Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV hoopvol over transfer Xavi Simons

25 mei 2024 21:44
Foto: Pro Shots

PSV hoopvol over transfer Xavi Simons; image source: Pro Shots

Nu ook de Bundesliga ten einde is gekomen en Xavi Simons zijn club Rasenballsport Leipzig heeft verlaten, heeft de discussie veel weg van de situatie vorige zomer. Toen bleek dat Simons, ondanks een doorlopend contract in Eindhoven, voor een minimaal bedrag op kon worden gepikt door zijn voormalige club Paris Saint Germain. Onderdeel van die uitgaande transfer vorige zomer was wel, dat indien de Parijse topclub de aanvallende middenvelder na één jaar weer van de hand deed, PSV een aanzienlijk deel van de transfersom bij mag schrijven.

Een terugkeer naar Paris Saint Germain lijkt allesbehalve een zekerheid. Hoewel Leipzig de middenvelder graag langer wil behouden, komt de absolute Europese top naar verluidt deze zomer naar Parijs om het Nederlandse supertalent over te nemen. Paris zou juist, in verband met de hierboven benoemde clausule, opteren voor een nieuwe verhuurperiode, maar clubs als Manchester City zijn nooit zeer happig over het huren van eigen selectiespelers. En laat daar nu juist voor PSV dus een hele mooie kans liggen.

Manchester City is overigens niet de enige club die interesse heeft in de speler, die volgende maand ook op het Europees Kampioenschap in Duitsland te bewonderen is. Onder meer FC Barcelona, Aston Villa en Bayern München houden de ontwikkelingen rondom de speler nauwlettend in de gaten. Zo blijft het dus zeer interessant om de oud-PSV'er ook na zijn vertrek uit Eindhoven te blijven volgen.
Tags

simons xavi hoopvol leipzig allesbehalve barcelona bayern bundesliga doorlopend duitsland gepikt happig opteren parijs parijse rasenballsport selectiespelers supertalent verhuurperiode villa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Zou meer dan welkom zijn, nog een leuke financiële meevaller na toch al zo’n mooi jaar 😃
+3/-0

2 maanden geleden
Mooi om te zien dat het eens een keer andersom is. Een grote club die bij de kleine in de tang zit.

Wel triest om te zien wat voor een speelbal Simons is geworden. Die zal wel weer ergens anders aan verhuurd worden komend seizoen en dan volgend jaar verkocht.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ja joh, PSG zit helemaal in de tang. Volgens mij hebben Simons en zijn zaakwaarnemer(s) ook prima door wat er allemaal speelt en meer dan voldoende controle overigens.

Denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken om PSG en/of Simons. Ook niet in deze kwestie.
+2/-0

 
2 maanden geleden
In de tang is inderdaad overdreven. Maar wel mooi om te lezen dat ze nu last hebben van die afspraak. Maar komen vast iets met Simons overeen waar ze toch weer financieel beter worden.

Simons is wel de verpersoonlijking van wat er lelijk is aan het nieuwe voetbal. Al naar het buitenland vertrokken nog voordat hij 3 ballen had aangeraakt. En vervolgens speelbal van de grote clubs. Maar inderdaad, we hoeven geen medelijden te hebben, want meneertje vult z'n zakken op z'n best.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dat speelbal van grote clubs ben ik het dus niet echt mee eens. Ging volgens mij transfervrij naar Paris vanuit Barça, daarna transfervrij naar PSV met een clausule om weer terug te kunnen onder zijn voorwaarden waardoor hij zich aan een club in een iets betere competitie kon laten verhuren waar hij waarschijnlijk veel speeltijd zou krijgen.

Tot nu toe lijkt hij vooral de "macht" naar zichzelf te trekken en af te dwingen wat goed is voor hemzelf en zijn carrière.
+2/-0

2 maanden geleden
Uit het oog, uit het hart. Next.
+8/-8

 
2 maanden geleden
Eens. Leuke speler, genoten maar wel een passant.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Oneens. Blij en trots dat-ie een jaar bij ons heeft mogen spelen. Blij dat ik een jaar van hem heb mogen genieten. Blij dat-ie ons, vrijwel in zijn eentje, aan CL heeft geholpen. Bedankt, Xavi, en succes.
+8/-1

 
2 maanden geleden
Dat is dus het ongelukkige van dit systeem, hahaha, ik reageerde op die aanstaande vlinder!

Ik heb overigens geen dislikes uitgedeeld. Is helemaal niet nodig. Jouw reactie, RB, is imo overigens idd vrij positief.
+1/-1

2 maanden geleden
Er blijkt nergens uit dat PSV hoopvol is.
PSG wil ons niks betalen, dus dat gaat ook niet gebeuren.
+7/-0

 
2 maanden geleden
Je kunt inderdaad niet roepen dat PSV hoopvol is wanneer niemand binnen PSV hier ook maar een woord over heeft uitgesproken.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Er zijn alleen maar berichten verschenen dat voor PSG een verkoop onbespreekbaar is omdat ze deze zomer dan een 'aanzienlijk deel' van de transfersom moeten afstaan. Daarom zouden ze hem dus alleen maar willen verhuren indien hij niet terug wil keren bij PSG. Zou daarom ook niet weten waar vandaan komt dat PSV hoopvol is, want dat blijkt werkelijk nergens uit.

