Transparent
Inloggen
Sluiten

Fábio Silva kijkt positief terug op PSV-periode

8 juni 2024 00:15 - SportBible
Foto: Pro Shots

Fábio Silva kijkt positief terug op PSV-periode; image source: Pro Shots

Het is nog maar een jaar geleden dat Fábio Silva de winnende treffer binnenschoot in de bekerfinale tegen Ajax. De jonge spits verliet PSV vorige zomer om terug te keren bij zijn eigenlijke werkgever Wolverhampton Wanderers. Die club besloot de aanvaller nogmaals te verhuren, ditmaal aan het Schotse Rangers FC. De spits heeft nu in gesprek met SportBible verklaard nooit naar Wolverhampton Wanderers te hebben gewild. Ook geeft hij aan met een positief gevoel terug te kijken op zijn periode in Eindhoven.

In de coronazomer besloot de Engelse club Fábio Silva naar Engeland te halen. Het paste destijds in het transferpatroon van de club, welke veel jonge talenten oppikte uit de Portugese competitie. Silva was daarop geen uitzondering. De spits heeft nu verteld dat hij veel liever bij FC Porto was gebleven: "Ik trainde 's morgens mee met Porto, at met mijn familie en toen belde mijn zaakwaarnemer om me te vertellen dat we de dag erop naar Engeland zouden gaan. Ze duwden me die kant op, ik had geen keuze".

Het ging daarbij vooral om emotionele druk die de op de dat moment zeventienjarige jongen ervaarde. "Ze vertelden me dat ik niet voor het eerste team van Porto zou spelen als ik Wolves af zou wimpelen. Porto zat op dat moment krap bij kas en ik had er verder niks over te zeggen. Ze zeiden me dat ik de dag erop een vlucht had, en daarmee basta."

Met de transfer naar Wolverhampton was zo'n veertig miljoen euro gemoeid met FC Porto vooralsnog als lachende derde. Silva's contract loopt nog twee jaar door bij de Premier League-club, waar hij al vroegtijdig als miskoop werd bestempeld. Daardoor werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Anderlecht, PSV en het afgelopen seizoen dus Rangers FC. Silva kijkt met een positief gevoel terug op die periodes.

"Bij PSV keek ik de mensen in de ogen en vertelde ik dat het écht voelde alsof het mijn project was. Dat wederzijdse vertrouwen. Daar gaat het om. Ik kreeg het gevoel dat er écht in mij werd geloofd. Ik ben een volledig andere speler als ik met een lach speel, dan haal ik een veel hoger niveau. Dat merkte ik denk ik ook bij PSV."

De spits is niet van plan zijn contract in Engeland uit te dienen: "Ik wil uiteindelijk naar een andere club. Geen idee of het een transfer of een nieuwe verhuurperiode wordt, maar iedereen bij Wolves weet hoe ik erover denk en de manager (Gary O'Neil, red.) denkt hetzelfde. Ik zou nog wel graag in Spanje spelen."
Tags

silva porto fabio engeland wolverhampton rangers wanderers wolves anderlecht basta bekerfinale coronazomer ditmaal duwden eigenlijke ervaarde gary geloofd lach miskoop morgens neil oppikte project sportbible transferpatroon verhuurperiode vlucht wederzijdse werkgever wimpelen zeventienjarige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Fábio Silva zal altijd in mijn geheugen voortleven als de man van de beslissende penalty, net zoals Robert de Pinho de Souza en, natuurlijk, Anton Janssen vóór hem.

Het positieve gevoel is dus geheel en al wederzijds.
+5/-0

2 maanden geleden
Sommige spelers heb je een zwak voor. Dit is er voor mij 1. Misschien heeft de motivatie van Killer er ook iets mee te maken.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Zijn energie werkte ook heel aanstekelijk. Zeker omdat het vorig jaar vaak heel stroperig oogde. En zo'n penalty werkt dan natuurlijk ook mee inderdaad :B
+1/-0

2 maanden geleden
Zo zie je wat een macht geld uit kan en uitoefent, voetballen met een lach op je gezicht is toch wel heel belangrijk.
+2/-0

2 maanden geleden
Ondanks dat hij pas laat in het seizoen op gang kwam hebben we toch veel plezier aan hem beleefd met de bekerfinale als hoogtepunt. Ik vond het jammer dat hij zo snel al weer vertrok.
+3/-0

2 maanden geleden
Geen wereldtopper, wel leuk om erbij te hebben. Goede winners mentaliteit. Leuk dat hij positief terugkijkt, niet meer niet minder.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi