Transparent
Inloggen
Sluiten

Eredivisie presenteert concept programma 24/25

19 juni 2024 11:00 - Eredivisie / KNVB
Foto: Pro Shots

Eredivisie presenteert concept programma 24/25; image source: Pro Shots

Vanochtend maakten Eredivisie NV en de KNVB het concept programma voor komend seizoen bekend. PSV begint het seizoen zoals het afgelopen seizoen eindigde, met een thuiswedstrijd tegen RKC op zaterdag 10 augustus. Zondag 18 augustus staat de eerste uitwedstrijd zonder PSV-supporters op het programma, als PSV op bezoek gaat bij Heracles Almelo.

PSV gaat 19 oktober naar Alkmaar om het op te nemen tegen AZ. De eerste echte topper staat 2 weken later op het programma, als PSV en Ajax op 2 november aftrappen in de Johan Cruijff Arena. Het laatste weekend voor de kerstdagen neemt PSV het thuis op tegen Feyenoord. Half maart staat de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma, terwijl PSV in de 32e speelronde op bezoek gaat bij Feyenoord. PSV sluit de competitie af op bezoek bij Sparta Rotterdam.

Zoals het woord concept al verraadt, is het een eerste opzet die nog aan veranderingen onderhevig gaat zijn. Eind augustus vindt de eerste controle plaats en wordt er gekeken of het speelschema nog gewijzigd moet worden in verband met Europese verplichtingen van PSV, Ajax, Feyenoord, FC Twente, AZ en Go Ahead Eagles.

Het hele concept-programma vind je hier!
Tags

eredivisie feyenoord alkmaar almelo arena eagles heracles kerstdagen knvb rkc sparta speelschema topper twente verraadt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ah mooi, de kampioenswedstrijd valt dit jaar half maart in Eindhoven.. ;o)
+1/-0

2 maanden geleden
32e speelronde uit naar Feyenoord...of dat nou gunstig is?
Wel als we 4 punten voorstaan op de nr 2, mooi senario
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik speel potjes waar je doorgaans vaker punten verliest dan wint het liefst zo laat mogelijk. Vind dit juist heel positief ervan uitgaand dat wij titelkandidaat nummer 1 zullen zijn.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat kun je eigenlijk pas na een wedstrijd of 25 concluderen. Wellicht is speelronde 32 (net als dit seizoen) nauwelijks nog interessant in de kampioensstrijd. Misschien zijn wij op dat moment de ploeg in vorm en heb je vlak voor het einde nog de kans een concurrent pijn te doen. Of, als we worden opgejaagd door Feyenoord, dan is het natuurlijk helemaal niet lekker om op dat moment nog naar de Kuip te moeten.

Anyway, als de belangen het grootst zijn, zijn de wedstrijden op zijn mooist. Wat mij betreft hadden we in Nederland net als in België het systeem dat we aan het eind van het jaar nog eens met de top 4/6 gingen uitmaken wie er kampioen wordt.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Alsjeblief NOOIT dat Belgische model. Ik vind het super onrechtaardig dat competitieformat.
+9/-0

 
2 maanden geleden
Eens, het is echt bizar onrechtvaardig, al 2 jaar lang de verkeerde kampioen daar...
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat is maar net hoe je er naar kijkt. Als je vanuit de oude gedachte vindt dat de ranglijst moet worden opgemaakt na 2x tegen alle tegenstanders gespeeld te hebben, dan is het wellicht onrechtvaardig dat Union St. Gilloise de Belgische titel is misgelopen dit seizoen.

Maar als ik zie hoeveel spanning er op die play-offs zit, met elke week opnieuw een zware wedstrijd onder hoge druk, dan lijkt me dat dit voor het publiek, de neutrale voetballiefhebbers én de spelers een ontzettend leuke manier is om te bepalen wie er met de schaal vandoor gaat. Plus dat je spelers van dit soort wedstrijden véél meer leren dan van pak 'm beet Almere City uit.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nadeel van die playoffs is dat je 30 wedstrijden voor saus zit te kijken. De competitie begint daar pas als hij bij ons al is afgelopen. Week in week uit boeit niet, want je eindigt toch wel bij de eerste 6.

En daarnaast geeft het regelmatig een gevoel van onrechtvaardigheid. Stel je nou eens voor dat PSV na 30 wedstrijden op 87 punten had gestaan, maar in de finale van de playoffs onderuit gaat tegen Feyenoord. Dan ben je een historisch seizoen gedraaid, ben je oppermachtig geweest, heb je misschien maar 2x verloren in een heel seizoen en ben je toch geen kampioen. In mijn ogen klopt dat niet.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Daarom vind ik het Belgische principe ook beter / eerlijker dan het Nederlandse (of Amerikaanse) systeem. Knock-out wedstrijden horen bij een toernooi-opzet, en niet bij een competitie. Een off-day, rode kaart, een slechte scheidsrechter of een enkele geluksbal horen geen bepalende invloed te kunnen hebben op wie er kampioen wordt.

Je hebt gelijk dat die eerste 30 wedstrijden in België niet de meest belangrijke / spannende zijn. Maar Union begon wel met 9,5(!) punten voorsprong aan de kampioenspoule. Als je dan in onderlinge wedstrijden die voorsprong verspeelt, is het m.i. niet onterecht dat je geen kampioen wordt.

Wat België doet is het aantal wedstrijden met grote weerstand opvoeren, waardoor je niet meer "kampioen wordt tegen de kleintjes", maar je het juist in de grote wedstrijden moet waarmaken.

Het enige wat ik tegen deze opzet vind spreken, is het feit dat je vorm in april/mei uiteindelijk doorslaggevend is, in plaats van dat de eindstand een reflectie is van de vorm gedurende het hele seizoen.

Maar om weer even on-topic te gaan. Hoe fantastisch was (voor de neutrale toeschouwer) de ontknoping van het kampioenschap ruim 10 jaar geleden in de laatste wedstrijd waar Ajax en Twente het tegen elkaar opnamen om de titel? Dat zijn de echte grote wedstrijden, die je als supporter voor het leven bij blijven.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Bas Bas Bas Kom nou man, nehee dat nou echt niet Bas.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Maakt toch niks uit. Je speelt tegen iedereen 2 keer, een keer uit en thuis en ongeacht het moment kan je er altijd maar 3 punten winnen. Eigenlijk weet je pas bij eventuele blessures, schorsingen of wanneer slechts 1 van de ploegen nog Europees speelt of zo'n datum wel of niet uit komt.
+1/-0

2 maanden geleden
Inkoppertje, PSV moet gewoon 34 wedstrijden spelen, 17 uit en 17 thuis. Niet meer aaniet minder. Tegenstanders zijn bekend, wanneer tegen wie is nu ook bekend. Op naar 26.....
+4/-0

2 maanden geleden
Heb alle vertrouwen in weer een goed seizoen.
Alleen zul je moeten door selecteren.
Er zullen frisse dragende spelers bij moeten komen zodat er een nieuwe honger in de groep ontstaat voor een nieuw kampioenschap.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik ben het niet eens als mensen zeggen dat je "toch 17 keer uit en 17 keer thuis speelt" en het programma niets uit maakt.

Ook dit conceptprogramma is voor PSV weer gemaakt om een vliegende start te maken. Je moet gewoon weer 24 uit 8 halen.

Ik hoop dat dit concept definitief wordt gemaakt in ieder geval.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Precies. Laat die vliegende start maar weer komen, dat de rest weer achter ons aan loopt.
+1/-0

2 maanden geleden
Feyenoord - PSV in de 32e speelronde zou zo maar eens de kampioenswedstrijd van één van beide ploegen kunnen worden. Leuk vooruitzicht
+1/-0

2 maanden geleden
Ik kan wel reageren maar zie geen reacties? Of pas na zelf gereageerd te hebben? Test test 1,2,3
+1/-0

2 maanden geleden
Dat Bosz de boel scherp houd voor een aantal kampioenschappen op rij alle voor de hand liggende prijzen en een mooie CL reis.
+1/-0

2 maanden geleden
Aantal wedstrijden op zaterdagavond. Dat is goed. Die vermaledijde wedstrijden op zondagochtend zijn dan weer een stuk minder. Gelukkig niet FCU als eerste uitwedstrijd. Maar Heracles, net als Utrecht, om 12.15 uur is natuurlijk vreselijk.
+1/-0

2 maanden geleden
Heracles uit zonder supporters.. valt te doen toch?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Niet helemaal zonder supporters hoor... ;-)
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi