Transparent
Inloggen
Sluiten

Excelsior degradeert; Eredivisie kunstgrasvrij

2 juni 2024 20:09
Foto: Pro Shots

Excelsior degradeert; Eredivisie kunstgrasvrij; image source: Pro Shots

Excelsior is er vanavond niet in geslaagd de 6-2 geleden nederlaag in Breda recht te zetten. Lange tijd leek het wonder van Rotterdam plaats te gaan vinden. Na een 3-0 ruststand viel de vierde treffer vlak na rust en NAC Breda leek vervolgens klaar voor de genadeklap. De Bredanaars rechtten echter hun rug en scoorden acht minuten na de Rotterdamse gelijkmaker via Casper Staring de uiteindelijk winnende treffer.

Door de degradatie van Excelsior Rotterdam is de Eredivisie volgend seizoen gevrijwaard van kunstgras. Een jaar later zou dat al officieel de regel zijn voor Eredivisieploegen, nu NAC promoveert spelen komend seizoen alle achttien Eredivisieclubs een jaar eerder dan gepland op natuurgras.

Door de promotie van NAC komt er nog een Brabantse "derby" terug. Naast het eerder gepromoveerde Willem II komen er komend seizoen dus twee uitwedstrijden die relatief dichtbij en dus makkelijker te bereiken zijn bij. Excelsior rest hetzelfde lot als het reeds gedegradeerde FC Volendam en Vitesse en mag zich komend seizoen proberen terug te knokken vanuit de Keuken Kampioen Divisie.
Tags

excelsior eredivisie nac degradeert kunstgrasvrij bredanaars casper degradatie derby eredivisieploegen genadeklap gevrijwaard lot promotie rechtten staring vitesse volendam wonder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Top, was nog even spannend, maar welkom terug NAC!
🍻
+3/-0

2 maanden geleden
Jammer,nu weer dat schijt-avondje Nac.
+4/-2

2 maanden geleden
Eindelijk verlost van die plastic onzin 🥳🥳
+6/-0

2 maanden geleden
Jammer, ik had het de leukste Rotterdamse club graag gegund.Die Bredanaars hebben 38 wedstrijden niets gepresteerd en promoveren nu met een paar goede wedstrijden.
+5/-1

2 maanden geleden
Het blijft natuurlijk volkomen belachelijk dat een club die in de reguliere competitie 8e is geëindigd met 23 punten achterstand op Willem II kan promoveren. Achterlijke nacompetitie, slaat helemaal nergens op.
+7/-2

2 maanden geleden
Los van persoonlijke voorkeuren, het is natuurlijk voor de aantrekkingskracht van de eredivisie prima dat Groningen, NAC en Willem II promoveren, met 3x 15 duizend man op de tribune, tov excelsior en volendam met een krappe 5 duizend.

Wat dat aangaat mogen RKC en Almere van mij er ook uit.
+8/-0

 
2 maanden geleden
Helemaal mee eens. Wat dat betreft zou het goed zijn als ook Vitesse en Roda spoedig terugkeren
+3/-0

 
2 maanden geleden
Qua infra-structuur natuurlijk wel,maar ja goed beleid voeren is ook wel een dingetje.
+3/-0

2 maanden geleden
Welkom NAC, dag plastic velden 😃

Wel opnieuw teleurgesteld in het optreden van Driouech.. heb er zo mijn twijfels bij.
+4/-3

 
2 maanden geleden
Viel me ook op inderdaad. Hij was de snelste speler van de Eredivisie, maar doet er weinig mee. Parrot was de grote man en is net zo oud. Goudmijn is ook 22 en was veel meer aanwezig.
Laagstste passing van Excelsior gisteren zonder al te veel resultaat.

Het is een goede speler voor de Eredivisie, maar ik zie het niet snel gebeuren dat het wat wordt bij een club als PSV. Dan zou je toch verwachten dat je gisteren ver boven het niveau uitsteekt.
+1/-0

2 maanden geleden
Jammer.

Excelsior sympathieke club, and remember 290407.

Kut-NAC.

Nuff said.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Met je eens. Komt ook nog eens bij dat die rat van van Hooijdonk bij NAC het mannetje denkt te zijn.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ja die zag ik ook rond paraderen.

Ik vind het gewoon een vervelende club, altijd al zo geweest.

De parel van het zuiden, één club in Brabnt... mag ik ff een teiltje!
+1/-0

2 maanden geleden
Met NAC, Groningen en Willem 2 komen er 3 'traditionals' terug naar de eredivisie, waar we met Vitesse er slechts 1 kwijtraken. Denk dat deze wisselingen goed zijn voor de uitstraling van de eredivisie. Het zijn, als ik objectief probeer te kijken, ook gewoon leukere clubs dan een Volendam, Excelsior, maar inderdaad ook als Almere, RKC, Emmen, PEC en zelfs de club uit mijn eigen geboortestad Fortuna Sittard.

Als ze bij deze clubs nou ook eens goed beleid gaan voeren, dan kunnen ze er misschien ook nog eens een tijdje in blijven. Er zijn nog voldoende teams in de eredivisie met veel minder mogelijkheden / uitstraling.

Dat er geen kunstgras meer is, is mooi meegenomen! En dankzij de nieuwe regels, hoeven we ook niet bang te zijn dat het nog terugkomt!

En Killer: je hebt wel gelijk, 290407 blijft natuurlijk legendarisch en daardoor heeft Excelsior voor mij nog altijd de gunfactor. Helemaal zuur als je bedenkt dat ze een paar wedstrijden voor het einde gewoon keihard genaaid zijn in de Arena, waar Ajax bij een 1-2 voorsprong van Excelsior zijn 2e rode kaart had moeten krijgen.
+2/-0

2 maanden geleden
Mooi, wat eerder van dat k-gras af. Heb geen bepaalde voorkeur NAC - Excelsior.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi