2/-0

2 weken geleden
Ik had iets gehoord over Faber dat hij hier (bij mij lol) in Adelaide voor Adelaide United zou komen werken als technisch directeur. Zou een mooi avontuur voor 'm zijn. Gezellige club, met trouwe supporters, maar wel beetje niveau top van de Eerste Divisie, laag in de Eredivisie.
+1/-0

2 weken geleden
De eerste naam die in mij op kwam was Jonk. Of is die te eigenwijs?
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli bosz brobbey connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster sangare schouten shevchenko teze til tillman