Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Vrouwen winnen van Ajax en bereiken finale

15 mei 2024 22:24
Foto: Pro Shots

PSV Vrouwen winnen van Ajax en bereiken finale; image source: Pro Shots

De vrouwen van PSV hebben vanavond de finale van de Eredivisie Cup bereikt. In Amsterdam werden de Ajax-vrouwen met 1-2 verslagen. Daarvoor hadden de Eindhovenaren wel een verlenging nodig. Twaalf minuten voor tijd kwam de thuisploeg nog op voorsprong via Tiny Hoekstra. Vlak voor tijd maakte Veerle Buurman gelijk terwijl Joëlle Smits halverwege de eerste helft van de verlenging toesloeg vanaf elf meter.

Door de overwinning mag PSV het in de finale op gaan nemen tegen de landskampioen FC Twente. Die ploeg won haar wedstrijd vanavond in eigen huis met 3-0 van de vrouwen van Fortuna Sittard. De Eredivisie Cup wordt jaarlijks als extra bekertoernooi gespeeld. De landskampioen kwalificeert zich automatisch, de overige halve finale plekken worden verdiend op basis van drie verschillende periodes in de Azerion Eredivisie. 26 mei staat de finale op de planning. Deze wedstrijd vindt vooralsnog plaats op De Herdgang.




Tags

eredivisie verlenging azerion buurman fortuna herdgang hoekstra joelle kwalificeert smits tiny toesloeg twente veerle

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Eindelijk een mooie overwinning op de aartsrivaal.Nu de finale nog winnen van kampioen FCT.Mocht PSV winnen dan hebben ze toch nog redelijk gepresteerd.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik begreep laatst dat er een plan achter ligt om te bouwen aan een ploeg die echt kan concurreren met ajakkes en twente...

Niet vergeten dat PSV een dik verdiend kampioenschap is ontnomen door de bullshit met corona in 2020!
+1/-0

3 maanden geleden
Deze prijs is natuurlijk een nutteloos aanhangsel, een gedrocht. Maar PSV toont wél aan, achter Twente en Ajax, the best of the rest te zijn. Zoals het daarin in de competitie op het nippertje ook slaagde.

Willen ze echter doorgaan en verder komen, zal er idd fors geïnvesteerd dienen te worden. Zoals Ajax en Twente ook gedaan hebben en doen.

Daarnaast slaagt PSV erin altijd de verkeerde (ex-)internationals terug te halen uit het buitenland. Of niet goed genoeg of over-the-hill.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gakpo izecson klompje mauro oostenrijk oranje pasveer post psveldhoven rodriguez schouten sepp stewart teze tillman tour veerman weghorst xavi