Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje wint met Veerman & Schouten nipt van Polen

15 juni 2024 20:01
Foto: Pro Shots

Oranje wint met Veerman & Schouten nipt van Polen; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal heeft haar eerste groepswedstrijd van het Europees Kampioenschap in Duitsland vandaag met 2-1 gewonnen van Polen. Ondanks meerdere opgelegde kansen in de openingsfase kwam Polen tegen de verhouding in op voorsprong. Via oud-PSV'er Cody Gakpo kwam Nederland na een half uur spelen terug op gelijke hoogte waarna supersub Wout Weghorst twee minuten na zijn invalbeurt de winnende goal maakte.

Daarmee is het EK goed begonnen voor het Nederlands Elftal, waar Jerdy Schouten de volledige wedstrijd speelde en Joey Veerman na ruim een uur spelen het veld moest ruimen voor Georginio Wijnaldum. Het was sowieso een feest in Hamburg met liefst zes (oud-)PSV'ers in de basis. Pas na de wissel van Cody Gakpo voor Jeremie Frimpong waren dat er vijf. Zowel Xavi Simons als Memphis Depay, Cody Gakpo, Denzel Dumfries stonden als oud-PSV'er op het veld. Na de wissels van Joey Veerman en Xavi Simons kwamen met Georginio Wijnaldum en Donyell Malen ook twee oud-PSV'ers in het veld.

Voor het Nederlands Elftal gaat het vizier nu op de wedstrijd van vrijdag, tegen de grote favoriet voor de eindzege dit EK, Frankrijk. De Fransen komen morgen pas voor het eerst in actie tegen Oostenrijk. Die wedstrijd wordt om 21:00 uur afgetrapt in Düsseldorf.




Discussieer mee op de forums


Tags

polen veerman cody gakpo schouten joey nipt oranje simons wijnaldum xavi depay duitsland dumfries dusseldorf eindzege frankrijk frimpong groepswedstrijd hamburg jerdy jeremie malen nederland oostenrijk openingsfase supersub verhouding vizier weghorst wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Veerman speelde niet zijn beste wedstrijd maar kan toch altijd nog een fijne pass verzenden, hele vreemde wissel.
Zal flink beter moeten willen ze doorkomen.
+1/-0

2 weken geleden
Ik weet het niet met Veerman.
Na psv zal zijn max subtopper spanje of duitsland zijn.
Ik denk als je er 30 miljoen voor krijgt dat een hele mooie deal is.
+2/-0

2 weken geleden
M.u.v. Ake (en in iets mindere mate Cody) was het niet veel bij de rest. Vrees dat ons middelveld en voorhoede tekort komen om een rol van betekenis te gaan spelen gedurende het toernooi.
+1/-0

 
2 weken geleden
Schouten was goed.
+2/-0

 
2 weken geleden
Eens. Had ik eigenlijk ook mee moeten nemen. Vergeten.
+1/-0

 
2 weken geleden
Snap ik. Wij zijn het gewend:)
+1/-0

 
2 weken geleden
Verklaar je nader!
+1/-0

 
2 weken geleden
Dat Schouten goed speelde neem ik aan. Op wellicht een enkele uitzondering na hebben wij dat afgelopen seizoen natuurlijk structureel meegemaakt.
+1/-0

 
2 weken geleden
Wij zijn het niveau van Schouten gewend.

Niet dat jij dingen vergeet...
+1/-0

 
2 weken geleden
Eens. Schouten is wat mij betreft onze belangrijkste man. Schijnbaar zet Bosz hem ook als 1e op het papiertje van de opstelling.
+1/-0

2 weken geleden
Veerman speelde zoals hij tegen ajax ook speelde. Bosz had hem er toen, niet voor niks in de 2e helft eruit gehaald. Het is dat koeman zo dom geweest is, om geen extra 10 te selecteren, maar een 3e linksback. Hierdoor zal veerman zijn plek wel behouden, maar normaal gesproken. Zou rijenders daar de volgende wedstrijd spelen, maar die moet nu op 10 spelen. Omdat wijnaldum, toch wel heel erg tegenvalt. En je kunt moeilijk met maatsen op 10 spelen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Xavi op 10 zal ook wel gaan?
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Tegen Frankrijk gaat Koeman waarschijnlijk 5-3-2. Wordt meer defensieve zekerheid ingebouwd en wingbacks voor de diepte in te sturen (Frimpong en misschien wel vd Ven). Dan zou ik juist Veerman opstellen! Vond het verder wel een logische wissel gisteren. Nederland leek er echt doorheen te zitten en raakte de grip behoorlijk kwijt op middenveld
+1/-0

2 weken geleden
Veerman speelde een wat mindere wedstrijd. Kan gebeuren. Hij moet echter wel snel naar een hoger niveau dan tegen Polen. Vond Simons trouwens nog veel meer tegenvallen. Beiden terecht gewisseld.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alchemist anthony arrogant bakayoko blind brobbey chuba doeki feyenoord gakpo gerets koeman koki kroes nederland oostenrijk oranje pepi ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman vitesse voetbalprimeur wanner weghorst