Transparent
Inloggen
Sluiten

Tickets en seizoenskaarten mogelijk fors duurder

16 mei 2024 15:53
Foto: NvdL

Tickets en seizoenskaarten mogelijk fors duurder; image source: NvdL

Nu de kabinetsformatie rond lijkt te zijn en ze hun plannen bekend hebben gemaakt, valt voetballiefhebbers vooral op dat het nieuwe kabinet voornemens is een BTW-verhoging door te voeren op onder andere voetbaltickets. De KNVB heeft inmiddels gereageerd door middel van een statement. Daarin spreekt de voetbalbond van een "goed perspectief" en "volop kansen op het gebied van sport".

Het is echter niet alleen maar goed nieuws voor de voetbalfan. Die moet straks een stuk meer gaan betalen voor hun tickets. Door de BTW-verhoging van 9% naar 21% op sportevenementen lijkt de sportfanaat dan ook behoorlijk de dupe. De ticketprijzen lagen in Nederland al aanzienlijk veel hoger dan bijvoorbeeld in buurland Duitsland. De BTW-verhoging zal de goedkoopst beschikbare tickets richting de vijftig euro per stuk duwen.

Naast deze prijsstijging zijn er ook positieve aspecten aan het hoofdlijnakkoord van de regering voor de voetballerij. Om de algehele gezondheid te verbeteren komen sport en bewegen centraal te staan. Zo hoopt de regering gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag beter te beheersen. Ook zijn er concrete plannen aan extra maatregelen om misdragende supporters aan te pakken. Ook is er aandacht voor bestaanszekerheid en veiligheid van sport. De KNVB benadrukt daarbij: "Een solide financiële basis voor een toekomstbestendige sport is dan wel van groot belang."
Tags

btw knvb regering bestaanszekerheid buurland duitsland duwen gezondheidsverschillen hoofdlijnakkoord kabinet kabinetsformatie misdragende nederland prijsstijging solide sportevenementen sportfanaat statement ticketprijzen toekomstbestendige voetbalfan voetbaltickets zorgvraag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Niet al het bier blijkt gratis te zijn.

Verder een verbod op gezichtsbedekkende kleding. Toch nog een punt waar ik het wel mee eens ben :p.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Daar staat al twee jaar een stadionverbod op
+7/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dan lijkt het me wel handig om professionele beveiligers in te huren die die mensen ook daadwerkelijk er uit kunnen en durven te pakken, te registreren en er uit te knikkeren. Van vrijwillige stewards kan je dat natuurlijk niet verwachten.

Al kan ik me ook niet voorstellen dat die mensen alle camera's kunnen ontwijken tot het moment dat die bivakmuts op gaat. Achteraf herkennen en opsporen via beelden zou toch ook moeten lukken in veel situaties. Zouden zich vast kunnen verschuilen achter kleine twijfel en dat je dan niet zomaar 100% zeker kan zijn.
+2/-0

2 maanden geleden
Phoe, 50 euro voor een kaartje voor een wedstrijd. Misschien moet PSV dan ook maar eens gaan denken hoe ze de ticketprijzen kunnen verlagen. Want dat kan natuurlijk nooit helemaal de bedoeling zijn.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Geef PSV niet de schuld maar de stemmers aan de rechter zijde
+7/-8

 
2 maanden geleden
Ik geef PSV wel de schuld. Want 83% van de prijs van het kaartje wordt door PSV bepaald.
+6/-3

2 maanden geleden
Vraag / Aanbod. Met 10.000 wachtende seizoenkaart kopers zal het geen invloed hebben op net aantal toeschouwers. PSV kan natuurlijk ook niets doen aan een BTW verhoging wat niet wegneemt dat het allemaal wel behoorlijk in de papieren kan gaat lopen. Geen bivakmutsen of andere bedekkende kleding niet meer toegestaan is dan wel weer een goed besluit.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Kan mij de laaste btw verhoging in de cultuursector nog herinneren. Stond die papzak op het podium van pinkpop te klagen. Nooit meer iets over gehoord want de prijzen gingen omhoog en het raakte steeds sneller uitverkocht. Geen idee waarom hetzelfde kaartje tegen feyenoord 10 euro duurder is dan tegen sparta. Dus er is best wat te compenseren.
+3/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Het is "door middel van" of "middels", slordig.

(edit: de kaartprijzen stijgen sowieso voortdurend, losse kaarten zijn vrijwel niet meer te betalen, zeker Europees...)
+1/-1

2 maanden geleden
Voordeel van dit kabinet : de maximum snelheid gaat weer naar 130 dus ik kan later van huis en ben eerder thuis !!! Vooral bij CL-wedstrijden wel prettig 🤗
+1/-1

 
2 maanden geleden
Wordt het toegestane promillage ook opgeschroefd dan? Nutteloze maatregel anders :p
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het is nu toch al 130 op veel plaatsen na 19.00 uur?
+5/-0

2 maanden geleden
Stap voor stap zullen die prijsverhogingen (nu nog eens flink aangewakkerd door de BTW verhoging op de kaartjes) er wel toe gaan leiden dat het publiek in de stadions voor een groter deel gaat bestaan uit mensen met een midden tot hoger inkomen voornamelijk. Voor een groot deel van de mensen met een lager inkomen zal het op een gegeven moment te duur worden en zal men andere keuzes moeten maken, als de keus er voor sommigen überhaupt nog is.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Al gok ik dat een aanzienlijk deel van de lage inkomens deze prijsstijging aan zichzelf te danken heeft met een stem op de pvv.
+3/-1PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko blind brobbey chuba connor doeki evenepoel feyenoord gerets koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst