Transparent
Inloggen
Sluiten

Slechts drie PSV'ers naar het EK

30 mei 2024 18:44
Foto: Pro Shots

Slechts drie PSV"ers naar het EK; image source: Pro Shots

Nu de (voorlopige) EK-selecties bekend zijn gemaakt, valt op dat er slechts drie PSV'ers actief zullen zijn op het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland volgende maand. Naast de gisteren reeds aangekondigde definitieve selectie van Jerdy Schouten en Joey Veerman is alleen Johan Bakayoko opgeroepen om komende maand te gaan schitteren.

Het België van Johan Bakayoko zit in een groep met Slowakije, Roemenië en Oekraïne. In diezelfde volgorde treffen ze de Oostbloklanden ook. Tegen Slowakije trappen ze af in Frankfurt, tegen Roemenië in Keulen en de laatste groepswedstrijd tegen Oekraïne wordt er afgetrapt in Stuttgart. Daarmee treft België drie speelsteden die relatief dichtbij onze zuiderburen liggen.

Van de Nederlandse top drie ziet PSV zich door het minste aantal spelers vertegenwoordigd worden op het EK in Duitsland. Feyenoord stuurt zeven spelers terwijl zelfs Ajax met vijf oproepen beter scoort dan de regerend landskampioen van Nederland. Wel spelen Malik Tillman en Ricardo Pepi normaal gesproken nog de Copa America deze zomer.
Discussieer mee op de forums


Tags

bakayoko belgie duitsland oekraine roemenie slowakije feyenoord frankfurt groepswedstrijd jerdy joey keulen malik nederland oostbloklanden pepi schitteren schouten speelsteden stuttgart stuurt tillman veerman zuiderburen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Niet zo gek toch? Als je onze basis langs loopt kom je verder ook alleen maar amerikanen en latino's tegen!
+6/-0

2 maanden geleden
Kunnen ze ook niet geblesseerd raken.
+10/-0

2 maanden geleden
Zijn er van Twente ook meer geselecteerd ja? Dat verbaasd me wel.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Steijn, Smal, Boadu en vWolfswinkel worden last-minute ingevlogen voor Wijnaldum, Blind, Bergwijn en Weghorst. Tytón krijgt nog een kansje tegen Nederland en Sadilek is er ook gewoon bij.

De top3 van 2023.
+1/-0

2 maanden geleden
Wat een waardeloos stukje journalistiek weer. Proficiat aan 010 en 020 dan. Het wordt hier zo geschreven dat het lijkt alsof PSV zich schuldig moet voelen en er helemaal geen goede spelers rondlopen. Dan zeg ik : hahahaha. Helaas mislukt, westerse pers. Ga in Rotterdam maar met je borst vooruit lopen dat jullie er 7 hebben die naar het EK gaan. Wij hadden 7 punten meer.
+7/-1

2 maanden geleden
Tja, met een bondscoach die Daley Blind verkiest boven Maatsen, met als uitleg dat hij dan Bergwijn mee kan nemen dan weet je al genoeg toch? Kansloze missie dit EK, laat onze spelers maar lekker bijtanken voor volgend seizoen.
+8/-0

 
2 maanden geleden
Denk je dat je met een andere coach een beter NL's elftal had kunnen samenstellen? Nederland mist al jaren een echte spits en nummer 10 om 2 cruciale posities te noemen. Of wil je zeggen dat wannebee spits Memphis een spits is?
+1/-3

 
2 maanden geleden
Het gaat hier niet om een spits hè, maar om een linksback. Nu zit er geen enkele linksback bij de selectie. Die spits hadden ze kunnen hebben als ze Luuk wat vaker op waarde hadden geschat. Afgelopen 15 jaar uit mijn hoofd 8(!) basisplaatsen in oranje, dan snap ik dat je liever bij je gezin bent.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Geen linksback? Bij Manchester City loopt ene mijnheer Ake die daar op die positie speelt. Dat is er al 1 die dus op die positie zou kunnen spelen. Best een aardig spelertje. Die kluns van een coach van City is erg over hem te spreken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat een slecht argument, ONZE Memphis is bijna all time top scorer van oranje... na Gakpo de enige voorin die echt in de top voetbalt...

Of denk jij dat die bulldozer uit Adam ze er in gaat schieten?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als ik aan Nederlandse top spitsen denk dan denk ik aan van Basten, Ruud van Nistelrooij . Die waren van wereldniveau. Depay vind ik dat totaal niet. Ik zal het je sterker vertellen ik vind hem geen echte spits maar een ‘gemaakte’ spits. Maar oh wee als je bij jou aan (ex) PSV’ers komt. Ik doe aan dat doorzichtige spelletje niet mee.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ja dat waren betere spitsen, de beste allertijden wellicht in oranje, maar die zijn toch niet beschikbaar???
Het gaat om wat er nu voor handen is en dan was Luuk natuurlijk eigenlijk het beste geweest...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je snapt de strekking van mijn verhaal niet: ik ben van mening dat dit, met name aanvallend, een relatief magere generatie is. Geen nummer 10 al jaren en ook geen echt goede spits. Iedereen hier heeft zijn voorkeuren en velen vallen Koeman af om spelers als Blind, Bergwijn en weet ik wie. Een andere bondscoach had er volgens mij weinig anders van kunnen maken. Van Gaal had het laatste toernooi hetzelfde probleem.

Inzake Luuk: die is lekker op vakantie en heeft voor de kwaliteit van het leven gekozen. Wie weet als hij de laatste 3 jaar alles had gespeeld dat hij wel was meegegaan. Maar wie weet had hij geen knikker geraakt in het nl’s elftal. Wie het weet zal het zeggen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Koeman geeft ook wel toe dat hij toch leunt naar (de oudere) voor hem bekende spelers. Wie ben ik, ik had Maatsen altijd(!) meegenomen: topfit, speelt CL-finale, is hard gegroeid dit jaar, en een EK doormaken waarbij je mèt en tegen de beste spelers van Europa speelt. Maatsen is de toekomst. Bergwijn heeft een ronduit slecht jaar achter de rug, eerlijk gezegd verdient hij de uitverkiezing niet. Koeman heeft een matige selectie dit jaar, het zal niet meevallen overeind te blijven op het EK.
+2/-1

2 maanden geleden
Speelt Chucky nog een tournooi? Marokko nog ergens actief of hebben velen eindelijk eens normaal vakantie?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Lozano zit niet bij de selectie van Mexico, dus die heeft inderdaad vakantie. Saibari speelt met Marokko twee kwalificatiewedstrijden voor het WK. Volgens mij zijn dat meteen alle A-internationals, want Benitez zit er bij Argentinië ook niet bij
+1/-0

2 maanden geleden
Wat een triest bericht weer
kan wel janken
tijdstip van de begrafenis?
Mag de schaal op de kist?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hahaha, gelukkig is er de humor nog!
+1/-0

2 maanden geleden
Van onze kernspelers uit Europa gaan alleen Teze, Boscagli, van Aanholt, Til, Lang en De Jong niet naar het EK. Er zijn m.i. allemaal valide redenen waarom deze spelers niet geselecteerd zijn. Daarom vind ik de titel ook niet helemaal de juiste toon hebben.

Inderdaad fijn dat deze jongens dan op 1 juli weer fit op het trainingsveld kunnen staan, waardoor we al vroeg in de voorbereiding weer vrij compleet zullen zijn.

Als Stewart in de tussentijd goede progressie boekt met het verlengen van contracten en het binnenhalen van versterkingen, dan staan we er goed op richting de start van het seizoen in augustus!
+1/-0

2 maanden geleden
Teze, Dallinga, Steijn, Smal, Summerville zijn redelijk bezig. Je moet toch ooit verjongen. Wijnaldum die zich in Saudi-Arabië nauwelijks kan onderscheiden, Memphis die nauwelijks gespeeld heeft en Bergwijn uit vorm zijn matige en veilige keuzes. Blind is leuk tegen kleintjes, maar als hij moet rennen houdt het op. Weghorst is ook geen basisspeler meer.

Het is sowieso geen oogstjaar dit jaar. Tegen Frankrijk, Duitsland, Engeland ben je kansloos. Dan kun je beter investeren in de toekomst.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mee eens met je strekking, Koeman had de 'oudjes' Blind en Wijnaldum en wellicht de Vrij thuis moeten laten om ruimte voor jongeren te geven. Zeker voor Maatsen, maar Steijn bv. is een speler met wmb. veel potentie, hij had zeer goede statistieken dit seizoen.
+2/-1

 
2 maanden geleden
De spelers die je opnoemt zijn subtop-spelers, op zijn hoogst. Ik ben ook geen fan van Blind, maar als je binnen het elftal zijn sterke punten tot uitdrukking kunt laten komen en zijn tekortkomingen kan maskeren, dan is Blind natuurlijk wel gewoon een sterke speler. Over Gini kan ik weinig zinnigs zeggen. Die ben ik na zijn vertrek bij Liverpool volledig uit het oog verloren. Kan me voorstellen dat een speler als Sem Steijn in de toekomst wellicht de voorkeur gaat krijgen, maar die jongen is op dit moment gewoon een aardige speler bij Twente, meer niet.

Jordan Teze heeft een goed jaar gehad, maar heeft de pech dat er met Dumfries en Frimpong 2 jongens zijn die nog beter én op een hoger niveau hebben gepresteerd.

Over Dallinga en Zirkzee hoor je iedereen, maar dat zijn voor mij ook gewone modale spitsen in Europa. Ik snap op zich wel dat Brobbey de voorkeur krijgt. Weghorst snap ik dan minder goed, maar die heeft misschien nog wat krediet van het WK over.

Ik kan ook niet alle keuzes van Koeman volgen, maar afgezien van het niet selecteren van Maatsen (die ik op het hoogste podium ook diverse fouten heb zien maken trouwens), denk ik niet dat andere keuzes logischer waren geweest. Een eindtoernooi is natuurlijk geen plek om te gaan experimenteren met nieuwe modale spelers. Dat Xavi vorig jaar als debutant naar het WK mee mocht, kwam omdat dat echt een megagroot talent is, die nu al meer bereikt heeft dan wat Sem Steijn in zijn hele carrière gaat bereiken.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hij had die keuze dan uiteraard eerder moeten nemen. Maar naar mijn mening zijn Memphis en Frenkie met hun blessures en Wijnaldum uit de woestijn ook licht experimenteel. Meer dan spelers die in vorm zijn. Er is ook nog even om spelers in te passen nu.

Frimpong speelt tegenwoordig wat aanvallender. Die speelt ook weleens met een rechtsback achter zich.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Laten we er bijvoorbaat maar voor kiezen om na de groepsfase niet meer aanwezig te zijn. Er is geen coach ter wereld die denkt laten we op een eindtoernooi maar gaan verjongen door wat subtoppers (met eventueel iets meer upside voor de toekomst) in te gaan passen. Laat dat de opvolger van Koeman in de volgende cyclus lekker doen. DE hier geprezen Steijn zal het NL's elftal niet snel halen vrees ik voor de fans.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Laten we er bijvoorbaat maar voor kiezen om na de groepsfase niet meer aanwezig te zijn. Er is geen coach ter wereld die denkt laten we op een eindtoernooi maar gaan verjongen door wat subtoppers met eventueel iets meer potentie voor de toekomst in te gaan passen. Laat dat de opvolger van Koeman in de volgende cyclus lekker doen.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Eens, maar dat snapt Ronald Koeman niet, enfin kansloze missie.

Ik zie het zelfs gebeuren dat ons dynamische duo Veerman-Schouten niet aan bod komen... want ja Ronald koos eerder voor anderen en gokt daar nog steeds op.
+1/-0

2 maanden geleden
Wellicht wordt het tijdens het EK 4, waarvan 3 namens Oranje, indien De Vrij wordt aangetrokken... al hoop ik dat Oranje er dan al uit ligt.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Volgens VI is het (financieel) niet realistisch dat PSV hem kan aantrekken
+1/-0

2 maanden geleden
Goed dat de 3J's wel gewoon gaan, Johan, Jerdy en Joey.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi