Transparent
Inloggen
Sluiten

Bakayoko verliest met België van Slowakije

17 juni 2024 20:03
Foto: Pro Shots

Bakayoko verliest met België van Slowakije; image source: Pro Shots

België is er niet in geslaagd de eerste groepswedstrijd van het Europees Kampioenschap in Duitsland te winnen van Slowakije. In Frankfurt waren de Slowaken met 0-1 te sterk voor onze zuiderburen. PSV'er Johan Bakayoko begon op de bank en mocht na een uur voetballen zijn opwachting maken. De rechtsbuiten kwam in het veld als vervanger van Orel Mangala. De rechtsbuiten van PSV was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd door Feyenoorder Dávid Hancko van de lijn gehaald.

Romelu Lukaku wist namens de Belgen twee keer te scoren, maar deed dat de eerste keer in buitenspelpositie en bij het tweede vermeende doelpunt ging er een handsbal van Loïs Openda vooraf aan de voorzet op de boomsterke spits. Tot grote frustratie van de Belgen wilde de bal er maar niet in vanavond. Zeven minuten blessuretijd ten spijt, de gelijkmaker bleef uit.

Doordat Roemenië haar eerste groepswedstrijd vanmiddag met 3-0 wist te winnen van Oekraïne, gaat die ploeg aan kop in Groep E van het EK. De Roemenen worden dus gevolgd door Slowakije. België staat momenteel derde maar mag het zaterdag op gaan nemen tegen Roemenië. Een wedstrijd waar de druk voor de Belgen enorm voor toe zal gaan nemen in de komende dagen.




Discussieer mee op de forums


Tags

belgie slowakije bakayoko groepswedstrijd roemenie boomsterke buitenspelpositie duitsland frankfurt hancko handsbal lois lukaku mangala oekraine openda opwachting orel roemenen romelu slowaken zuiderburen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Ik denk dat Joey en Johan er nog maar een seizoen in Eindhoven aan vast gaan plakken.. met die Debast lijken we niet zoveel misgelopen te zijn trouwens.
+2/-0

 
2 weken geleden
Nee, en wat een 2 waardeloze nummers 6 op het middenveld (Onana, Mangala). Dan mogen we in Nederland zeer blij zijn met onze PSV mannen waar 100x meer voetbal in zit
+1/-0

 
2 weken geleden
Nu liep het helemaal niet zo goed bij België, maar inderdaad die Debast hoeven we niet rouwig om te zijn. En die De Bruyne valt ook erg tegen zonder zijn "City" collega's.
+1/-0

 
2 weken geleden
De rest van zijn City ploeggenoten gezien gisteren? Hield ook niet over.
Of wat te denken van Kane, die in de bundesliga de ene na de andere binnen legt?

Is gewoon totaal anders voetballen.

Wat dat aangaat kun je beter van Spanje uitgaan. Die gasten voetballen allemaal lekker mee.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ene Ake van City is een hele grote jongen deze dagen
+5/-0

 
2 weken geleden
True. Ik wilde maar zeggen dat de rest van Engeland niet meeviel.
Dus dat het niet perse aan de Bruyne hoeft te liggen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik had het het idee dat hij teveel zelf het kwaliteitsverschil van zijn ploeggenoten goed wilde maken. Daardoor kon hij het niet allemaal meer belopen en maakte soms verkeerde keuzes wat normaal altijd zijn sterke punt is.
+3/-0

 
2 weken geleden
België is terug bij af. De gouden generatie is met pensioen en er zit niks achter. Heel middelmatig elftal.
+1/-1

 
2 weken geleden
Dan heb je echt je huiswerk niet gedaan.‘ met name middenveld en aanval zitten enorme talenten die reeds bij grote clubs spelen.
+1/-1

 
2 weken geleden
Ze missen Vertongen, Witsel en Meunier dat scheelt ook nog wel wat.
+1/-0

2 weken geleden
Teleurstellend resultaat van onze zuider buren.. had daar meer van verwacht.
+1/-0

2 weken geleden
Zoveel aanvallende spelers erin, maar toch zo teruggedrongen. Zet Openda maar in de basis en één van de grote namen erlangs. Bakayoko maakte niet de beste keuzes. Had denk toch last van de druk.
+1/-0

2 weken geleden
Bakayoko is bij PSV ook niet altijd de ster in de juiste keuzes maken, dat heeft ook met de jeugdigheid te maken. Gisteren had hij de gelijkmaker op de schoen, maar bracht Hancko met een heldenactie redding. Daarna was Baka helaas wat onzichtbaar.

Maar inderdaad, België speelde zeer moeizaam. Ze hadden een gelijkmaker verdiend, en het afkeuren van de late goal van Lukaku vond ik zwaar gestraft. Het hart van het elftal, met die Faes, Debast, Mangala en Onana is ondermaats. Ik weet niet of dit het beste is wat België te bieden heeft, of dat er veel blessures zijn. Maar met dit elftal zijn ze zeker geen favoriet in mijn ogen.
+3/-0

2 weken geleden
Nederland speelde niet geweldig maar toch een klasse beter dan België. Had meer van België verwacht maar zie zie nog wel achter Roemenië doorgaan. Jammer dat Baka niet in de basis stond, wilde zich nu (geforceerd) te graag laten zien.
+1/-0

 
2 weken geleden
Wat je zegt over Baka snijd wel hout ja.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Moet die enorme kans meedogenloos met de wreef trappen ipv plaatsen met de binnenkant, dan valt ie wsl wel...
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alchemist anthony arrogant bakayoko blind brobbey chuba doeki feyenoord gakpo gerets koeman koki kroes nederland oostenrijk oranje pepi ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman vitesse voetbalprimeur wanner weghorst