Transparent
Inloggen
Sluiten

Philips Stadion winnaar VI's Stadiontest

28 mei 2024 08:54 - VI
Foto: Pro Shots

Philips Stadion winnaar VI"s Stadiontest; image source: Pro Shots

Zoals ieder jaar heeft Voetbal International ook nu weer alle Eredivisie-stadions beoordeeld in de VI Stadiontest. Het Philips Stadion kwam met een 8,3 als winnaar uit de bus. Stadion-directeur Sjors van den Boogaard nam de prijs in ontvangt en sprak over de grote plannen van de Eindhovense voetbalclub.

Elk stadion in de Nederlandse Eredivisie werd beoordeeld aan de hand van vijf elementen. Zo toetsten de VI-verslaggevers het stadiongebied, de bouw en aankleding van het stadion, de sfeer en de supportersvriendelijkheid. Om de eerlijkheid en objectiviteit te borgen zijn er geen wedstrijden bezocht tijdens topwedstrijden of derby's.

Het Philips Stadion werd dit seizoen getest op 16 februari dit jaar, voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Heracles Almelo. PSV speelt volgens de conclusie van verslaggever Dave Aalbers in een moderne veste op historische grond. Dat beaamt Sjors van den Boogaart: "Het is heel mooi dat wij met het stadion nog altijd op dezelfde plek zitten zoals die er vanuit de historie van Philips al was. Het is hier ooit als een sportpark begonnen, maar daarna is het stadion door de jaren heen in elf stappen gemoderniseerd tot wat het nu is. En ondanks dat we nadrukkelijk bezig zijn met de toekomst van het stadion zijn we eigenlijk ook continu bezig met hoe we zaken als sfeer en voorzieningen nu al kunnen verbeteren. We gaan nu een aantal promenades verbouwen en zo blijven we continu bezig. Met zo’n sfeervol stadion tussen de binnenstad en Strijp-S bij het Philipsdorp kan ik me helemaal vinden in de typering van een moderne veste op historische grond."

Het hele artikel is hier te vinden.

Meer op VI
Tags

stadiontest eredivisie sjors veste aalbers aankleding almelo beaamt boogaard boogaart borgen dave derby gemoderniseerd heracles historie objectiviteit philipsdorp promenades sfeervol stadiongebied strijp supportersvriendelijkheid toetsten typering verslaggevers voorzieningen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Prima, maar nu op naar de 45.000
+2/-0

3 weken geleden
Ons stadion is ook top. Met name de locatie is natuurlijk geweldig. Voor de wedstrijd een biertje drinken op de Markt of het Stratumseind. Lekker te voet naar het stadion om na de wedstrijd te voet naar de kroeg of het station te lopen. Als wij een stadion bij de Herdgang of ergens langs de N2 zouden krijgen zou dat heel veel horecaomzet schelen in de stad.

Over de faciliteiten ben ik redelijk tevreden. De Zuid tribune heeft natuurlijk prachtige promenades. De Noord tribune is wat kariger ingericht. Ik vind dat daar wel wat verbetering mogelijk is:
- Pissen in een goot is zo ranzig. Hang gewoon wat urinoirs op.
- Inleveren van bekers is een gedoe. Bouw een chip in zoals bij AA Gent. Beker na afloop in een bak gooien en borg wordt automatisch teruggestort. Voorkomt ook meteen kuddes kinderen die wanhopig op zoek zijn naar bekers.
- Zou mooi zijn als ze ergens een soort van self-service voor bier hadden. Dat je zelf je beker bij kan vullen. Als het kan op de tribune. Of anders in de loopgangen. Daarmee zouden ze de capaciteit kunnen vergroten en wachttijden verkorten.
- Vroeger kon je bij de drankcounters de wedstrijd volgen op schermen. Geen idee waarom dat niet meer kan. De TV's hangen er nog wel.
+1/-0

 
3 weken geleden
Wij zitten eerste rij tweede ring op Noord en daar hebben we gewoon pisbakken/urinoirs in de toiletten, extra plaskruizen zijn er geplaatst en normaal gesproken korte wachtrijen bij drank en inleveren beker (is mijn ervaring). Ook de tv’s hangen er met daarop de wedstrijd. De uitstraling an sich is idd karig met veel beton. Het aantal toiletten en bier punten is wel een stuk beter dan op zuid. Daar zaten we tijdens CL omdat we onze eigen plekken niet konden kopen, maar wachttijden bij bier en wc waren veel en veel te lang. Dan kan het er allemaal wel gelikt uit zien, 25 min in de rij om te pissen slaat nergens op.
+1/-0

3 weken geleden
Dat mogen we trots op zijn, nu graag zo snel mogelijk uitbreiden!!!
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern brobbey chuba doeki espn feyenoord gerets koki oost oranje pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman vaio voetbalprimeur wanner