Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV onthult standbeeld en verrast Guus Meeuwis

7 juni 2024 14:34 - PSV
Foto: Pro Shots

PSV onthult standbeeld en verrast Guus Meeuwis; image source: Pro Shots

PSV heeft voorafgaand aan de allerlaatste reeks concerten "Groots met een zachte G" van Guus Meeuwis in het Philips Stadion een standbeeld van de zanger onthuld. Voor de hoofdingang is als blijk van waardering voor liefst zeventien opeenvolgende jaren Groots in het Philips Stadion een standbeeld van de Tilburger geplaatst. Weliswaar in kinderformaat, want kleine Guus droomde Groots.

De laatste concertreeks in het Philips Stadion vormde voor PSV de aanleiding om de Brabantse zanger te eren met een bronzen standbeeld bij de hoofdingang. Het kunstwerk van Sarah van Sonsbeeck vormt volgens PSV zowel het visitekaartje van de club, het stadion als een eerbetoon aan Guus Meeuwis.

"De imposante staat van dienst van Guus konden wij als club natuurlijk niet geruisloos laten passeren. Zijn droom als kind was om ooit in het Philips Stadion te spelen én dat is hem gelukt. Misschien niet als voetballer, maar desondanks bereikte hij ongekende successen. Dat is Guus van harte gegund", vertelde Marcel Brands kort na de onthulling van PSV's cadeau aan de zanger.

De unieke band tussen Guus, PSV en het Philips Stadion is vastgelegd in het Guinness Book of World Records, zo werd vrijdagmiddag ook bekendgemaakt. Guus is wereldwijd de artiest met de meest massaal bezochte concerten door één artiest in één stadion. En die prestatie levert de zanger dus een notering op in het prestigieuze boek.

“Ik heb me er inmiddels aan overgegeven dat de komende weken met zich meebrengen dat er dingen opgetuigd worden waar ik geen weet van heb. Er was een hoop geheimzinnigheid rondom deze laatste Groots persdag. Een verrassing lag in lijn der verwachting, maar ik ben zowel door mijn team als door PSV van mijn sokken geblazen”, vertelt een duidelijk vereerde en blije Guus Meeuwis.

Guus vervolgt: "Het is alsof ik in een jongensboek leef. Een Grootse droom! Absurd vereerd, geroerd en verguld ben ik. Dat laatste nu dus ook letterlijk en figuurlijk. Nu ik een eigen beeld als voetballer heb én een wereldrecord op mijn naam, lijkt het me verstandig in voetbaltermen te blijven praten: dit is de best mogelijke aftrap van de laatste Groots. Ik verheug me om hier nog negen keer, een heel erg groots feestje te geven!’

Meer op PSV
Tags

meeuwis zanger artiest concerten hoofdingang absurd aftrap blijk boek book brands bronzen cadeau concertreeks droomde eerbetoon geblazen geheimzinnigheid geroerd geruisloos grootse guinness imposante jongensboek kind kinderformaat kunstwerk leef notering onthulling opgetuigd overgegeven passeren persdag records sarah sokken sonsbeeck tilburger vereerde verguld visitekaartje voetbaltermen vormde wereldrecord world

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Sorry...maar Mag ik zeggen dat ik zijn "muziek" echt helemaal niks vind. Ook als zijn nummers in het stadion worden gedraaid, voorafgaand aan een europa cup bv, ik het zelfs sfeerdodend vind..
Aardige gozer hoor en een supporter zoals zovelen. Dan eerder een standbeeld voor de PSV supporters met 50+jaar een seizoenkaart.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind het ook een beetje vreemd. Een voetbal-standbeeld van Guus Meeuwis terwijl hij niks met het voetbal van PSV te maken heeft.
Zijn er geen grotere spelers die er een verdienen ?
+1/-0

2 maanden geleden
En voor Guus Hiddink staat er nog geen standbeeld... persoonlijk zie ik nog liever een standbeeld voor Guus Til.
+10/-0

2 maanden geleden
Mooi voor Guus maar waar trek je de grens om standbeelden te plaatsen ? Maar ja, tis natuurlijk wel uniek wat hij heeft gepresteerd. Iedereen veel plezier bij deze laatste optredens.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik neem aan een marketingstunt? Ik had een hoge pet op van de heren bij ons aan de knoppen maar de rationaal van dit standbeeld zie ik dus totaal niet. Wat heeft de beste jongen bijgedragen aan de successen van onze club?
+3/-0

2 maanden geleden
Het is niet dat ik het hem niet gun, maar vind het toch wel apart. Zeker op zo'n plek voor de hoofdingang.
+1/-0

2 maanden geleden
Tsja, prima vent hoor en ook een PSV supporter maar wat gaan we dan nog meer krijgen? Frank Lammers(aka Ferry Bouman), Max Verstappen, Bas Muijs. Laten we het gewoon lekker bij voetbal(lers) houden.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi