Transparent
Inloggen
Sluiten

Schouten & Veerman verliezen met Oranje van Oostenrijk

25 juni 2024 19:48
Foto: Pro Shots

Schouten & Veerman verliezen met Oranje van Oostenrijk; image source: Pro Shots

Met Jerdy Schouten en Joey Veerman in de basis is Nederland er niet in geslaagd te winnen van Oostenrijk. Na negentig minuten plus blessuretijd stond er een 2-3 op het scorebord. Namens Nederland scoorden Cody Gakpo en Memphis Depay. Oostenrijk kwam drie keer in de wedstrijd op voorsprong via een eigen goal van Donyell Malen en goals van Romano Schmid en Marcel Sabitzer. De basisplaats voor Joey Veerman was van korte duur, de middenvelder van PSV werd al na een half uur spelen gewisseld bij een 0-1 stand.

Door de nederlaag eindigt Nederland derde in groep D. Daardoor is het nog niet zeker wanneer Nederland de volgende wedstrijd speelt en wie de tegenstander wordt. De mogelijkheden zijn nu aanstaande zondag of dinsdag. Nederland had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door te winnen van Oostenrijk, vooral omdat Frankrijk er niet in slaagde af te rekenen met het reeds uitgeschakelde Polen.




Discussieer mee op de forums


Tags

nederland oostenrijk veerman schouten joey oranje cody depay frankrijk gakpo jerdy malen polen romano sabitzer schmid slaagde uitgeschakelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Enige positieve is dat Veerman en Schouten gewoon bij ons spelen volgend seizoen. Veerman was dramatisch en Schouten was ook niet in normale doen.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Schouten maakt één hele grote fout op drie verder hele goede wedstrijden. Niet naar Raffie luisteren!
+4/-0

 
3 maanden geleden
Hij moest ook wel elke keer kiezen, want we werden wel overlopen op het middenveld. En dat begint natuurlijk met de voorhoede die amper druk zetten.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dat een van onze beste PSV-ers onder Koeman zo door het ijs zakt,ligt niet alleen aan Veerman zelf. Dit team heeft niet de samenhang en samenwerking die er bij PSV wel is. Hopelijk zet Veerman een overstap nu uit zijn hoofd, en pakt hij bij PSV de vorm weer op.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dit laat inderdaad zien wat voor een voetbalmachine PSV is geweest afgelopen seizoen. Bij NL komt het er gewoon niet uit..
+1/-0

3 maanden geleden
Wilde hij nou die speler buitenspel zetten? Waar is de verdediging steeds als Schouten hun spits moet oppakken zonder rugdekking terwijl je met Aké, Van Dijk en De Vrij drie CV's hebt. Memphis ondanks de goal weer heel matig. Tijd voor een andere spits in de basis. Wijnaldum in laten vallen liever dan een aanvaller erbij.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat denk ik inderdaad ook. Alleen staat Van Dijk nog 2 meter achter de laatste linie. Dus gewoon heel ongeluk uiteindelijk.

Bij de tweede goal ook wat slapjes ingegrepen vond ik, maar daar moet Gakpo natuurlijk ook met zijn man meelopen.
+3/-0

3 maanden geleden
Regelrechte schande, dachten ze dat het een EK van walking-football was of zo? Italië en Kroatië lieten gisteren zien waar het om gaat in een tournooi, daarom is Italië voor mij de favoriet. Veerman en Schouten zullen wel hier blijven schat ik zo in, Schouten was schuldig aan de 2-3, drama!!
+1/-0

3 maanden geleden
Ongekend wat een hoogmoed om met zo"n instelling te voetballen.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind dat er met deze spelers meer te halen valt. Ik weet niet wat Koeman met Veerman doet, maar hij rendeert niet zoals hij bij bosz wel doet. Hadden wij ook niet een matige achterhoede? Koeman is de juiste man op de verkeerde plek. Voetbal is de afgelopen 10 jaar zoveel veranderd dat je het niet meer redt om te spelen om niet te verliezen.
Ik wil niet dat Bosz weg gaat, maar hij zou er meer uithalen en nog leuker om naar te kijken...
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben stiekem ook ontzettend benieuwd naar hoe Peter hier gister naar heeft zitten kijken, en wat zijn mening is.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik vraag me alleen wel af of type trainers zoals Bosz ook bij een nationaal team kunnen presteren. Bij een club is er de ruimte om in een voorbereiding van een week of 6 een speelstijl erin te kunnen slijpen en dat proces gaat vervolgens nog maanden verder door gedurende het seizoen.

Bij een nationaal team heb je steeds maar een paar dagen de tijd voor je weer aan de bak moet, waardoor je heel die ruimte ontbreekt. Direct vanaf de eerste dag moet je er staan en heb je nauwelijks ruimte om er een speelstijl in te slijpen. Of je moet echt een geraamte van een bepaalde ploeg nemen, zoals Spanje rond 2010 dat voor een groot deel uit spelers van Barcelona bestond. Die mogelijkheid heb je in Nederland alleen niet.

Overigens zou vrijwel iedere trainer met een diploma hier meer uit kunnen halen. Het is drie wedstrijden lang volslagen gênant geweest wat Nederland heeft laten zien. Alleen al het feit dat Wijnaldum bij de selectie zit én iedere wedstrijd heeft gespeeld zou al voldoende reden moeten zijn voor direct ontslag.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Hoewel het klopt wat je zegt had Peter Bosz het na de voorbereiding toch al redelijk op orde. Ik mis gewoon een gedachte achter het vertoonde spel. Verder heb je helemaal gelijk hoor.
+0/-0

 
3 maanden geleden
Nog een ronde en komen beide heren lekker naar huis, geen super indruk gemaakt, dus in europa krabt men bij bepaalde vraagprijzen ff op achterhoofd….. misschien verlengt Joey bij ons, en Jerdy blijft gewoon🙏, wens v/d gedachte
+6/-0

 
3 maanden geleden
Eerst maar zien tegen welke ploeg ze moeten gaan spelen. Misschien mazzelen ze zo een ronde door.
+1/-0

3 maanden geleden
Lekker naar huis gaan
En richten op volgend seizoen
Laat maar lopen
Bah
+1/-1

3 maanden geleden
Ik hoor niemand over geertruida.
Die was samen met Veerman de allerslechtste.
De rechterkant lag steeds helemaal open, zo slecht verdedigen.
Zag hem zelfs op links lopen, wonderlijk.
Hopelijk volgende ronde Spanje ofzo, kunnen ze lekker op vakantie en bijkomen voor het nieuwe seizoen onder een trainer die het wel snapt.
+4/-0

3 maanden geleden
Volkomen terecht dat Oostenrijk de groep heeft gewonnen. Minder talent dan Frankrijk en Nederland maar speelde wel het beste voetbal.Frankrijk was weer dramatisch slecht en dat met zulke goede spelers.Hebben 2 doelpunten gemaakt waarvan een eigen doelpunt en een penalty.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Mee eens, Oostenrijk speelde echt een geweldige 1e helft, Ragnick liet ze vol op de gegenpressing spelen, NL werd daarmee overdonderd en overlopen en we wisten niet waar we het moesten zoeken. Misschien daarom dat het volledig blokkeerde tussen de oren bij NL, 'dit hadden ze niet verwacht', en waren ze verstijfd. Daarom ben ik nog niet zo pessimistisch dat het de volgende wedstrijd wel beter zal gaan, wat voor een betere trigger dan deze wanprestatie heb je nodig om alles te geven?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je hebt kwaliteit nodig om de zogenaamde trigger in daden om te zetten. Noem mij 2 spelers bij NL op het middenveld of voorin die structureel goed presteren? Of het nou in clubverband is of op nationaal niveau: allemaal af en toe een goede dag maar doorgaans Max Europese subtop.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Middenveld Reijnders en Schouten, voorin Gakpo, Frimpong(in Oranje in ieder geval) en Malen. Als je 'Europese subtop' bent ben je al goed genoeg om te presteren op een EK. 90% van de spelers op het EK zijn subtop. De wanprestatie van gisteren had niet met wel of niet kwaliteit te maken, maar alles met de mentale staat van het team gisteren. Taak van de TS de komende dagen is om die koppies weer strak te krijgen zodat ze wel tot het gaatje gaan op het veld, zoals gisteren de eerste 10min na rust. Als dat lukt staan ze er weer, want voetballen kunnen ze allemaal goed. Zo niet, gaan we er met 4-0 af.
+3/-0

