PSV vervolgt jacht op puntenrecord in Sittard

8 mei 2024 20:47

PSV vervolgt jacht op puntenrecord in Sittard; image source: Pro Shots

Nu PSV het kampioenschap officieel binnen heeft gehaald, staat er voor de ploeg van Peter Bosz enkel nog de eer, het puntenrecord en de topscorerstitel voor Luuk de Jong op het spel. Het Eredivisieseizoen duurt nog twee wedstrijden en van de eerste volgt zondag om half drie de aftrap in Sittard. Fortuna Sittard is al veilig voor degradatie en de Europese playoffs zijn uit zicht. Het lijkt dus een wedstrijd om des keizers baard te gaan worden in Sittard.

PSV hoeft uitsluitend de laatste twee competitiewedstrijden te winnen om zichzelf de allerbeste Eredivisieploeg allertijden te noemen. Het deelt die titel dan wel samen met Ajax, maar het huidige team van Peter Bosz heeft een aanzienlijk beter doelsaldo waarmee ze Ajax ruimschoots achter zich laten. Fortuna Sittard is daarmee doorgaans geen al te lastige tegenstander voor PSV. Half oktober won PSV thuis met 3-1 van de Limburgers. Goals werden gemaakt door Guus Til, André Ramalho en Johan Bakayoko, terwijl Kai Sierhuis in de laatste minuut van de extra tijd nog tegenscoorde uit een penalty. Die penalty was het enige schot op doel van de Fortunezen.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Sittard troffen was in januari 2023. Toen nog onder leiding van Ruud van Nistelrooij werd er in Sittard met 2-2 gelijk gespeeld. Fortuna kwam via Burak Yilmaz in de 99e minuut nog terug tot een gelijkspel, nadat Xavi Simons eerder die wedstrijd gelijk had gemaakt en Ibrahim Sangaré PSV op voorsprong had gezet.