Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wil contracten verdedigers verlengen

25 mei 2024 21:57
Foto: Pro Shots

PSV wil contracten verdedigers verlengen; image source: Pro Shots

PSV heeft aangegeven ook komend seizoen graag door te willen met spelers van de club Jordan Teze en Armando Obispo. Beide spelers kunnen een nieuw contract ondertekenen bij de club waar ze zijn opgegroeid. Waar Teze de afgelopen jaren definitief lijkt te zijn doorgebroken, is dit voor Obispo minder aan de orde. Voor Teze is in ieder geval genoeg interesse, terwijl er ook clubs uit Duitsland zich bij PSV hebben gemeld voor het overnemen van Obispo.

Volgende zomer loopt het contract van beide spelers af. Voor Obispo geldt dat hij het afgelopen seizoen door blessures en bijbehorende revalidatie nauwelijks in actie is gekomen. Toch is Peter Bosz wel gecharmeerd van de centrale verdediger, ook gelet op het feit dat de PSV-speler bovenaan in de pikorde stond om Olivier Boscagli dit seizoen te vervangen.

Beide spelers hebben het voorstel van PSV in overweging en beraden zich op hun toekomst. Teze, reeds zeventien jaar actief bij PSV, hoeft niet persé weg maar kan in principe naar clubs in alle grote Europese competities. Hij wil PSV uitsluitend verlaten voor een club waar hij veel en op een goed niveau kan spelen. Bij PSV lijkt hij inmiddels redelijk onbetwist basisspeler op de rechtsbackpositie.

Naar verluidt tracht PSV ook het contract van Boscagli open te breken en de Franse verdediger op die manier nog langer aan de club te binden. Ook Mauro Junior en André Ramalho hebben voorstellen ontvangen om hun contracten bij PSV te verlengen, maar ook zij hebben nog geen uitsluitsel gegeven over hun toekomst. Het contract van André Ramalho loopt deze zomer al af en de Braziliaan beraadt zich momenteel in zijn thuisland op zijn toekomst.

Nu Patrick van Aanholt en Shurandy Sambo de club definitief verlaten hebben, heeft PSV sowieso nog een openstaande vacature voor een back. De hoop op Sergiño Dest hebben de Eindhovenaren in ieder geval nog altijd niet opgegeven. De club uit de lichtstad blijft doorlopend in gesprek met de afgelopen seizoen in uitstekende vorm verkerende linksback en zijn club FC Barcelona en tracht er nog altijd uit te komen met de Amerikaans international.
Discussieer mee op de forums


Tags

obispo teze boscagli ramalho tracht aanholt armando barcelona beraden bosz braziliaan dest doorlopend duitsland jordan lichtstad mauro onbetwist opgegeven overweging perse pikorde rechtsbackpositie revalidatie sambo thuisland uitsluitend verkerende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Het belangrijkste is om een hele sterke centrale verdediger te halen die in het centrum naast Boscagli kan spelen. Ik las een paar maanden gelden dat Bosz zijn volgende stap is om het team nog iets meer naar voren te schuiven, en dan moet die CV dus ook veel snelheid hebben.
Ramalho zou ik houden als hij de rol van backup kan accepteren.
Teze doet het prima, maar als er een goed bedrag wordt geboden zou ik hem verkopen en op die plek een soort 2e Dest proberen te halen.Als je backs technischer zijn kan je nog sneller combinatie-voetbal spelen. Dan is het ook geen groot probleem meer als Veerman+Schouten vast worden gezet.
Obispo zou ik laten gaan. Je moet de selectie ook verfrissen als het goed gaat.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Grotendeels mee eens, behalve Teze, die is echt overtuigend gegroeid het afgelopen jaar, fysiek ijzersterk, dus graag ook behouden, je hebt niet zomaar een vergelijkbare back die dat kan invullen imo

Ik zou voor 2 aankopen gaan: 1 snelle verdediger en 1 fysiek sterke, ben gecharmeerd van Flamingo en Sandler; wellicht die snelle speler van Sporting (naam ff kwijt)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Teze is zeker gegroeid en ik ben het met je eens dat hij fysiek sterk is.
Ik vermoed ergens dat Bosz het voetbal van zijn team nog aan wil gaan passen, of het is mijn interpretatie dat kan ook goed. Ik denk dat Dest met zijn manier van spelen goed heeft aangegeven hoe je van PSV een team van een hoger niveau kan maken. Veel voetbal komt van Veerman/Schouten of straks de vervanger van Veerman. in de ED kan je PSV nog afremmen door hun veel voor de voeten te lopen. Maar als je op beide backposities een soort Dest heb staan, met veel technisch niveau dan kan je ook met de backs het voetbal van achteruit sturen en dan zou PSV voor veel ploegen in de ED niet meer te houden zijn. Bosz heeft PSV nu aantrekkelijk gemaakt voor technische spelers die goed combinatie-voetbal willen spelen. We hebben een speler ook veel te beiden, zoals de CL.
+1/-0

2 maanden geleden
Toch wel apart. We zijn het er allemaal over eens dat de verdediging onze zwakste linie is en toch worden daar alle contracten verlengd. Van Dest en Teze snap ik dat wel. Voor de anderen moeten we toch een hoger niveau nastreven.
+5/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind Boscagli anders ook een zeer goede speler voor PSV. Is zeker niet minder dan Teze, al is de vergelijking moeilijk. Dest is buitencategorie voor een eredivisieclub, ben alleen bang dat die zijn laatste wedstrijd voor PSV al gespeeld heeft
+4/-0

 
2 maanden geleden
We zijn het er ook over eens dat onze verdediging enorme stappen heeft gezet afgelopen jaar. Dus misschien zit er nog wel meer groei in. Daarnaast denk ik dat er ook een economische factor speelt.

Ik lees het als volgt, voor de linksback positie is dest eerste keus, maar omdat hij geblesseerd is kijken ze naar andere opties,i.c.m. Mauro. Ik heb een zwak voor Mauro, maar echt alleen als 12, 13e man.

Boscagli proberen te verlengen. Een enorme groei doorgemaakt en ik denk cruciaal in het spel van Bosz. Backup Obispo. Prima, maar ook niet meer dan dat. Ramalho verlengen, waarbij ook hij backup is. Die nieuwe rcv moet en zal er wel komen. Rechtsback Teze heeft ook een flinke ontwikkeling doorgemaakt en kan nog groeien. Ik ben daar niet geheel overtuigd. Omdat Sambo weg is, halen ze een nieuwe. Die mag dan de strijd met Teze aan.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat zijn we niet allemaal met elkaar eens. Alleen is RCV nog te verbeteren met een goede basisspeler, maar verder is het prima. Dest, Boscagli en Teze zijn het niveau wat ik wil zien. Voor Ramalho wil je een concurrent die de strijd gaat winnen. In het voetbal van Bosz is verdedigen lastig en prima uitgevoerd.

Benitez is geen wereldkeeper, maar veel beter dan Mvogo.
+1/-0

2 maanden geleden
Bosz heeft er meer kijk op dan wij allemaal.
+1/-0

2 maanden geleden
Obispo en Ramalho mogen wat mij betreft wel vertrekken. Daar mis je niet zo veel aan volgens mij.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je hebt ook nog reservespelers nodig. Nieuwe reservespelers halen van minimaal dit niveau kost al snel 5 a 10 miljoen. Deze spelers behouden is goedkoper. Geld kunnen we beter stoppen in basisspelers.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik zie weinig toekomst in beide spelers. Dan zou ik liever investeren in talenten voor Jong PSV die dan maar vervroegd doorstromen naar PSV1.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Alleen loopt er in de jeugd nu helemaal niets rond die ook maar in de buurt komt van Ramalho of Obispo en komend seizoen hun plek in kan nemen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat, en ik denk zo'n flamengo ook niet. Zie hem deze play offs, nu ik er op let, ook fouten/foutjes maken.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb een voorgevoel dat Ramalho ook gaat vertrekken. Als hij een leuke aanbieding krijgt, dan is hij weg. Hij weet ook wel dat hij bij PSV niet meer als eerste keus gezien wordt en dat hij vaak (al dan niet terecht) als zondebok zal worden aangewezen.

Idealiter zou je spelers van het niveau Obispo en Ramalho niet willen opstellen bij PSV, zeker in grote wedstrijden. Echter, we zijn natuurlijk geen Man City en kunnen het ons niet veroorloven om 4 top-CV's onder contract te hebben. In je ideale opbouw heb je een aantal jonge aanstormende talenten die op termijn de basisspelers gaan vervangen, maar die je al moeiteloos kunt inpassen in het systeem. Maar dan moet je ook een beetje geluk hebben met doorstroom eigen jeugd en het kunnen aantrekken van goede spelers in de juiste leeftijdscategorie.

Als je Ramalho en/of Obispo behoudt, dan heb je een speler in je selectie waarvan je weet dat hij nooit top zal zijn of zal worden. Dat is op zich niet rampzalig, maar je moet er wel voor zorgen dat dat niet op teveel plekken gebeurt en dat deze jongens niet te zeer op de salarispost drukken, zodat ze versterkingen elders blokkeren.
+1/-0

2 maanden geleden
Geheel off topic maar las ik nu dat we een bod gedaan hebben op Saito van Sparta?
Gaan we dan echt meemaken dat Pepi en Koki in de voorhoede staan😊
+5/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi