Transparent
Inloggen
Sluiten

Bakayoko ziet België vanaf de bank winnen

22 juni 2024 22:48
Foto: Pro Shots

Bakayoko ziet België vanaf de bank winnen; image source: Pro Shots

Johan Bakayoko heeft vandaag geen minuten gemaakt voor België op het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland. De Belgen boekten zonder de PSV'speler een moeizame 2-0 overwinning op Roemenië, dat al vroeg op achterstand kwam maar zich kranig verweerde en het onze zuiderburen ontzettend lastig maakten. Tielemans maakte de snelste EK-treffer van België allertijden door na een minuut en vijftien seconden binnen te schieten. Kevin de Bruyne gooide met nog tien minuten te spelen de wedstrijd in het slot met de 2-0.

Dankzij de overwinning pakte België vanavond drie zeer belangrijke punten, na de eerste wedstrijd met 1-0 van Slowakije te hebben verloren. Belgisch bondscoach Domenico Tedesco achtte de inzet van Johan Bakayoko vanavond niet noodzakelijk en hield hem dus de volledige wedstrijd op de bank. Door de overwinningen van België vandaag en Oekraïne gisteren op Slowakije, staan alle vier de ploegen nu na twee gespeelde wedstrijden op drie punten. Het belooft dus nog een zeer spannende wedstrijd te worden woensdag tegen Oekraïne, als er om 18:00 uur wordt afgetrapt in Stuttgart.




Discussieer mee op de forums


Tags

belgie bakayoko oekraine slowakije belooft boekten bruyne domenico duitsland gooide kranig roemenie seconden slot stuttgart tedesco tielemans verweerde zuiderburen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 dagen geleden
Benieuwd wat er met Baka gaat gebeuren deze zomer en wie er door gaat pakken. Stevige concurrentie voorin bij België.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Dat hij niet speelt is natuurlijk niet best voor onze onderhandelingspositie🤔
Tenzij hij er niets van bakt als hij wel speelt natuurlijk.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Tsja, hij mocht in de eerste wedstrijd invallen. Grote kans wordt door hem onbenut gelaten omdat uitgerekend Hancko van feyenooit de bal van de lijn haalt. Waardoor de commentator zijn voorkeur maar weer eens kon laten blijken door triomfantelijk te verkondigen dat het Feyenoord 1 en PSV 0 stond in deze wedstrijd. Maar goed, Baka had de kans moeten afmaken maar de redding was ook echt op het uiterste van "close". Dit was overigens toen hij koud een minuut, max twee, in het veld stond.

Dan een minuut later zet die maffe bondscoach van de Belgen Lukebakio erin en die mag dan op rechts staan, waar Johan ALTIJD speelt. Dus moet Baka naar links, waar die het hele jaar nog geen minuut gespeeld heeft. En rara, hij raakt in de laatste 10 minuten die nog over waren geen pepernoot. Raar he...

Heb me daar echt over geërgerd. Naast de commentator natuurlijk ;)

Dus dat hij er niets van bakt: Nee, niet echt. Maar omstandigheden...
+2/-0

 
5 dagen geleden
Snap ik, die invalbeurt is natuurlijk geen graadmeter. Ik zeg ook niet dat hij er niets van bakte, maar dat het ongunstig is als hij wel zou spelen en er dan niets van zou bakken.
Maar van mij mag hij best nog een seizoen bijven hoor, dat is geen straf.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Contract loopt nog 2 jaar. Mocht hij nog een seizoen blijven en niet bijtekenen dan is dat voor PSV normaliter niet gunstig. Ik zie geen enkele reden waarom hij zou verlengen de komende maanden.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Wel meer spelers hebben 1 of 2-jarige contracten verlengd terwijl er veel interesse was. PSV kan het vast heel interessant maken, met een deel van de transfersom of meer salaris oid.

Overigens verwacht ik dat hij weg is. Als grote club heb je weinig kansen om dergelijke talenten te kapen en veel concurrentie. Als hij ze ooit weer binnen ramt als in de KKD zit je voor jaren gebakken. Zelfs een kleine kans daarop is de investering meer dan waard.
+1/-0

5 dagen geleden
Lukebakio is er de volgende wedstrijd in ieder geval niet bij en Bayern heeft alvast een nieuwe rechtsbuiten bij Crystal palace gehaald(?),voor 60 mln wat de markt in beweging kan zetten.
Maar een jaartje verlengen zou ook niet misstaan al is die kans klein.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Waarom altijd uitgaan van een negatief scenario, zit een goeie kop op Baka - is heel verstandig en ziet dat hij gegarandeerd CL in de basis kan spelen bij ons... wellicht staat hij wel open voor verlenging met 2 jaar?

Bij welke andere club heeft hij dat perspectief?
+1/-0

 
3 dagen geleden
Het zou een mooi sprookje zijn. ‘Baka tekent voor 3 jaar bij en belooft PSV trouw’….. wie wil er nou te lang in NL voetballen?
+1/-0

4 dagen geleden
Voetballend gezien zou het fantastisch zijn als Bakayoko nog een jaar in Eindhoven zou blijven. Zeker omdat we met Lozano een van onze buitenspelers kwijtraken halverwege het seizoen en we nog maar moeten afwachten hoe het komende jaargang met de fysieke gesteldheid van Lang is. Verder zit er niemand achter, dus het vervangen van Bakayoko zou op basis van een A-categorie aankoop moeten gebeuren en dan ga je er vaak ook nog op achteruit (dure, gearriveerde speler die waarschijnlijk ook nog iets minder goed is, omdat hij anders niet naar PSV zou komen).

Hopelijk kan België tegen Oekraïne de volgende ronde veiligstellen, zodat Baka nog iets moois kan laten zien op dit toernooi.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake akpom alchemist anthony brobbey depay dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen nederland oostenrijk oranje reijnders ring rivaal rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse voetbalprimeur weghorst xavi