 
3 maanden geleden
De mentale staat van het team of meer de tactische opdracht die de spelers hebben meegekregen? Of de mentale staat van het team door de tactische opdracht ?
Ik zit al jaren met verbazing naar deze groep spelers te kijken als ze voor NL spelen.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Mentaal denk ik, blijkbaar is deze selectie makkelijk uit het lood te slaan. Maar NL is niet de enige op dit tournooi, zie Engeland en België. Je vraagt je af of de Belgen vandaag überhaupt met een plan het veld in zijn gestuurd, het was een puinhoop, met Tielemans voorop. Maar er is hoop voor die landen, het kan zo omslaan naar het positieve.
+1/-0

3 maanden geleden
Met een circus elftal zul je nooit een groot tournooi winnen. Dat is al 50 jaar zo. Zelfs Cruijff behoorde tot die categorie. Kwekken, ja kampioen, neen.
Het transferdossier van Veerman kan weer het archief in, alle lopende biedingen inmiddels ingetrokken.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
De laatste week bekroop mij het gevoel van Europese middelmaat bij dit NL’s elftal maar zelfs dat is het niet. Wat bakken ze er weinig van. Bijna niemand haalt zijn niveau met Veerman als de grote dissonant wat mij betreft. Sorry mede PSV - Fans maar ik ga hem niet ‘beschermen’. Vrees dat hij mentaal zal knakken de komende dagen. Weg bij vrouw en kind en dit gezeik over je heen gaan krijgen de komende 72 uur.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik weet niet of je de beelden van Veerman na afloop op de tribune met zijn familie gezien hebt, maar die is mentaal al volledig geknakt. Ben het verder overigens volledig eens met wat je schrijft.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Als iemand de pannen van het dak speelt zet Koeman hem never nooot op de bank. Nu ligt het aan Koeman? No way. Pass nauwkeurigheid van nog geen 45% komt toch uit bij Veerman zelf vandaan. Zou hij de schoenen van Koeman uit 1988 aangehad hebben?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat heeft ie vooral zelf gedaan. Ondanks dat nagenoeg iedere spelers gewoon echt heel slecht was en er wel meer direct gewiseld hadden kunnen worden, spande Veerman helaas de kroon. Als je zo in de wedstrijd zit, zullen een hoop trainers hem al (terecht) meteen wisselen. Om dat nu Koeman te gaan verwijten, slaat helemaal nergens op.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik kan er twee aanwijzen die al 180 minuten slecht waren. Natuurlijk was Veerman slecht, maar ik heb wel het gevoel dat hij een makkelijk slachtoffer is. Statement maken? Veerman aanpakken.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Veerman is een prima speler en kan strooien met passes. Maar dat kan hij niet als hij dit onder (grote) druk moet doen, omdat zijn balbehandeling gewoonweg te traag is. In de omschakeling komt hij gewoonweg tekort op dit hoog niveau, en heb je helaas niets aan hem.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als iemand de pannen van het dak speelt zet Koeman hem never nooot op de bank. Nu ligt het aan Koeman? No way
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wie heeft Veerman op links gezet, volgens mij was het Koeman. Van welke kant kwamen alle doelpunten, aan de kant waar Geertruida stond, en bij alle drie de doelpunten was Geertruida nergens te bekennen. Als Dumfries op RB had gestaan, waren alle drie die doelpunten niet gevallen. Als Veerman langs Schouten had gespeeld, wat zijn beste positie is, was dit ook nooit gebeurt.
+1/-0

3 maanden geleden
Veerman de boeman terwijl niemand de nodige niveau haalde op Cody na?
Ga het maar na.
+6/-0

3 maanden geleden
Systeemfouten in elftal door Koeman. Veerman idd off-day. Maar hij wordt wel erg hard aangepakt in de pers. Met name onze vriend Valentijn Driessen vindt dat zijn interlandcarrière voorbij is. Wat smerig om dit te schrijven
+6/-0

 
3 maanden geleden
Gelukkig geen hond die hem serieus neemt, dat scheelt. Je moet pas ongerust worden als hij positief is.
+1/-0

3 maanden geleden
Iemand (een ongelooflijk goede voetballer) speelt eens een beroerd potje. Dus?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem bella berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard ramalho ronaldopsv schouten stewart teze veerman