PSV verliest twee punten en record in Sittard

12 mei 2024 16:38

PSV verliest twee punten en record in Sittard; image source: Pro Shots

PSV is er vanmiddag niet in geslaagd de jacht op het record verder voort te zetten. In Sittard stond er na negentig minuten plus extra tijd een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Fortuna kwam op voorsprong via Iñigo Cordoba. Twintig minuten voor tijd maakte Jerdy Schouten uit een corner van Joey Veerman de gelijkmaker. Arbiter Martin van den Kerkhof telde er nog liefst zeven minuten extra tijd bij, maar ook die mochten niet meer baten.

Door het gelijkspel van PSV is het record om zich de allerbeste ploeg in de Eredivisie allertijden te mogen noemen definitief uit zicht geraakt. Daarvoor moest PSV de resterende twee wedstrijden zien te winnen van Fortuna Sittard vandaag en volgende week thuis van RKC Waalwijk.

Het was duidelijk een wedstrijd die volgde na een kampioensfeest. PSV speelde in een tergend langzaam tempo en zag Fortuna Sittard meermaals nadrukkelijk op de deuren kloppen om PSV pijn te doen. Daar slaagde de ploeg van Danny Buijs na een klein half uur spelen dan ook in. Na eerder al dichtbij de openingstreffer te zijn geweest via een vrije trap van Peterson, die ternauwernood nog uit de kruising gepakt kon worden door reservedoelman Joël Drommel, was het uiteindelijk dus wel raak voor de Limburgers.

Peter Bosz bracht in de rust maar liefst drie wissels in. Nadat Ismael Saibari en Hirving Lozano de voorkeur kregen boven Joey Veerman en Johan Bakayoko werden die voor de tweede helft wel ingebracht. Derde wissel was Patrick van Aanholt die Jordan Teze afloste. Mauro Junior, die de wedstrijd nog begon als linksback, schoof daardoor naar de rechtsbackpositie.

Het duurde uiteindelijk tot ver halverwege de tweede helft voor PSV iets terug deed. Het gouden duo op het middenveld verzorgde de gelijkmaker. Nadat Guus Til een corner verdiende, meldde Joey Veerman zich als vanouds achter de bal. Zijn corner vond vervolgens het hoofd van Jerdy Schouten die zo de gelijkmaker liet noteren. In het restant probeerde PSV sporadisch nog wel op voorsprong te komen maar onder andere Luuk de Jong en Ricardo Pepi hadden het vizier daarbij niet op scherp staan.