Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV sluit competitie af tegen RKC Waalwijk

16 mei 2024 16:21
Foto: Pro Shots

PSV sluit competitie af tegen RKC Waalwijk; image source: Pro Shots

Zondag staat voor PSV alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In de laatste speelronde van de Eredivisie komt het in degradatienood verkerende RKC Waalwijk op bezoek. De Waalwijkers staan gelijk met nummer zestien Excelsior in aantal punten met een positief doelsaldo van drie goals ten opzichte van de Kralingers. De PSV-selectie is inmiddels teruggekeerd van hun kampioenstrip naar Ibiza en legt de focus inmiddels op de aankomende tegenstander.

PSV gaat in ieder geval op jacht naar de drie punten, om in ieder geval qua puntenaantal het succesvolste PSV allertijden te worden. RKC Waalwijk verdedigt dus een marge van drie goals ten opzichte van hun rechtstreekse concurrent Excelsior. Die club speelt zondag tegelijkertijd tegen stadsgenoot Feyenoord. Nadat FC Volendam en Vitesse eerder al definitief degradeerden, voegt een van beider clubs zich wellicht toe in het rijtje. Het is in ieder geval een feit dat de nummer zestien van de Eredivisie het zelden redt in de playoffs om promotie/degradatie tegen de hongerige Keuken Kampioen Divisieploegen die dolgraag willen promoveren.

Het wordt in totaal de tweeëndertigste keer dat beide ploegen elkaar in Eindhoven treffen in competitieverband. PSV won er vierentwintig, speelde zes keer gelijk en verloor slechts een keer van de Waalwijkers. Eerder dit seizoen in Waalwijk eindigde het na een moeizame eerste helft in een eenvoudige 0-4 overwinning. Nadat Joey Veerman PSV op slag van rust op voorsprong zette, maakte PSV in de tweede helft korte metten met RKC. Noa Lang, Luuk de Jong en Malik Tillman bepaalden de eindstand in Waalwijk.




Discussieer mee op de forums


Tags

rkc eredivisie excelsior beider bepaalden degradatie degradatienood degradeerden divisieploegen feyenoord hongerige ibiza joey jong kampioenstrip malik metten playoffs promotie puntenaantal rechtstreekse redt succesvolste tillman tweeendertigste veerman verdedigt verkerende vierentwintig vitesse volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko brobbey doeki espn feyenoord gerets izecson koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario santos schouten skipper tillman vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst