Transparent
Inloggen
Sluiten

Tillman & Pepi definitief mee naar Copa América

14 juni 2024 19:44
Foto: Pro Shots

Tillman & Pepi definitief mee naar Copa América; image source: Pro Shots

Malik Tillman en Ricardo Pepi zijn in de definitieve selectie van Team USA opgenomen dat het mag gaan opnemen in de strijd om de Copa América. Dat maakte bondscoach Gregg Berhalter vandaag bekend. Het PSV-duo is in de groepsfase van het toernooi gekoppeld aan Uruguay, Panama en Bolivia.

Er moest echter nog één speler afvallen bij de selectie van de Amerikanen en daarbij is de keuze op de oudere broer van Malik Tillman gekozen. Hoewel Timothy Tillman bij beide oefenduels tegen zowel Colombia als Brazilië niet in actie kwam, zal het toch als een teleurstelling aanvoelen voor de gebroeders Tillman niet samen aan dit toernooi te kunnen beginnen.

De Verenigde Staten begint met een groepsduel tegen Bolivia. Die wedstrijd staat gepland voor zondag op maandagnacht 24 juni om twaalf uur Nederlandse tijd. Vier dagen later staat op hetzelfde tijdstip de wedstrijd tegen Panama op het programma. Door de twee op papier zwakste ploegen als eerste te treffen, lijkt de ploeg van Tillman en Pepi in het voordeel te zijn. De groep wordt 2 juli om drie uur 's nachsts Nederlandse tijd afgesloten tegen Uruguay, maar dan heeft het team van Gregg Berhalter zich normaal gesproken al gekwalificeerd voor de volgende rondes.
Discussieer mee op de forums


Tags

tillman pepi bolivia malik panama uruguay aanvoelen afvallen colombia gebroeders gekwalificeerd groepsduel maandagnacht nachsts timothy usa zwakste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Mooi toernooi om met de scouting aanwezig te zijn.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Daar ben je (dan) waarschijnlijk tegenwoordig al te laat.

Anyway, ik hoop dat ze fit blijven. M.a.w. net als Nederland & België snel naar huis!
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Snel naar huis is nog maar de vraag, ze komen allebei in aanmerking voor het Olympische elftal van de VS dat in Parijs een gooi gaat doen naar een medaille. Is daar eigenlijk al iets over bekend? Die regels zijn altijd wat vaag, volgens mij zijn clubs niet verplicht spelers daarvoor vrij te geven, maar ik kan het mis hebben.

EDIT: ik weet niet of dit de definitieve selectie is voor de Spelen, maar daar staan ze in elk geval niet bij: https://www.transfermarkt.nl/vereinigte-staaten-olympia/startseite/verein/53846link
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat is de voorlopige selectie voor een trainingskamp van deze maand. Over 2 1/2 week wordt de definitieve selectie bekend gemaakt, waarbij al is aangegeven dat er mogelijk ook spelers opgeroepen gaan worden die eerst met de A-selectie van de VS de Copa America gaan spelen.

T/m 23 jaar zijn clubs verplicht de spelers af te staan. Voor de drie dispensatiespelers mag een club wel weigeren.
+1/-0

2 maanden geleden
“Door de twee op papier zwakste ploegen als eerste te treffen, lijkt de ploeg van Tillman en Pepi in het voordeel te zijn”
Waarom? Uruguay speelt dan toch ook eerst tegen de op papier twee zwakste ploegen lijkt me
+2/-0

 
2 maanden geleden
Klopt, maar de nummer 1 en 2 gaan toch door naar de volgende ronde?

Dan zijn beide clubs al geplaatst en spelen ze alleen voor plek 1 en 2 in hun onderlinge duel. Speelt toch iets anders als de druk er vol opzit of dat de druk wat minder is omdat je toch al door bent.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Maar ten opzichte van wie zijn ze dan in het voordeel?
+1/-0

2 maanden geleden
Wij gunnen onze club en spelers toch het beste? Die combinatie brengt club en spelers in alle opzichten naar een hoger niveau imo?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Maar dat kan nog wel eens botsen met een eindtoernooi. De VS zal normaal gesproken minimaal tot de kwartfinale komen. Dan zijn Tillman en Pepi pas terug bij PSV halverwege de voorbereiding en normaal gesproken krijgen ze eerst nog een korte vakantie voor ze daadwerkelijk weer aansluiten. Dan heb je ze wellicht net voor de start van de competitie terug, maar wel met een achterstand van meerdere weken ten opzichte van de spelers die er vanaf het begin bij waren.

Als ze vervolgens ook nog worden opgeroepen voor de Olympische Spelen (afgaande op divere Amerikaanse media lijkt Pepi sowieso een zekerheid voor die ploeg) mis je ze de eerste competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen. Dat geldt overigens ook voor Saibari en Driouech (indien hij daadwerkelijk wordt gehaald).

Het is dan vooral de vraag wat nu het beste is voor PSV. Spelers die uitkomen op een eindtoernooi, uitblinken en ver komen of juist zo snel mogelijk terug naar Eindhoven zodat je al snel op volle sterkte aan de voorbereiding kan beginnen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik ga ervanuit dat de spelers die zich weten te onderscheiden op grote toernooien voor veel geld kunnen zorgen waarmee Steward Brands Bosz en de rest van onze staf verantwoord goede vervanging kunnen halen, spelers als Baka Veerman enz moet je dus eigenlijk nu gaan cashen (zeker na de EK) en niet gaan strooien met verbeterde contracten met dure constructies die je op den duur gaan stressen? Is maar mijn gedachten hè.
+1/-0

2 maanden geleden
Schieten we als PSV echt helemaal niets mee op. We hebben mazzel dat we geen voorronde(s) CL hoeven te spelen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat hebben we/ze zelf afgedwongen
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi