Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verliest strijd om Jorthy Mokio

24 juni 2024 17:49
Foto: Pro Shots

PSV verliest strijd om Jorthy Mokio; image source: Pro Shots

PSV was de voorbije weken in hevige strijd verwikkeld met Ajax om de handtekening van Jorthy Mokio, een van de grootste defensieve talenten in België van de afgelopen decennia. Zojuist maakte Ajax bekend dat PSV die strijd verloren heeft. Ajax heeft de jonge centrale verdediger zojuist gepresenteerd op haar officiële kanalen.

De speler vertrekt van KAA Gent naar Ajax en sluit daar na afhandeling van de formaliteiten rondom zijn contract aan bij het eerste elftal van Francesco Farioli. Het lijkt erop dat PSV de strijd om zijn handtekening verloren heeft door het feit dat PSV hem nog niet de garantie kon geven bij het eerste elftal van Peter Bosz aan te sluiten. Gelet op het feit dat Ajax hem die toezegging wel gedaan heeft en het feit dat Mokio nu dus in Amsterdam tekent, lijkt het erop dat dit een grote rol heeft gespeeld in de keuze van de jonge Belg.




Tags

mokio jorthy afhandeling belgie bosz farioli formaliteiten francesco garantie gent hevige kaa toezegging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Prima dan.. je moet je bewijzen op de training..
+1/-1

4 maanden geleden
En weer afgetroefd door die gasten uit Adam
Gaat lekker met onze scouting.
Het gaat weer beginnen
+2/-3

 
reactie verwijderd

 
4 maanden geleden
Paniek voetbal maakt je geen kampioen.
+2/-1

4 maanden geleden
Psv laat zich wel vaak aftroeven door ajax.

Hadden ze bijv luuk nilis en bakayoko niet kunnen inzetten om hem voor psv te laten kiezen.

Waar blijven de versterkingen qua grote als noa lang en schouten. Het is erg stil bij psv. Feyenoord heeft al 4 versterkingen.
+2/-6

 
reactie verwijderd

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Voorlopig is er nog niemand vertrokken (nou ja Chuck over een half jaar), dat lijkt me toch wel een belangrijk gegeven in deze.
Well goed idee om die spelers (Nilis en Baka) in te zetten, maar ja daar hoor je niets over, dus wellicht is dat wel gedaan...
+1/-0

 
4 maanden geleden
En idd , ik lees net dat Mokio de zelfde stappen alsAlderweireld en Vertonghen ambieert.
+1/-0

 
4 maanden geleden
De prijzen worden deze weken verdeeld?
+1/-1

 
4 maanden geleden
Mss heeft Ajax wel Aldeirwereld en Jan Vertonghen ingezet?
En dat zijn verdedigers;-)
+1/-0

 
4 maanden geleden
Al vier versterkingen voor Feyenoord??
Een middenvelder van een Franse tweedeklasser, een rechtsbuiten van Patro Eisden, een linksback van FC Twente en ze hebben die Lingr gekocht die al onder contract stond.
Nou het angstzweet breekt me uit hoor.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik vind het ook schrikbarend wat Feyenoord tot dusver heeft gekocht. Niet het kaliber spelers die je in mijn ogen moet ophalen als je top 3 wil blijven meedraaien.

Ik ben er nog niet van onder de indruk....
+1/-0

4 maanden geleden
3-0 voor ajax ondertussen.
Enige vraagtekens bij de doortastendheid van Psv mogen wel gezet worden,hopelijk worden er de komende weken wel spijkers met koppen geslagen.
+3/-8

 
reactie verwijderd

 
4 maanden geleden
Of, we zijn juist wel doortastend, en is de lat omhoog gegaan. Ik wil alleen nieuws als er echt een aantoonbare versterking komt. En zo niet, dan heeft Peter een selectie die hij kent, en waar echt nog rek in zit.
+5/-0

 
4 maanden geleden
Geef ze hun pleziertje. Aankomend seizoen winnen wij 2x met 3-0!
+2/-0

 
4 maanden geleden
Vorig jaar haalden ze daar ook 13 toppers binnen. De enige toppers die over zijn trekken jaarlijks een mooi pak aan en charteren ouwe Roelvink om in felle speedo zichzelf voor joker te zetten.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Op deze manier mag het van mij wel 8-0 voor Ajax worden. We gaan toch niet in de vlekken schieten als zij een jeugdspeler voor onze neus weghalen zeker?
Pas als ze de Gotzes, Gurdaodos en Noa Langs wegkapen die wij ook wilden kan ik me er druk om gaan maken.
+2/-0

4 maanden geleden
Vermoed dat PSV echt wel alles uit de kast heeft gehaald en druk bezig is achter de schermen. Maar ja, je kan worden afgetroefd.
De media blijft lekker alle sites en kranten vullen met "heet nieuws", iedereen bij deze een fijne zomer!
+1/-0

4 maanden geleden
Tsja, snap het wel. Veel spelers gaan voor snel resultaat, zonder te veel na te denken. Dus als je bij ajax de toezegging hebt bij het eerste te komen en bij PSV niet is de keus snel gemaakt.
+3/-0

4 maanden geleden
Bij het eerste elftal aansluiten is wat anders dan voor eerste elftal spelen... Msar al speelt hij zich in Ajax-1 dan is dat op dit moment nog altijd een nivootje lager dan bij PSV. Een paar ervaren verdedigers dat is wat PSV nodig heeft om de komende 4-5 jaar ongestoord CL te spelen.
+2/-0

4 maanden geleden
Die Steur van Ajax blijft daar. Ander jeugdspelertje kiest voor Feyenoord. Is het verhaal van PSV niet goed genoeg?
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
4 maanden geleden
Wellicht bieden feyenoord en ajax garantie op speelminuten en doet PSV dat niet. Ik zou dat juist toejuichen als dat het geval is.

Wij kunnen er niets van zeggen. We hebben geen idee waarmee de andere clubs strooien. Ik zie liever de 10+ miljoen aankopen komen, dan dat we ons druk gaan maken om 16 jarige spelers.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Sterker nog, als je als jeugdspeler het nodig hebt om je keus door garantie op speelminuten (die natuurlijk nooit echt gegarandeerd zijn) te laten leiden, heb je waarschijnlijk niet het juiste karakter om de top te halen.
+1/-0

4 maanden geleden
De jeugd van tegenwoordig heeft weinig ambitie en legt de lat gewoon te laag.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Verstandige keuze om bij een subtop-club te tekenen waar je kunt spelen. Vanaf daar kan hij bij goed spel naar een echte topclub in Nederland.
+1/-0

4 maanden geleden
Natuurlijk is het jammer (en enigszins frustrerend) als je een aantal keer wordt afgetroefd door de rivaal uit Amsterdam als het gaat om het aantrekken / behouden van jongens die interessant zijn voor de toekomst. Ik denk dat het zeker de moeite waard is om inzicht te hebben in de redenen waarom zo'n Belgische jongen voor Ajax kiest, of waarom die Steur uiteindelijk toch in Amsterdam besluit te blijven.

Gaat het om geld? Gaat het om de reputatie dat Ajax jeugd-spelers sneller de kans geeft dan PSV? Gaat het om 'het verhaal / plan' met een speler? Als je het weet, kun je ook kijken hoe je het in de toekomst beter zou kunnen doen.

Verder is het natuurlijk niet heel belangrijk, het gaat om jongens die wellicht over een jaar of 2-4 interessant kunnen gaan worden voor het eerste, maar het is nog helemaal niet duidelijk of ze die laatste stap kunnen gaan zetten.

De echte versterkingen voor het eerste elftal zijn (in ieder geval voor de korte termijn) veel belangrijker, en daar is het vooralsnog heel stil bij PSV. Hopelijk betekent dat dat PSV erin gaat slagen veel jongens binnenboord te houden.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.823 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bergwijn bosz bot dams dest eredivisie feyenoord flamingo ingecalculeerd ingeslagen juve juventus karsdorp keuring lozano ndala perisic peru rkc roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci