Transparent
Inloggen
Sluiten

Noa Lang teleurgesteld over mislopen EK

25 mei 2024 21:01 - Het Laatste Nieuws
Foto: Pro Shots

Noa Lang teleurgesteld over mislopen EK; image source: Pro Shots

Noa Lang is teleurgesteld niet mee naar het EK in Duitsland te mogen volgende maand. De linksbuiten van PSV miste een groot deel van het afgelopen seizoen met een slepende hamstringblessure en kreeg daarbovenop ook nog te maken met de ziekte van Pfeiffer. Bondscoach Ronald Koeman heeft hem daardoor niet opgenomen in de voorselectie voor het toernooi.

Noa Lang is zondag uitgenodigd door zijn voormalig werkgever Club Brugge om daar de ontknoping van de Belgische competitie mee te maken. Club Brugge kan thuis de landstitel pakken tegen stadsgenoot Cercle Brugge. Voorafgaand aan die wedstrijd verscheen er in Belgisch dagblad Het Laatste Nieuws vandaag een interview met de Nederlandse aanvaller. Daarin kwam ook zijn seizoen bij PSV ter sprake. "Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op, maar ik heb er wel veel van geleerd. Ik ga in de toekomst beter naar mijn lichaam luisteren. Niet meer doorvoetballen dus met pijntjes. En verder is mijn motivatie voor volgend seizoen nog groter geworden. Ik focus me op de eerste training na de vakantie."

Dat de aanvaller het Europees Kampioenschap in Duitsland moet missen volgende maand was geen verrassing. Toch is Noa Lang teleurgesteld. Nadat hij eerder op zijn social media aangaf een mentaal zwaar jaar achter de rug te hebben, gaat hij ook daar verder op in: "Als kleine jongen kijk je altijd naar EK's en dan droom je ervan daar ook ooit te staan. Zonder die blessure dit seizoen had ik er ook gestaan. Heel de wereld zou mijn naam nog meer hebben leren kennen. Gelukkig heb ik wel al een WK gespeeld en is die er over twee jaar ook weer. Tegen die tijd ben ik dan 26 en in mijn prima. Kun je nagaan! Ik ben nog niet eens op mijn best nu."

Daar liet de zelfbewuste aanvaller het niet bij: "Zelfs na zo'n lange blessure, praten de mensen hier nog steeds over mijn wedstrijden in het begin van dit seizoen met PSV. Dat zegt genoeg. Ik voelde me echt lekker en vanaf dag één wist ik ook: We hebben een geweldige ploeg. Zeker nadat we in De Kuip, een heksenketel, de Johan Cruijff Schaal mee naar Eindhoven namen. Toen was al duidelijk dat niemand ons iets zou kunnen doen. In feite zijn we met twee vingers in de neus kampioen geworden."




Tags

brugge duitsland cercle daarbovenop doorvoetballen feite heksenketel koeman kuip landstitel linksbuiten motivatie nagaan ontknoping pfeiffer pijntjes slepende werkgever zelfbewuste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Nou weer ff minderen met de praatjes.. seizoen is afgelopen, teller staat weer op NUL en we beginnen weer van voor af aan. Laat het maar weer op het veld zien na de zomerstop..
+4/-0

 
4 weken geleden
Ik verwacht dat hij veel op het veld gaat laten zien na de zomerstop. Ik vond hem een sensatie. Hij heeft " praatjes" maar gaat dat straks vast ook met zijn voeten laten zien. Ik mag hem wel.
+2/-0

4 weken geleden
Die praatjes heeft ie op de Toekomst geleerd en krijg je er dus blijkbaar niet meer zomaar uit. Past niet bij ons PSV, maar dat is het risico als je een speler met een verleden bij die club binnenhaalt. Als hij komend seizoen weer zo presteert als begin van dit seizoen is hem dat vergeven.
+2/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Wij hebben het liefst allemaal brave jongetjes uit eigen jeugd of van beneden de rivieren? Ik heb het bewuste artikel niet gelezen maar als de weergave hierboven klopt vraag ik me serieus af wat Noa in jouw ogen hier verkeerd zegt? Andere ex Ajacieden hebben ons in het verleden best veel gebracht.
+1/-0

 
3 weken geleden
Sommige mensen,meer dan jij je kan voorstellen gebruiken praatjes om andere dingen te verdringen daar kunnen ze niets aan doen .ik denk niet dat ze in Amsterdam in staat zijn om dit gedrag aan te leren ze hebben hopelijk wel iets beters te doen.
+1/-0

3 weken geleden
Qua bravoure / arrogantie is Noa Lang een speler die je niet direct met ons clubje zou associëren. Dan denk ik toch eerder aan een Arjen Robben, of één van de vele buitenspelers die de afgelopen jaren door ons zelf is opgeleid.

Uiteindelijk gaat het echter vooral om kwaliteit, mentaliteit en teamspirit. Wat ik van Noa heb gezien in het begin van het afgelopen seizoen, was veelbelovend. Ook wordt hij door een ieder geroemd om zijn teamspirit. Daarom ben ik blij dat hij nu PSV-er is, ook al is hij in een aantal opzichten niet mijn 'favoriete type persoon'.

Ik kan me voorstellen dat hij bij heel veel mensen het bloed onder de nagels vandaan haalt met zijn groteske uitspraken. En dat heel veel mensen klaar staan om hem met zijn eigen woorden om zijn oren te slaan.

In dit specifieke interview zegt hij niets wat per sé onwaar of verkeerd is. Maar hardop in de media roepen dat we "met 2 vingers in de neus" kampioen geworden zijn, zal alleen maar zorgen voor extra motivatie bij onze tegenstanders en die zullen een lange neus trekken als het volgend jaar minder gaat.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern brobbey chuba doeki espn feyenoord gerets koki oost oranje pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman vaio voetbalprimeur wanner