Transparent
Inloggen
Sluiten

Drie PSV-vrouwen opgenomen in Oranjeselectie

28 mei 2024 13:41
Foto: Pro Shots

Drie PSV-vrouwen opgenomen in Oranjeselectie; image source: Pro Shots

Veerle Buurman, Nina Nijstad en Gwyneth Hendriks zijn door bondscoach Andries Jonker opgeroepen voor het Nederlands dameselftal om het in de EK-kwalificatie op te nemen tegen Finland. Het tweeluik van de Oranje dames tegen het Scandinavische land zullen vooral in het teken staan van de afzwaaiende Lieke Martens. Van het als derde geëindigde PSV zijn er dus drie spelers opgenomen voor de twee wedstrijden. Verdedigers Veerle Buurman en Gwyneth Hendriks, over wie Andries Jonker zich eerder al positief uitliet in Studio Voetbal en middenvelder Nina Nijstad, die het voorbije seizoen ook een uitstekende indruk heeft achtergelaten.

Voor Veerle Buurman is het de allereerste keer dat ze deel uitmaakt van de Oranje-selectie. Het achttienjarige talent werd in eerste instantie als extra speelster opgeroepen om meer speelsters in beeld te krijgen. Andries Jonker over het selecteren van Veerle Buurman: "Veerle heeft vooral in de tweede seizoenshelft een prima indruk achtergelaten, we zijn heel benieuwd wat ze laat zien op dit niveau."

Landskampioen FC Twente is met vier speelsters de hofleverancier van de huidige selectie die EK-kwalificatie af moet gaan dwingen. PSV en Ajax volgen met drie speelsters.




Tags

veerle buurman andries jonker speelsters gwyneth hendriks kwalificatie nijstad nina oranje oranjeselectie afzwaaiende allereerste dames dameselftal finland geeindigde hofleverancier lieke martens scandinavische speelster twente uitliet uitmaakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.832 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arrogant bakayoko blind brobbey chuba doeki evenepoel farioli feyenoord gerets koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman vitesse voetbalprimeur wanner weghorst