Transparent
Inloggen
Sluiten

Persconferentie Peter Bosz: "Doodziek van mislopen record"

17 mei 2024 14:09
Foto: NvdL

Persconferentie Peter Bosz: "Doodziek van mislopen record"; image source: NvdL

Vanmiddag gaf Peter Bosz traditiegetrouw zijn voorbeschouwende persconferentie op het laatste competitieduel van aanstaande zondag tussen PSV en RKC Waalwijk. De op Ibiza flink verkleurde oefenmeester ging onder andere in op blessuregevallen, de week op Ibiza met zijn selectie en de toekomst van bepalende spelers van PSV.

Wat kun je zeggen over de vierdaagse trip naar Ibiza?

"We hebben een hele fijne tijd gehad. De jongens hebben geen sigaren gerookt, ik wel. De trip was niet het ideale moment om het over de toekomstplannen van onze spelers te hebben. Dat heb ik voor de trip al gedaan en ga ik ook de komende periode nog voor benutten."

Kun je al een update geven over Ramalho, Boscagli, Teze en Mauro Junior?

"Malik Tillman is natuurlijk duidelijk. In een heel vroegtijdig stadium hebben we dat af kunnen tikken, en we zijn natuurlijk ontzettend blij om zo'n belangrijke speler binnenboord te houden. Alle vier de spelers die je noemt hebben een doorlopend contract, dus daar maak ik me niet zo druk over. Ik ga niet speculeren over de toekomst van Joey Veerman en Johan Bakayoko. Zolang ze hier onder contract staan ga ik er vanuit dat ze hier komend seizoen ook nog zijn."

Over of de trip naar Ibiza competitievervalsing in de hand werkt?

"Ik kan me goed voorstellen dat media hun bedenkingen hebben. Er was geen andere mogelijkheid om dit seizoen samen te vieren. Maandag zullen de meesten uitwaaien naar hun nationale ploegen. Er waren geen andere mogelijkheden om met zijn allen op vakantie te gaan. We hebben echt niet alleen maar aan het bier gezeten. We zijn wezen zwemmen, we hebben gepadeld, dus ook sportief zijn we gewoon actief geweest deze zomer. Ik twijfel niet aan mijn jongens dus ga er zeker vanuit dat deze trip geen gevolgen heeft voor onze sportieve ambities zondag. Ik heb de jongens daar wel over gesproken, ja. Dat we onze verantwoordelijkheid moeten pakken. Ik heb vanochtend de ranglijst laten zien aan de jongens en heb ze duidelijk gemaakt onder welke druk RKC Waalwijk naar Eindhoven komt zondag. Ik heb mijn ploeg gewezen op hun verantwoordelijkheid, ook naar Excelsior en Heracles natuurlijk."

Walter Benitez wil nog een jaar bij PSV blijven. Hoe kijkt de trainer hiernaar?

"Doorlopend contract. Dus die jongens blijven gewoon bij PSV. Je tekent een contract om dat uit te dienen, dus niet om voortijdig weg te gaan. Betekent ook dat Walter zeer gemotiveerd is hier. Voor mij is dat heel logisch, maar voor mij ook heel fijn dit terug te lezen. Hij heeft de minste tegengoals gehad dit seizoen in de hele Eredivisie. Dus ja, ik ben blij dat hij gemotiveerd is hier te blijven. Ik heb me niet op de positie van keeper gefocust juist omdat we heel blij zijn met Walter."

Over het aantal vertrekkende spelers.

"Ik denk niet dat we in aantallen moeten denken. Ik zou als speler wel heel goed overwegen of ze bij een volgende stap onder dezelfde voorwaarden kunnen voetballen als die we hier scheppen. Ze moeten goed kijken naar wat ze hebben. Dat is de realiteit. Ik heb misschien ook wel wat meer ervaring, heb in het buitenland gewerkt en kan ze meegeven dat het gras elders echt niet groener is dan hier. Ik zal hier ook niet iedere dag zijn deze zomer, dus wat mij betreft hoeven jullie dat ook niet te doen. Zolang de markt open is kan er altijd iets gebeuren. Maar die spelers willen ook gewoon zo snel mogelijk duidelijkheid hebben. Het is nooit ideaal om aan het einde van de transferperiode nog een stap te maken. Dat werkt vaak niet goed. Je bent alleen van zoveel factoren afhankelijk, dat je dat niet altijd zelf de hand in hebt."

Kampioen geworden met mooi en aanvallend voetbal. Hoe ziek was je van het resultaat zondag in Sittard?

"Ontzettend ziek. We hadden echt de kans om geschiedenis te schrijven. Dat we het dan daar laten liggen, ja, daar ben ik nog steeds ontzettend ziek van. Het is nog niet klaar, dat heb ik ook benadrukt naar het team. Laat zien dat we de beste zijn! De jongens baalden ook als een stekker dat dit niet gelukt is zondag."

Een getergd RKC Waalwijk komt naar Eindhoven. Hoe voorkom je een dergelijk scenario als tegen Fortuna Sittard zondag?

"We moeten gewoon af gaan sluiten als kampioen. Dus een soortgelijk resultaat als afgelopen zondag is voor mij onnaceptabel. Volgens mij is dat ook goed duidelijk binnen het team. Als ik terugdenk aan de reacties na afgelopen zondag in Sittard denk ik dat dit goed overgekomen is. We zijn er echt op gebrand die 91 punten te halen. Dat is nu ons eerstvolgende doel."

Joey Veerman en Jerdy Schouten als enige PSV'ers opgenomen in de voorselectie van Oranje. Heeft Peter Bosz zijn wenkbrauwen gefronst toen hij dit hoorde?

"Nee, de bondscoach heeft bepaalde inzichten die ik niet heb, dus daar kan ik niet echt over oordelen. Hij zal er zijn redenen voor hebben om jongens als Jordan Teze en Guus Til niet op te roepen, daar kan ik weinig over zeggen."
Discussieer mee op de forums


Tags

bosz ibiza rkc walter doorlopend joey teze veerman baalden bakayoko benitez bepalende bier binnenboord blessuregevallen boscagli competitievervalsing eredivisie excelsior fortuna gefronst gepadeld getergd gras groener heracles hiernaar inzichten jerdy jordan malik mauro oefenmeester onnaceptabel oranje ramalho scheppen schouten sigaren soortgelijk stekker tegengoals terugdenk til tillman toekomstplannen traditiegetrouw uitwaaien verkleurde vertrekkende vierdaagse voorbeschouwende wenkbrauwen zwemmen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern brobbey chuba connor doeki espn feyenoord gerets koki oranje pepi poster ring rivaal schouten skipper tillman tilman vaio veerman voetbalprimeur wanner