Transparent
Inloggen
Sluiten

"Superinteressant om Nederlandse clubs in Bundesliga te zien"

3 juni 2024 10:17
Foto: Pro Shots

"Superinteressant om Nederlandse clubs in Bundesliga te zien"; image source: Pro Shots

Marco van Basten en Youri Mulder zouden het superinteressant vinden om PSV, Feyenoord en/of Ajax in de Bundesliga te zien spelen. De voormalig topspits sprak daarbij de verwachting uit dat er voor de Nederlandse top drie in een dergelijk scenario veel meer mogelijk zou moeten zijn.

De voormalig bondschoach bracht het onderwerp ter sprake rond de voorbeschouwing op de Champions League-finale van afgelopen weekend tussen Real Madrid en Borussia Dortmund. Doordat de verliezend finalist in de 1/8e finale afrekende met PSV, kwam ook die ploeg ter sprake. "PSV was er gewoon heel erg dichtbij. PSV had ten koste van de Duitsers door moeten gaan. Als Luuk de Jong die bal erin had geschoten... Dat had gewoon gekund, he. Wie weet waar PSV dan was geëindigd? Met deze goal waren ze doorgegaan, daarvan ben ik overtuigd," aldus Youri Mulder.

Marco van Basten was het duidelijk eens met de mening van Mulder en ging dus nog een stap verder: "In die onderlinge wedstrijden tussen Dortmund en PSV was het verschil écht minimaal. Sterker, ik denk dat PSV meer de overhand had dan Dortmund. Daarom is het zo zonde dat ze die kansen onbenut lieten. Het zou mooi zijn als PSV bijvoorbeeld in de Bundesliga zou spelen; eens kijken wat je dan zou presteren. Dat geeft aan hoe verschillend het is. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Ajax of Feyenoord, dat zou ook superinteressant zijn. Onze oosterburen hebben nu eenmaal een grotere competitie, waar ze profijt van hebben. Los van het feit dat ze heel veel geld genereren en er zo makkelijker hele grote clubs kunnen ontstaan. Dat hebben wij niet hier in Nederland," aldus de voormalige topspits.




Discussieer mee op de forums


Tags

bundesliga superinteressant dortmund mulder basten feyenoord topspits afrekende bondschoach doorgegaan genereren jong madrid nederland onbenut oosterburen voorbeschouwing

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Ja, zou heel interessant zijn, gaat alleen nooit gebeuren.
Weinig nieuwswaarde denk ik.
+6/-0

4 weken geleden
van Basten vind alleen zijn geliefde ajax interessant. Neem die man niet zo serieus.
+4/-1

4 weken geleden
Hoe vaker de knvb van die naaistreken zoals in het onderlinge treffen met feyenoord voor de beker,des te meer de club het maar eens moet overwegen.
+1/-2

4 weken geleden
PSV in de Bundesliga voel ik niet zo veel voor. Dan zou ik liever samengaan met België en de beste 10 Nederlandse clubs combineren met de beste 8 Belgische clubs. Dan gaat het niveau en de markt omhoog en het blijft ook allemaal nog bereisbaar.
+3/-0

 
4 weken geleden
En is voor beide landen interessant, dus dat zou in theorie nog kunnen. De Bundesliga is al sterk, waarom zouden die 2 of 3 buitenlandse clubs toelaten, dat vinden supporters daar vast geen goed idee, er staat namelijk maar een relatief kleine "versterking" tegenover denk ik.
+1/-0

4 weken geleden
Dagdromen, PSV, Ajax en Feyenoord komen niet in de Bundesliga. Hopelijk komen we volgend jaar in de Superleague, dàt is de toekomst en dáár is het geld.
+1/-0

4 weken geleden
Tilburg Trappers (ijshockey) doet dit al jaren als enige Nederlandse club, die waren de rest ook ontstegen. Nadeel is dat er vanuit Duitse fans veel weerstand is, beetje zelfde idee als met Jong teams in de kkd. En ze mogen daarom ook nooit promoveren naar de eerste Liga, al worden ze regelmatig kampioen. Maar het zal er nooit van komen, zelfs de Beneliga leek al te hoog gegrepen
+1/-0

4 weken geleden
Ik zou het superinteressant vinden om Bayern München & Borussia Dortmund in de Eredivisie te zien... gaat alleen, óók, niet gebeuren.

Ach Marco van Basten... de man is iig origineel. En Your Mulder, die is inmiddels een halve Duitser*.

*goed hè: ik wilde aanvankelijk het woord 'mof' gebruiken!
+3/-0

4 weken geleden
PSV in de Premier League zou ook interessant zijn .....
Wat een dom gedoe, zeg!
+1/-0

4 weken geleden
Dus in plaats van een BeNeLiga, een NeDeLiga... wat origineel Marco!
+1/-0

4 weken geleden
"PSV, Feyenoord en/of Ajax . . . de Nederlandse top drie" ?
+2/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Eigenlijk zegt hij: ik ben benieuwd of een club met de structuur van PSV in staat is om uit te groeien tot een ploeg die structureel iets kan presteren, ook in Europa, als er een wat bredere financiële armslag is. Dat is een mooie hypothetische vraag, waar we (ben ik bang) geen antwoord op gaan krijgen.

Wat ik belangrijk vind, is dat de weerstand omhoog gaat. Zo'n week als vorig jaar, met achtereenvolgens Twente, Sevilla en Feyenoord (ook nog alledrie uit). Daar word je beter van als speler. Niet van Fortuna, Excelsior en PEC achter elkaar. En dan bijv. ook nog Almere en GAE erachteraan..

Er zijn voldoende manieren, zowel nationaal als over de grenzen, om zoiets te bereiken. Je moet het echter wel willen en bereid zijn om over de mening van de grijze massa nietszeggende clubjes heen te stappen. Ik speel bijv. liever 4x per jaar tegen de top 6 dan dat we 16 van de 34 potjes tegen clubs spelen die qua niveau nog slechter zijn dan de top 3 van de KKD.
+2/-0

4 weken geleden
Lees net dat De Ligt waarschijnlijk mag vertrekken, zouden ze daar niet eens een poging aan moeten wagen?
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik vermoed dat we een klein probleempje met de salariseisen gaan krijgen.
+1/-0

 
4 weken geleden
De transfersom kan ook wel lastig worden 😅
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alchemist anthony arrogant bakayoko blind brobbey chuba doeki feyenoord gakpo gerets koeman koki kroes nederland oostenrijk oranje pepi ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman vitesse voetbalprimeur wanner weghorst