Transparent
Inloggen
Sluiten

Jerdy Schouten Speler van het Jaar Eindhovens Dagblad

21 mei 2024 10:59 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Jerdy Schouten Speler van het Jaar Eindhovens Dagblad; image source: Pro Shots

Ook Jerdy Schouten is in de prijzen gevallen. Terwijl Joey Veerman werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar door Voetbal International, viel die eer Jerdy Schouten te beurt voor zijn rol in de door PSV behaalde landstitel. De middenvelder oogde verrast in het Philips Stadion maar was ook ontzettend blij: "Zo ontzettend gaaf om zelf ook eens iets te winnen!"

Het Eindhovens Dagblad zette vervolgens uiteen waarom Jerdy Schouten is uitverkoren door de jury en is uitgeroepen tot Speler van het Jaar; er waren met topscorer Luuk de Jong en bijvoorbeeld een Joey Veerman immers ook andere kandidaten voor deze eretitel.

De vorige zomer van Bologna overgekomen middenvelder wordt in de krant neergezet als regisseur, verbinder, bewaker en organisator, die bovenal het gehele seizoen zeer constant heeft gevoetbald. Jerdy Schouten: "Het werk dat ik doe, wordt niet overal gezien. Dat geeft ook niks. Het hoort vaak bij de eerste fase in de opbouw en dat komt niet altijd in beeld. Binnen PSV voel ik wel ongelooflijk veel waardering voor het seizoen dat ik hier met de rest van het team heb mogen spelen. Van trainer Peter Bosz, van technisch directeur Earnest Stewart, eigenlijk van iedereen. Dat is mooi. Maar deze prijs is ook echt mooi. Een schitterende waardering.”




Discussieer mee op de forums


Tags

jerdy schouten joey veerman bewaker bologna bosz earnest eer eretitel gaaf jong landstitel opbouw regisseur stewart topscorer verbinder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Kijk, die hebben er verstand van.
Zeer verdiend, proficiat.
+1/-0

3 maanden geleden
Moeilijke keuze, Schouten, Veerman, de Jong, alle 3 zoals heel PSV een geweldig seizoen gespeeld.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gakpo izecson klompje mauro oostenrijk oranje pasveer post psveldhoven rodriguez schouten sepp stewart teze tillman tour veerman weghorst xavi