Ongetwijfeld zal die clausule ook nog wel te omzeilen zijn door hem eerst een jaar te verhuren waarna die huur wordt omgezet in een verplichte koop. Zelfde trucje wat die clubs gebruiken om de FFP regels te omzeilen.
+1/-0

2 maanden geleden
Zou toch hilarisch zijn als we nog wat miljoenen binnen zouden harken door die rare clausules.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Reken er maar niet op. PSG kan ook rare clausules aan een verkoop koppelen. Bijvoorbeeld dat de kopende club hem eerst een jaar moet huren en daarna verplicht de speler voor een vastgesteld bedrag moet overnemen.
+1/-0

2 maanden geleden
Als je ziet hoe PSG met de centjes kan smijten dan is het zielig van hun om via het verhuur van Xavi nog een jaar te ontsnappen aan aan het nakomen van een voor hun miezerig bedrag
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja mooi hè. Die Mbappe verdient al minimaal 65 miljoen per jaar zonder bonussen. En dan gaan lopen kruidenieren om ons een paar miljoen uit handen te houden.
Dan moet Emirates ons maar gaan sponsoren dan hoeven ze maar één letter te veranderen😇
+4/-0

2 maanden geleden
Afhankelijk zijn is niet best... PSV zou dit nooit moeten doen imo, je leidt op voor andere clubs.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Verkocht voor €6 miljoen aan PSG plus was hij er, in grote mate, verantwoordelijk voor dat we de voorronde CL haalden. Alleen al vanuit een financieel oogpunt was dit een prima deal. Vervolgens schijnt PSV een soort van 'upside deal' te hebben mocht hij door PSG op kortere termijn verkocht worden. Dit laatste is door het 'kleine' PSV verdomd goed geregeld. Daarbovenop kwam dat er met Xavi eindelijk weer eens een speler in ons shirt balde die de fans bij tijd en wijle het kwijl uit de mond liet stromen.

Ik snap werkelijk niet waar je dan over zou moeten klagen als PSV - fan. Of zien we liever grijze muizen die never nooit €6m opleveren en geen jota bijdragen? Types als Hendrix etc die we echt veels te veel hebben gehad in de jaren zonder prijzen.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nou ik vind Gakpo, Madueke, Bakayoko zeker geen grijze muizen.
Voorbeeld met Xavi is misschien niet zo goed, want hij was de uitzondering - in goede zin inderdaad - imo; het is meer, dat die huur deals nooit beleid moet worden!
+1/-0

2 maanden geleden
Ik snap de link naar een nieuwe verhuurperiode
bij PSV totaal niet. Er zijn veel grotere clubs (qua naam in elk geval) die hem ook graag zouden willen huren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgens mij wordt er nergens gerept over een mogelijke verhuurperiode aan PSV.

Xavi Simons is van jongs af aan een groot talent geweest. Er werd al over hem geschreven toen hij als 13-jarige furore maakte in de jeugdelftallen van Barcelona. En toen hij later naar PSG vertrok heeft als broekie minuten mogen maken in een elftal waar de grootste wereldsterren in speelden.

Ondanks dat PSG met hem verder wilde, had hij door dat het voor zijn carrière beter zou zijn ergens anders te gaan spelen. Dat werd, gelukkig voor ons, PSV. Ik denk dat Xavi heel ergens misschien wel een beetje spijt heeft dat hij niet langer bij PSV gebleven is. Wie had er nou geen onderdeel van dit elftal willen uitmaken? Alleen, toen hij besloot in te gaan op het aanbod van PSG, hadden er maar zeer weinig mensen vertrouwen in een goed seizoen. Ik in ieder geval niet.

Zelf heeft hij natuurlijk een verdienstelijk jaar gehad bij RB Leipzig, hij heeft zich kunnen laten zien in de Champions League, en staat nu nog meer op de radar van veel grote clubs. Ik hoop voor hem dat hij zijn carrièreplanning zo goed blijft doen als hij tot nu toe gedaan heeft. En dat hij binnenkort op een plek landt waar hij een tijdlang stabiel kan blijven zitten en kan uitgroeien tot een publiekslieveling.

Met betrekking tot de mogelijke financiële bonus voor PSV: ik acht die kans ook klein. Er zullen wel boekhoudkundige trucjes uitgehaald worden. PSG weet dat ze deze jongen straks voor richting de 100 miljoen kunnen verkopen en gaan hem nu niet van de hand doen voor een lager bedrag wat ze ook nog weer grotendeels moeten afstaan.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ah, ik heb het artikel verkeerd begrepen? Doelt de schrijver met de "hoopvol over transfer" niet een nieuwe huurperiode naar PSV, maar dat PSV hoopt op een definitieve transfer van PSG->Grote andere club? En daarbij dan een percentage opstrijken? Zo had ik hem niet gelezen, maar ik ben het met je eens dat dat ook een beetje tegen beter weten in hopen is.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.833 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem berg brobbey costa dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi