Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV geeft Eredivisie Cup in slotfase uit handen

24 mei 2024 21:28
Foto: Pro Shots

PSV geeft Eredivisie Cup in slotfase uit handen; image source: Pro Shots

De vrouwen van PSV waren vanavond dichtbij de tweede prijs uit de clubhistorie. Vijf minuten voor tijd stond de ploeg van trainer Roeland ten Berge nog met 1-2 voor op bezoek bij regerend landskampioen FC Twente. Bij rust stond PSV nog met 1-0 achter door een doelpunt van Ravensbergen. Halverwege de tweede helft verdiende Ripa een strafschop die werd benut door Joëlle Smits. Nog geen drie minuten later ging er een zeer indrukwekkende sprint van Fleur Stoit vooraf aan de 1-2 van Nina Nijstad, die knap binnenschoot. In de slotfase ging het vervolgens echter volledig mis voor PSV. Ella Peddemors schoot vanaf de rand van de zestien onberispelijk binnen, in de vierde minuut van de blessuretijd maakte Lieske Carleer de winnende voor de Tukkers, dat daarmee haar tweede prijs van het seizoen wint.

Voor de vrouwen van PSV breekt nu ook de vakantieperiode aan, waarbij het doel voor volgend seizoen vooral gericht zal zijn op het verkleinen van het gat met Ajax en FC Twente. Daarnaast speelt ook de nummer drie vanaf volgend seizoen Europees voetbal, dus als de derde plaats dan ook weer bereikt wordt betekent het voor PSV in ieder geval dat het daar dan ook een grotere kans op maakt. Momenteel geven alleen de bovenste twee plekken nog recht op Champions League voetbal. Vanaf seizoen 2025/2026 is er ook een Europa League voor vrouwen, al is nog onbekend of het ook dezelfde naam gaat dragen als de variant bij de mannen.




Tags

eredivisie twente berge carleer ella fleur joelle lieske nijstad nina peddemors rand ravensbergen ripa roeland smits sprint stoit vakantieperiode

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Wedstrijd op ESPN bekeken.Als je ooit van kampioen FCT had kunnen winnen dan was het vanavond wel.Een gemiste kans.Voetballend deden onze vrouwen niets onder voor die van Twente.Maar als het er op aan komt dan haken de PSV vrouwen af.Daarom is komend seizoen een 3e plaats weer het hoogst haalbare.
+3/-0

4 weken geleden
De Tukkers dat, jawel.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern brobbey chuba doeki espn feyenoord gerets koki oost oranje pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman vaio voetbalprimeur wanner