Transparent
Inloggen
Sluiten

Schouten en Veerman spelen gelijk met Oranje tegen Frankrijk

21 juni 2024 21:01
Foto: Pro Shots

Schouten en Veerman spelen gelijk met Oranje tegen Frankrijk; image source: Pro Shots

Met Jerdy Schouten in de basis en Joey Veerman als invaller is het Nederlands Elftal er vanavond niet in geslaagd ook de tweede groepswedstrijd van het Europees Kampioenschap in Duitsland te winnen. Na een enerverend schaakspel tussen beide ploegen bleek de beginstand ook de eindstand, 0-0.

Nadat Oostenrijk haar wedstrijd eerder vanavond wist te winnen van Polen gaat dinsdag beslist worden hoe de eindstand in groep D er uit gaat komen te zien. Door het gelijkspel gaan Nederland en Frankrijk samen gedeeld aan kop met vier punten, gevolgd door Oostenrijk met drie punten. Polen sluit de rijen puntloos en lijkt Robert Lewandowski dus eerloos afscheid te laten nemen van zijn interlandcarriére.

Joey Veerman was de enige wijziging die Ronald Koeman doorvoerde voorafgaand aan de groepswedstrijd tegen Frankrijk. Zijn positie werd op het middenveld ingevuld door Reijnders, waardoor Xavi Simons als nummer tien kon worden ingezet. Jeremie Frimpong nam uiteindelijk de basisplaats van Joey Veerman in. Met nog een dik kwartier op de klok mocht Veerman invallen voor Jerdy Schouten, die na een half uur spelen een gele kaart kreeg van Britse arbiter Anthony Taylor.

Het Nederlands Elftal en Frankrijk sluiten dinsdagavond om 18:00 uur de groepsfase af. Oranje doet dat in het Olympiastadion van Berlijn, Frankrijk neemt het in het Westfalenstadion in Dortmund op tegen Polen.
Discussieer mee op de forums


Tags

frankrijk veerman schouten joey oranje polen groepswedstrijd jerdy oostenrijk anthony beginstand berlijn doorvoerde dortmund duitsland eerloos enerverend frimpong interlandcarriere jeremie koeman lewandowski nederland olympiastadion puntloos reijnders rijen schaakspel simons taylor westfalenstadion xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Terecht gelijkspel tussen 2 teams die schaakvoetbal speelde.Doelpunt Simons terecht afgekeurd omdat Dumfries in de baan van het schot stond.De grote EK favoriet Frankrijk heeft in 2 wedstrijden nog geen doelpunt zelf kunnen scoren,aanvallend erg armoedig.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Kan Depay die band met nr 10 erop af doen ? Hij kleed zich alsof hij de sterspeler van het toernooi is, maar op het veld valt hij niet op met goed voetbal.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Een band dragen wil niet zeggen dat je je de ster van het tournooi vindt, ik hen aan zijn gedrag daar nog niets van gemerkt, jij wel? Ja,idd, hij kan en moet beter spelen dan nu. Maar als je in duels tegen Fransen speelt die groot en sterk zijn en er als 400meter lopers uitzien, heeft elke speler het heel moeilijk.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Grote jongens onderscheiden zich op het voetbalveld inderdaad vaak van de grijze muizen. Weet je hoe?
+1/-1

2 maanden geleden
Volgens mij hebben ze gewoon gevoetbald hoor?!
+1/-0

2 maanden geleden
Ik had zoiets van...Waar moet Dumfries dan gaan staan?
Hij stond er al en de keeper kreeg hierdoor minder ruimte om zich eventueel nog te strekken,maar dat zij zo op dat moment en was zeker niet opzettelijk.
Ik had hem goedgekeurd,maar ja het zij zo en ieder zijn interpretatie.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik snap zo wie zo niet waarom Dumfries daar ging staan, op 1 meter van de achterlijn. Veel te veel kans op buitenspel, en om een doelpunt te maken moet je de bal die terugkomt voor je hebben en niet achter je want dan kan je niet schieten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hij liep in toen Memphis schoot om de rebound in te tikken. De bal kwam echter verder terug bij Xavi en toen die schoot stond Dumfries buitenspel. Niet hinderlijk wat mij betreft trouwens.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tja dat niet kijken is nu eenmaal de regel. Scheids besluit buitenspel en alleen als de VAR het niet eens is met die beslissing wordt de scheids naar het scherm geroepen. Anders mag dit geeneens. In NL'se competitie is die regel trouwens wel wat opgerekt.

Volgens mij is dit wel zo'n gevalletje dat de VAR 'm ook niet geroepen had als de scheids niet had gefloten voor buitenspel.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vond het ook een terechte doelpunt, de keeper stond aan de grond genageld en keek de bal zowaar alleen maar na volledig kansloos, had ie de bal door was hij voor of tegen of achter Dumfries gedoken ,maar nogmaals zie foto en herhaling, kansloze keeper.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Snap je standpunt, deel ‘m ergens ook.
Echter, hadden we een soortgelijke situatie tegen ons gehad waren we het er waarschijnlijk over eens dat de keeper niet kon duiken omdat er een tegenstander stond ;)
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ach ik kan me een wedstrijd herinneren waarin een pass richting Luuk(in buitenspelpositie) door de tegenstander werd weggewerkt. Wij vingen die bal op en scoorden(Til dacht ik) twee passes later. Toen greep de VAR wel in.
Van mij had deze ook door mogen gaan, die keeper had geen tijd meer om te duiken en was sowieso kansloos geweest.
+1/-0

2 maanden geleden
Ze speelden helemaal niet gelijk
+1/-0

2 maanden geleden
Na 2 wedstrijden om het echie blijkt dat Nederland Europese subtop (maximaal) is. Achterin laten, met name Ake en van Dijk zien een hoger niveau dan het bovenvermelde aan te kunnen maar verder bestaat NL uit spelers die bij hun verschillende clubs aardig meedoen maar zeker geen rol van betekenis spelen. Dan is een 0-0 tegen Frankrijk niet slecht alhoewel ik Frankrijk ook minder in schat dan Duitsland en Spanje. Wannebee Rockstar Memphis blijkt gewoon geen spits terwijl het blijft zoeken naar de juiste combinatie voor op het middenveld. Ik vrees dat we na de volgende rond naar huis kunnen als we Portugal zouden loten. De oefenwedstrijden richting het EK toe gaven hoop maar de realiteit lijkt ons te achterhalen.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Portugal zou je in de kwartfinale kunnen loten als je tweede wordt, dan is het eerst tegen de nummer twee van de groep van Roemenië en België.

Als je de groep wint, zou je Portugal pas in de finale kunnen treffen. Dat lijkt bovendien een vrij eenvoudig ticket naar de halve finale.

Als je derde wordt speel je meteen tegen Engeland, Spanje of de groepswinnaar van België en Roemenië.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind al een aantal jaren dat dit NL-elftal door de pers al beter wordt ingeschat dan ze werkelijk zijn, en ze de spelers te hoog inschatten. Dit team is Europese subtop en zal wel de groepsfases door komen, maar daarna wordt het gewoon zeer lastig.
Dan kan de voorbereiding van PSV gaan beginnen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ga niet voor helderziende oz maar neem aan dat spelers en coach uit de wedstrijd tegen Frankrijk lering hebben getrokken, en dat zeggende zie ik het Zeer Zonnig uit voor Oranje.
+1/-0

2 maanden geleden
Kan toch zomaar eens een pittig potje worden tegen Oostenrijk. Die gooien er een partij energie tegenaan daar word je akelig van.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Die gaan flink druk zetten, dus het is maar goed dat ze al 4 punten hebben.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat zijn Schouten en Veerman gewend, dus zuiver passen en bal meer/langer in de ploeg houden is het devies tegen Oostenrijk... als ze dat doen en net zoveel energie erin stekenkomt het goed
+1/-0

2 maanden geleden
Vond schouten een van de beste en raar dat Koeman hem wisselde
+1/-0

2 maanden geleden
Prima pot van Schouten weer, die mijns inziens zwaar werd gestraft met een gele kaart voor die overtreding in de eerste helft. Verder blijk ik me verbazen over hoe hij zelfs onder hoge druk rustig blijft en geen gekken dingen doet.

Het slachtofferen van Veerman was ook niet onlogisch gezien de eerste wedstrijd, helaas is de conclusie dat met Xavi op 10 en Frimpong in het elftal, we niet echt de gewenste progressie hebben gezien t.o.v. de wedstrijd tegen Polen.

Het resultaat met 0-0 was voldoende, maar daarmee is m.i. al het positieve van de wedstrijd gezegd. Ik ben het (voor de verandering) eens met Van Hooijdonk eens, en dat is dat het Nederlands elftal als een stel schijtbakken deze wedstrijd heeft gespeeld. Alles ging terug, men koos liever voor 20 seconden extra balbezit dan voor de kans om Frankrijk pijn te doen met een snelle tegenaanval.

Tel daarbij op dat Frankrijk op rare wijze het vizier totaal niet op scherp had staan, en dan krijg je inderdaad deze 0-0 waarbij je ook nog had kunnen winnen op basis van dat moment rond het afgekeurde doelpunt. Maar de 3 mogelijkheden van Griezmann zijn normaliter gewoon doelpunt en dit keer raakt hij de bal 2x nauwelijks en schiet hij 1x voor open goal naast (waarbij onze 'topper' Van Dijk gewoon op veel te veel afstand stond te dekken).

Ik heb wat dat betreft veel meer respect voor de speelwijze van Oostenrijk tegen de Fransen. Natuurlijk kun je zeggen dat zij vanaf de 1-0 wel moesten, omdat ze achter stonden, maar ook voor de openingsgoal was Oostenrijk veel energieker dan NL en zag je dat ze echt ook op zoek wilden naar hun eigen aanvallende mogelijkheden.

Wat ik van Oostenrijk gezien heb, is beter dan wat ik van NL gezien heb. Ik ben benieuwd of wij ons zogezegde surplus aan kwaliteit morgen kunnen omzetten in een overwinning, of dat het strijdplan en het enthousiasme van Oostenrijk morgen de boventoon gaan voeren. Voor het voetbal zou ik hopen op Oostenrijk, maar als chauvinist hoop ik natuurlijk dat we gewoon in staat zijn de 3 punten te halen en de groep als winnaar af te sluiten.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi