Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: "Trots dat ik trainer mag zijn van deze club en spelers"

19 mei 2024 17:28
Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Trots dat ik trainer mag zijn van deze club en spelers"; image source: Pro Shots

Peter Bosz stond na afloop de aanwezige pers te woord op de persconferentie in de Ronaldo-zaal van het Philips Stadion. De trainer ging daarin nog een keer in op het afgelopen seizoen, de met 3-1 gewonnen wedstrijd van RKC Waalwijk en de jacht op de topscorerstitel van Luuk de Jong.

"Trots vooral dat ik trainer mag zijn van deze club en spelers. We realiseren nu wel dat het een bijzonder jaar is geweest, maar denk dat we voor de echte realisatie nog een paar jaar moeten wachten om het echt in het juiste kader te kunnen plaatsen. Het is wel echt heel bijzonder. Met uitzondering van vandaag en vorige week hebben we weinig punten gestolen, met aantrekkelijk en aanvallend voetbal het publiek vermaakt, ja, het was echt een prachtseizoen. Qua gevoel wel een beetje vergelijkbaar met jullie. Er is nu ook bijna niemand meer bij deze persconferentie, alleen de echte zijn er nog."

"Het is wel de bedoeling om het volgend seizoen nog beter te gaan doen. We zullen vanaf dag een weer scherp moeten zijn. Dat was ook de bespreking voor de wedstrijd van vandaag. Alles moet beter!"

"Wat ik in de rust gezegd heb? Ik heb geprobeerd een paar tactische aanwijzingen te geven. Onze restverdediging was in de eerste helft vandaag heel matig. Dat was in de tweede helft een stuk beter waardoor RKC veel minder makkelijk kon counteren. 75% balbezit? 34 doelpogingen? Ja, dat is wel onze kracht dit seizoen, ja. Desalniettemin ben ik niet tevreden met het duel vandaag. Ik snak wel echt naar het einde van dit seizoen. Standaard na een seizoen word ik altijd ziek, dat staat komende week op de planning. En hopelijk kan ik daarna nog even op gelukkige wijze terugkijken op het afgelopen seizoen."

Afscheidsronde Joey Veerman? "Nee, dan zou dat betekenen dat de hele selectie een afscheidsronde liep, dat hoop ik toch zeker niet, haha."

"Tegenstanders gaan ons ook analyseren. Je wil altijd winnen van de kampioen. We moeten dus echt beter presteren. Feyenoord heeft dit seizoen een heel goed seizoen gehad, maar staan zeven punten achter op ons. Het is te makkelijk om te zeggen dat we goede nieuwe spelers willen hebben, zo werkt dat niet. Op iedere wijze heeft iedereen stappen en progressie geboekt."

"We hebben een groep gehad dit jaar, ongeacht het aantal speelminuten, was iedereen, stuk voor stuk, bij het team betrokken. Al die jongens hebben alles gegeven, ook al is het maar een paar minuten vandaag. Ik wilde Boy en Richard vandaag echt belonen voor hun harde werk dit seizoen."
Discussieer mee op de forums


Tags

bosz afscheidsronde rkc aanwijzingen bespreking counteren doelpogingen feyenoord gestolen joey jong kader prachtseizoen realisatie ronaldo snak topscorerstitel veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi