Transparent
Inloggen
Sluiten

Pepi verliest als invaller met Team USA

28 juni 2024 02:24
Foto: Pro Shots

Pepi verliest als invaller met Team USA; image source: Pro Shots

Ricardo Pepi kon als invaller niet voorkomen dat de Verenigde Staten van Amerika haar tweede groepswedstrijd op de Copa America verloor van Panama. Na een vroege rode kaart voor Timothy Weah, na ingrijpen van de VAR, kwam de ploeg van Ricardo Pepi en Malik Tillman aanvankelijk nog wel op voorsprong dankzij AS Monaco-spits Folarin Balogun. Vier minuten later maakte Panama echter alweer gelijk via een goal van César Blackman. Zeven minuten voor tijd maakten ze vervolgens de winnende goal via José Fajardo. Daarmee zorgde Panama voor een daverende verrassing op het toernooi. Door het thuisland van het toernooi te verslaan boekten ze vannacht een resultaat waar weinig mensen vooraf rekening mee hadden gehouden. De pijnlijke nederlaag levert het thuisland daarnaast serieuze problemen op met het oog op hun kwalificatie voor de kwartfinales van het toernooi.

Bij Amerika bleef Malik Tillman wederom de volledige negentig minuten op de bank. Ricardo Pepi mocht met nog zo'n twintig minuten te spelen het verschil proberen te maken als vervanger van doelpuntenmaker Balogun, maar slaagde daar uiteindelijk dus niet in.

Door de nederlaag staat Team USA momenteel nog op de tweede plaats in groep C. Uruguay en Bolivia hebben hun tweede groepswedstrijd inmiddels ook achter de rug. Uruguay won met liefst 5-0. Daardoor weet Team USA dat haar tegenstander dinsdagnacht om 3 uur Nederlandse tijd al gekwalificeerd is voor de kwartfinales.

Met Uruguay als laatste tegenstander, dreigt vroegtijdige uitschakeling voor Malik Tillman, Ricardo Pepi en co. Het land dat in het verleden grote spelers voortbracht als Diego Forlan en Edison Cavani geldt immers als een van de outsiders voor de eindoverwinning. In het geval dat Team USA vroegtijdig wordt uitgeschakeld, zullen beide spelers normaal gesproken in de derde week van de voorbereiding van PSV instromen, ruimschoots op tijd voor de strijd om de Nederlandse Supercup.




Discussieer mee op de forums


Tags

pepi usa malik panama tillman uruguay amerika balogun groepswedstrijd kwartfinales thuisland blackman boekten bolivia cavani cesar daverende diego dinsdagnacht doelpuntenmaker edison eindoverwinning fajardo folarin forlan gekwalificeerd jose kwalificatie monaco outsiders slaagde supercup timothy var voortbracht vroegtijdige weah

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Als Pep dit had gefikst hè, als hè;-)
+1/-0

2 dagen geleden
Stiekem best fijn als ze een beetje op tijd terug zijn voor de voorbereiding.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake akpom alchemist anthony basarnhem brobbey depay dijk doeki frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen nederland oostenrijk oranje reijnders ring rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse voetbalprimeur weghorst xavi